• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Polévka z červeného zelí s uzenými kachními prsíčky
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z červeného zelí s uzenými kachními prsíčky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z červeného zelí s uzenými kachními prsíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      svazek kořenová zelenina
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks červené zelí
    • 30
      g rozpuštěné máslo
    • 100
      g uzená slanina prorostlá
    • 1,50
      l zeleninový vývar
    • sůl
    • 1
      lžička pepř celý
    • 1
      lžička jalovec (kuličky)
    • 2
      ks bobkový list (1-2)
    • 120
      g sušené brusinky americké, nasekané
    • 120
      g kachní prsa uzená
    • 6
      lžíce ocet
    • 150
      g zakysaná smetana
    • majoránka čerstvá na posypání
    • bageta k podávání

Postup přípravy receptu

1
Očistěnou kořenovou zeleninu omyjte a nakrájejte na kostičky. Cibuli rozčtvrťte. Zelí nakrájejte na drobné kousky.
2
Rozehřejte máslo a slaninu nakrájenou na kostičky na něm opečte dokřupava. Pak ji z pánve vyjměte. Na horkém oleji opečte polévkovou zeleninu a cibuli. Přidejte zelí a krátce zpěňte. Podlijte vývarem. Přidejte koření, 100 g brusinek a mírným varem vařte asi hodinu.
3
Chvíli před koncem vaření nakrájejte kachní prsíčka na plátky a napíchněte je na špízovou jehlici. Z polévky vyjměte koření, rozmixujte ji najemno a přeceďte přes jemné síto. Dochuťte octem a zakysanou smetanou.
4
Posypte lístky majoránky a zbylými brusinkami a podávejte s kachním špízem a čerstvou bagetou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hříbky s kachními prsíčky

Hříbky s kachními prsíčky

Zelná polévka s uzenými žebry

Zelná polévka s uzenými žebry

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Polévka s uzenými žebry a kroupami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • cuchta kuchta | 22. 9. 2013 07:21

    recept v pohode az na tu korenovou zeleninu a majoranku...ale pozor jinak oproti jinym receptum tady je do to docela ferrari

  • Vlaďka | 31. 5. 2013 14:24

    Proč nepoužitelný, když se podívám na tvůj recept na salát, tak taky není z pěti ingrediencí.

  • lestray | 30. 5. 2013 20:41

    recept naprosto nepouzitelny, tuna ingredienci a nekoho proste nebavi takovyhle recepty... v jednoduchosti je krasa..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Polévky Drůbeží Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Bobkový list Červené zelí Cibule Jalovec Kachní prsa Kořenová zelenina Majoránka Ocet Pepř celý Rozpuštěné máslo Sůl Sušené brusinky Uzená slanina Zakysaná smetana Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Australská čokoládová buchta z červené řepy

Australská čokoládová buchta z…

Bramborová musaka

Bramborová musaka

Makový závin s višněmi

Makový závin s višněmi

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

Pohanka na sladko

Pohanka na sladko

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Doporučujeme

35 minut
Pórkový krém s gorgonzolou

Pórkový krém s gorgonzolou

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Poslední sledované recepty

103
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
73
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
23
Karamelový  krém
Karamelový krém
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Vosí hnízda
Vosí hnízda

Zajímavé články

Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně změknou
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně…
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s čokoládou, ořechy i netradiční s mákem
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s…
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
AHA.cz Mirka van Gils (64) po operaci: Je to náročné...

Mirka van Gils (64) po operaci: Je to náročné...

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Ženy.cz Pouze 33 % Čechů má naspořeno na důchod. Jak se na stáří připravit, aby vás nezaskočilo?

Pouze 33 % Čechů má naspořeno na důchod. Jak se na stáří připravit, aby vás nezaskočilo?

Blesk.cz Zpěvák Martin Maxa (64): Strachuje se o maminku (93)!

Zpěvák Martin Maxa (64): Strachuje se o maminku (93)!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Další doporučené recepty:

Polévka z červené řepy a kuřecího masa
Polévka z červené řepy a kuřecího masa
Polévka z červené řepy s jogurtem
Polévka z červené řepy s jogurtem
Polévka z červené řepy s pomerančem
Polévka z červené řepy s pomerančem
Polévka z fazolí a hub s topinkami
Polévka z fazolí a hub s topinkami
Polévka z hlívy s vinnými nočky
Polévka z hlívy s vinnými nočky
Polévka z hlívy ústřičné
Polévka z hlívy ústřičné
  • Recepty.cz
  • Polévka z červeného zelí s uzenými kachními prsíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact