• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

autor: Kubajs83
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 1
      kg uzené kosti
    • 4
      l voda
    • 10
      ks pepř celý
    • 3
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • 2
      ks cibule středně velké
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1,50
      dl ocet
    • 200
      g cukr
    • 4
      lžíce olej
    • 500
      g fazole ve slaném nálevu
    • 3
      lžička sůl
    • 500
      ml mléko nízkotučné
    • 2
      ks česnek stroužky né hlavy :D

Postup přípravy receptu

1
Uzené kosti zalijeme 2 litry studené vody, přidáme 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, lžičku soli a necháme vařit, až bude maso krásně odpadat.
2
Do většího hrnce (5 l) dáme 4 lžíce oleje, na kterém dozlatova orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme 3 lžíce hladké mouky, krátce zarestujeme a zalijeme 2 litry studené vody. Rozmíchame metličkou a pomalu přivedeme k varu. Povaříme 10 minut na mírném ohni, přidáme zcezené fazole, česnek, ocet a hotový zcezený uzený vývar.
3
Maso obereme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do polévky. Vlijeme mléko, cukr a podle chuti osolíme, opepříme. Každý si může docukrovat i dokyselit podle své chuti, já osobně dávám přednost silnějším chutím. Celou polévku ještě přivedeme k varu, 5 minut provaříme a můžeme servírovat, nejlépe s chlebem. Celý recept je trošku pracnější, nicméně stojí za to. Ať vám chutná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Placičky z bílých fazolí

Placičky z bílých fazolí

Polévka z černých fazolí a kokosu

Polévka z černých fazolí a kokosu

Polévka z fazolí a hub s topinkami

Polévka z fazolí a hub s topinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kubajs83 | 23. 10. 2015 16:00

    Ano to vim ze je tuk nositelem chuti, a taky vim ze se v nem rozkladaji vitaminy a jine dulezite latky. Mleko volim proto, protoze si myslim ze je tam uz dost tuku, jelikoz je tam tuk v zakladu a taky v uzenem vyvaru.

  • Tereza | 23. 10. 2015 08:26

    A proč ty hrůzy tady vůbec čtete? Jestli se tak dlouho živíte vařením, tak byste měl vědět, že tuk je nositelem chuti a jestli nahrazujete smetanu mlékem, tak debaty s vámi nejsou o ničem a jen jsem chodíte vířit vlny.

  • Jakub | 12. 10. 2015 17:47

    Mila pani, rajska polevka je rajska polevka, silna po chuti rajcat, dochucena octem a cukrem (citronem, medem, take doporucuju vyzkouset do ni rozmixovat listky cerstve bazalky, mnoztvi se nemusite vubec bat), ale cesnek, to uz je trosku gastro po*no. Obrazek se priznam ze je zkopirovany z internetu, chtel jsem tady napsat taky alespon jeden recept, kdyz tady musim cist ty hruzy. A proto jsem ho tady napsal z hlavy, tak jak si ho pamatuju z prace. Varenim se zivim uz pres 16 let, snazim se doma varit trochu jinak nez v praci, proto to mleko misto smetany. Nicmene ve vsi slusnosti,jsem si naprosto jisty ze cesnek do me polevky patri rozhodne vice nez do vasi, uz jen proto ze tam jsou dva strouzky na zhruba 4l polevky?

  • Zdena | 16. 9. 2015 07:43

    Jak můžete zkritizovat česnek v rajské polévce, když ho sám použijete do polévky kde je také cukr, ocet, bobkový list, nové koření? Já bych třeba nízkotučné mléko do polévky nikdy nedala a nemám nic proti vašemu stravovaní. Foto u receptu ani neodpovídá skutečnosti, protože je zkopírované ze stránek ZdravaVarecka.cz , Fazolová bílá polévka a tam na rozdíl od nízkotučného mléka použily smetanu a uzené maso není uzené maso nýbrž slanina, takže to považuji jako podvod na uživatele.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Cukr Fazole ve slaném nálevu Hladká mouka Mléko nízkotučné Nové koření Ocet Olej Pepř celý Sůl Uzené kosti Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Kuřecí závitky s nivou

Kuřecí závitky s nivou

Sýrový nákyp II.

Sýrový nákyp II.

Čínská rýže

Čínská rýže

Fazole s rajčaty

Fazole s rajčaty

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Kořeněné škubánky-opečenky

Kořeněné škubánky-opečenky

Kuskus s krabími tyčinkami

Kuskus s krabími tyčinkami

Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem

Kapustové karbanátky s uzeným masem a…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

73
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
60
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
59
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
46
Makové řezy s citronem
Makové řezy s citronem
41
Gratinovaný lilek a cuketa
Gratinovaný lilek a…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Polévka s uzenými žebry a kroupami
Polévka s uzenými žebry a kroupami
Polévka se sójovým masem
Polévka se sójovým masem
Polévka Stracciatella alla romana
Polévka Stracciatella alla romana
Polévka z černých fazolí a kokosu
Polévka z černých fazolí a kokosu
Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
Polévka z čerstvého špenátu -…
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
  • Recepty.cz
  • Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact