• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Poldiho zelný guláš
Napište svůj komentář k receptu

Poldiho zelný guláš

autor: Josef Březovský
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Poldiho zelný guláš
Poldiho zelný guláš
Poldiho zelný guláš
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřové maso
    • 500
      g hovězí kližka Či přední
    • 1
      ks cibule Větší
    • 3
      stroužek česnek
    • paprika - sladká I pálivá
    • pepř mletý
    • 3
      ks nové koření Kuličky
    • 1
      ks bobkový list
    • drcený kmín
    • 1
      lžíce sojová omáčka Světlá
    • 1
      lžíce rajský protlak Rajčatový protlak
    • sůl
    • olej
    • 1
      balení smetana ke šlehání
    • 250
      g kysané zelí
    • jíška Připravená nasucho

Postup přípravy receptu

1
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Pak přidáme pokrájené maso, po chvilce protlak a za neustálého míchání restujeme, až se maso zatáhne. Pak podlijeme a přidámezbývající koření. Vaříme tak dlouho, až změkne i hovězí maso. Zelí mírně promyjeme, pokrájíme a vložíme do guláše.
2
Zahustíme jíškou rozmíchané s vodou s ohledem na to,že smetana zahustí rovněž. Přidáme prolisovaný česnek a necháme provařit. Dochutíme a zalijeme smetanou. Pak ještě zkontrolujeme a po přivedení k varu odstavíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Zelný salát s černými olivami

Zelný salát s černými olivami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pepek | 25. 11. 2011 20:58

    poldiho maš problem s poheliraichem :-|

  • myšlenka | 5. 6. 2011 15:38

    To bude stručně řečeno segedýnský guláš, že? ;-)

  • Eman | 26. 3. 2011 11:48

    Vynikající záležitost, vařila jsem ho včera, ať se rozloží chutě. Dala jsem 3 cibule, 3 lžíce protlaku, červené zelí, ale jen vepřové maso a zakysanou smetanu, jíšku nebylo třeba dát, smetana to krásně zahustila. Dávám za 1. Majka

  • recepty73
    recepty73 | 14. 3. 2011 20:26

    ...cibule jsem dal víc,vepřové maso jsem ke konci vaření spíš hledal :-D ,chuťově to ale nemělo chybu!Druhý den byl ještě lepší :-P ;-)

  • Vítězslav Čacký | 18. 2. 2011 10:17

    Aby byl gulášek fakt dokonalý, tak platí pravidlo, že kolik masa, tolik cibule. Na kilo masa jedna cibule, no to musí teda být dobrota. Kdyby bylo cibule jako masa, tak nemusíte dávat hnusnou jíšku a máte to už zahuštěný.

  • Ctíra | 6. 12. 2007 18:53

    Mů komentář se bude skládat ze dvou částí, a sice komentář samotnáho receptu a jakási reakce na komentáře ostatních. Víše uvedený recept sem osobně vyzkoušel a musím říci že pří závěrné konzumaci se mé chuťová pohárky dostávali do sedmého nebe. Tento recept nemá chybu a pan Josef bude zřejmě opravdový gurmán. Odvážnost zvoleného masa a precizní sladění všech ingrediencí posouvá tento pokrm do vyžších sfér! Tak a teď vyjádření ke komentářům. Přijde mi že myšlenkové pochody mnoha komentátorů jsou naprosto zcestné, jelikož se zde hádejí a pořát dokola polemizují o segedínu, aniž by si uvědomovaly že v názvu receptu se toto slovo vůbec nevyskytuje! Ba naopak autor záměrně zvolil svůj název tak aby bylo jasné že se jedná o originální a experimentální pokrm.

  • Jozef T. | 6. 12. 2007 17:42

    Okrem sójovej omácky (1 lyzica toho vela nezmení) vsetko, aj 2 druhy mäsa.Napriek tomu si myslím, ze tu sa nikto neháda (pre p. Moniku), len sa vysvetluje, uvádza svoj názor a pod. To je jeden zomspôsobov, ako sa dá dozvediet viac.Takze nikto sa tu kvôli Segedínskemu gulásu neháda.

  • Monika | 6. 12. 2007 13:27

    Ty jo tady to je docela ostrý,fakt bych nevěřila,že se lze pohádat kvůli segedínu.

  • Daniella O. | 6. 12. 2007 01:08

    Pane Jozefe, Vy jste opravdu nekdy daval do Segedinu dva druhy masa, rajcatovy protlak , cesnek nebo sojovou omacku? Pokud ano, uz jste tedy nevaril Segedin. Pani Di ma naprostou pravdu, ze Segedinsky gulas obsahuje jine ingredience a pokud Vas opravdu tak zajima jake, staci si vyhledat zmineny nazev. Navic, kdyz o neco zadam napouzivam slova jako laskave napiste, ale prosim muzete napsat...?

  • Di | 5. 12. 2007 21:44

    Pane Jozefe, proč bych měla být proti Vám? Ptal jste se a já Vám odpověděla. Pokud se Vám záporná odpověď nezamlouvá, neměl jste se raději ptát na nic. Jaké ingredience má podle maďarské babičky mé kamarádky obsahovat segedínský guláš, jsem už popsala. Nemyslím si, že by Maďaři dávali do segedínu například sojovou omáčku nebo rajčatový protlak. To ovšem neznamená, že tento recept zavrhuji, je to určitá variace, které se už ale od segedínu vzdaluje.

  • Jana T. | 5. 12. 2007 20:25

    Pane Jozefe, já si myslím, že zde popsaný guláš a domnívám se , že může být velice chutný se přece jenom od Segenínského liší. Já dělám segedín téměř stejně, jak je popsaný mezi zdejšími recepty paní Ladou Kovářovou. Ani druhý zde uvedený Segedínský guláš maďarské babičky neobsahuje některé tady uvedené ingredience. Ono to bude asi tak, že kolik kuchařů a rodin, tolik různých úprav a chutí. Hlavně aby bylo dost dobrých a chutných receptů.

  • milena kubikova | 5. 12. 2007 16:51

    pan krybus nie je mozne, ze ste omylom miesto tlacitka vlozit , stlacil vymazat? stalo sa mi to asi 2x a tiez som marne cakala na svoj prispevok........na tomto fore sme uz popisali takych hluposti a nikto ich nezcenzuroval, a ak ste mal nejake info k tomu receptu, tak si myslim, ze nebolo dovodu ho stopnut. skuste to prosim este raz.

  • Jozef T. | 5. 12. 2007 16:46

    Pani Di, ak sa domnievate, ze Segedínsky gulás obsahuje iné ingrediencie, tak láskavo napíste aké. Tie, ktoré sú v tomto recepte sa presne zhodujú so vsetkými receptami, ktoré poznám (vcítane receptov od Madarov(-iek) zijúcich v zahranicí. Takze ako vzdy, ste proti mne, ale nemáte pravdu...

  • Lada Kovářová | 5. 12. 2007 15:27

    Pne Krybusi, ať koukám, jak koukám, nikde váš zablokovaný příspěvek nevidím. Problém bude v odesílání příspěvků.

  • Kamil Krybus | 5. 12. 2007 14:40

    Pane moderátore, opět jste můj příspěvek zablokoval. Nevím, co vás k tomu vede, alwe asi nechcete, aby lidi neměli všechny informace k danému receptu. Je to trapné!

  • Mirka Mikulaskova | 5. 12. 2007 03:34

    Kysane zeli se zasadne NEPROPLACHUJE!!!To je uz pak o nicem.

  • Di | 4. 12. 2007 15:54

    Není, ten obsahuje trochu jiné ingredience.

  • Jozef T. | 3. 12. 2007 17:10

    Nie je to len tak náhodou Segedínsky gulás?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí
Maso Hovězí Vepřové Oběd Večeře Smažení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Drcený kmín Hovězí kližka Jíška Kysané zelí Nové koření Olej Paprika - sladká Pepř mletý Rajský protlak Smetana ke šlehání Sojová omáčka Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pierogi ‒ pirožky

Pierogi ‒ pirožky

Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

Vídeňský bramborový salát s kysanou…

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Česnečka z Vysočiny

Česnečka z Vysočiny

Plněné papriky II.

Plněné papriky II.

Řízky v ovesných vločkách

Řízky v ovesných vločkách

Lasagne s cuketou a slaninou

Lasagne s cuketou a slaninou

Piškot s meruňkami a želatinou

Piškot s meruňkami a želatinou

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

132
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
87
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
53
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
44
Kynutý táč s ovocem a drobenkou
Kynutý táč s ovocem a…
26
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Statek snů Martiny Pártlové: Sama se pustila do úprav i natírání

Statek snů Martiny Pártlové: Sama se pustila do úprav i natírání

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

Další doporučené recepty:

Pochválené palačinky
Pochválené palačinky
Poke bowl s lososem
Poke bowl s lososem
Poke bowl s lososem a tuňákem
Poke bowl s lososem a tuňákem
Polenta s klobásou
Polenta s klobásou
Polenta s romanescem, rajčaty a fetou
Polenta s romanescem, rajčaty a fetou
Polentová kaše s masovými koulemi a brokolicí
Polentová kaše s masovými koulemi a…
  • Recepty.cz
  • Poldiho zelný guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact