• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polentový koláč se šlehačkou a švestkovým přelivem
Napište svůj komentář k receptu

Polentový koláč se šlehačkou a švestkovým přelivem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polentový koláč se šlehačkou a švestkovým přelivem
Polentový koláč se šlehačkou a švestkovým přelivem
Polentový koláč se šlehačkou a švestkovým přelivem
Polentový koláč se šlehačkou a švestkovým přelivem
Polentový koláč se šlehačkou a švestkovým přelivem
Polentový koláč se šlehačkou a švestkovým přelivem
Polentový koláč se šlehačkou a švestkovým přelivem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tento elegantní koláč je tvořený polentovým korpusem, který zdobí krém ze smetany, švestek a rozmarýnu. Všichni milovníci sladkého si na něm jistě pochutnají, ať už ve všední dny, nebo při slavnostní příležitosti.

Suroviny

6 porce
    • 190
      ml olivový olej
    • 240
      g třtinový cukr
    • 100
      g polenta
    • 250
      g mleté mandle
    • 3
      ks vejce velká
  • Krém a švestky
    • 400
      g švestky vypeckované
    • 100
      g cukr krupice
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      snítka rozmarýn + na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience na korpus promíchejte na hladké těsto a nalijte je do formy vyložené pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C, asi 60 minut. Proveďte zkoušku špejlí, pokud ji vytáhnete z těsta suchou, koláč je hotový. Nechte ho vyndaný z formy úplně zchladnout.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Švestky dejte do kastrolu, přisypte cukr, přidejte rozmarýn, zalijte 100 ml vody a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Nechte úplně vychladnout.
3
Šlehačku vyšlehejte dotuha, ozdobte jí koláč a nakonec přelijte švestkami.

RADA: 6 lahodných ovocných koláčů

4
Poznámka: Uvedené ingredience jsou na menší dortovou formu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový koláč se švestkami a drobenkou

Jablkový koláč se švestkami a…

Tvarohový koláč se švestkami

Tvarohový koláč se švestkami

Tartaletky s krémem a švestkami

Tartaletky s krémem a švestkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Mleté mandle Olivový olej Polenta Rozmarýn Smetana ke šlehání Švestky Třtinový cukr Vejce

Míša řezy krok za krokem

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zadělávané fazolky

Zadělávané fazolky

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Pudinková buchta rychlá a slabá

Pudinková buchta rychlá a slabá

Chilli con carne IV.

Chilli con carne IV.

Fofrperník

Fofrperník

Plněné knedle ve vajíčku

Plněné knedle ve vajíčku

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Dobré špízy

Dobré špízy

Karbanátky s cuketou

Karbanátky s cuketou

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Míša řezy krok za krokem

Poslední sledované recepty

215
Králičí hřbet v hořčičné omáčce
Králičí hřbet v hořčičné…
155
Vanilkové rohličky XI.
Vanilkové rohličky XI.
147
"Kočičí tanec" - kroupy s čočkou
"Kočičí tanec" - kroupy…
145
Francouzský dresing
Francouzský dresing
106
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese)…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Polenta s romanescem, rajčaty a fetou
Polenta s romanescem, rajčaty a fetou
Polentová kaše s masovými koulemi a brokolicí
Polentová kaše s masovými koulemi a…
Polentové bábovičky s uzeným
Polentové bábovičky s uzeným
Poleva na buchtu Margot i jiné
Poleva na buchtu Margot i jiné
Poleva z "ledových kaštanů"
Poleva z "ledových kaštanů"
Polévané jáhly, základní recept
Polévané jáhly, základní recept
  • Recepty.cz
  • Polentový koláč se šlehačkou a švestkovým přelivem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact