• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      l drůbeží vývar
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      plátek celer asi 1 cm
    • 1
      ks petržel
    • 1
      hrst pažitka
    • sůl
  • knedlíčky
    • 200
      g kuřecí játra
    • 50
      g máslo
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      plátek muškátový oříšek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      lžíce strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravte knedlíčky. Z jater vykrájejte blány a pokrájejte je na kusy. Rozmixujte je spolu se změklým máslem a prolisovaným česnekem. Přimíchejte vejce i koření, podle chuti osolte a opepřete. Nyní postupně přidávejte strouhanku, až bude hmota dostatečně hustá. Malé knedlíčky tvarujte rukama nebo dvěma lžičkami. Uvařte je ve vroucí vodě, asi 5 minut, a poté vyjměte.

RADA: Polévky, které zaženou i ten největší hlad

2
Vývar přiveďte k varu, vhoďte do něj očištěnou a pokrájenou mrkev, celer, kořenovou petržel asi 10 minut povařte, podle potřeby dosolte. Do talíře připravte knedlíčky a přelijte je horkou polévkou. Polévku podávejte posypanou nasekanou petrželkou.

RADA: Pocitvý domácí vývar podle šéfkuchařů

3
"Tento a další recepty najdete v listopadovém čísle časopisu F.O.O.D."

RADA: Předplaťte si F.O.O.D., ať vám už nic neuteče

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drůbeží polévka

Drůbeží polévka

Játrová paštika na pomerančích

Játrová paštika na pomerančích

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Kuřecí vývar Knedlíčky & noky a kapání
Leden Únor Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Česnek Drůbeží vývar Kuřecí játra Majoránka Máslo Mrkev Muškátový oříšek Pažitka Pepř mletý Petržel Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný hermelín

Plněný hermelín

Blesková vajíčková polévka

Blesková vajíčková polévka

Boloňské brambory

Boloňské brambory

Drobenková bublanina

Drobenková bublanina

Makové lívance

Makové lívance

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

Okurkovo-špenátové smoothie

Okurkovo-špenátové smoothie

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

51
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
42
Knedlíky s dušenými jablíčky / hruškami
Knedlíky s dušenými…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Rajčatový salát s prosciuttem a mozzarellou na topinkách
Rajčatový salát s…
19
Meruňkové řezy s kokosovou peřinou
Meruňkové řezy s…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Oblíbený moderátor Jimmy Kimmel: Zachránil život Matta Damona

Oblíbený moderátor Jimmy Kimmel: Zachránil život Matta Damona

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Polévka Puebla
Polévka Puebla
Polévka s červenou řepou
Polévka s červenou řepou
Polévka s játrovými knedlíčky a máslovou zeleninou
Polévka s játrovými knedlíčky a…
Polévka s játrovými nudlemi
Polévka s játrovými nudlemi
Polévka s kapustou, celerem a fenyklem
Polévka s kapustou, celerem a fenyklem
Polévka s knedlíčky wonton
Polévka s knedlíčky wonton
  • Recepty.cz
  • Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact