• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Poldiho zelný guláš
Napište svůj komentář k receptu

Poldiho zelný guláš

autor: Josef Březovský
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Poldiho zelný guláš
Poldiho zelný guláš
Poldiho zelný guláš
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřové maso
    • 500
      g hovězí kližka Či přední
    • 1
      ks cibule Větší
    • 3
      stroužek česnek
    • paprika - sladká I pálivá
    • pepř mletý
    • 3
      ks nové koření Kuličky
    • 1
      ks bobkový list
    • drcený kmín
    • 1
      lžíce sojová omáčka Světlá
    • 1
      lžíce rajský protlak Rajčatový protlak
    • sůl
    • olej
    • 1
      balení smetana ke šlehání
    • 250
      g kysané zelí
    • jíška Připravená nasucho

Postup přípravy receptu

1
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Pak přidáme pokrájené maso, po chvilce protlak a za neustálého míchání restujeme, až se maso zatáhne. Pak podlijeme a přidámezbývající koření. Vaříme tak dlouho, až změkne i hovězí maso. Zelí mírně promyjeme, pokrájíme a vložíme do guláše.
2
Zahustíme jíškou rozmíchané s vodou s ohledem na to,že smetana zahustí rovněž. Přidáme prolisovaný česnek a necháme provařit. Dochutíme a zalijeme smetanou. Pak ještě zkontrolujeme a po přivedení k varu odstavíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Zelný salát s černými olivami

Zelný salát s černými olivami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pepek | 25. 11. 2011 20:58

    poldiho maš problem s poheliraichem :-|

  • myšlenka | 5. 6. 2011 15:38

    To bude stručně řečeno segedýnský guláš, že? ;-)

  • Eman | 26. 3. 2011 11:48

    Vynikající záležitost, vařila jsem ho včera, ať se rozloží chutě. Dala jsem 3 cibule, 3 lžíce protlaku, červené zelí, ale jen vepřové maso a zakysanou smetanu, jíšku nebylo třeba dát, smetana to krásně zahustila. Dávám za 1. Majka

  • recepty73
    recepty73 | 14. 3. 2011 20:26

    ...cibule jsem dal víc,vepřové maso jsem ke konci vaření spíš hledal :-D ,chuťově to ale nemělo chybu!Druhý den byl ještě lepší :-P ;-)

  • Vítězslav Čacký | 18. 2. 2011 10:17

    Aby byl gulášek fakt dokonalý, tak platí pravidlo, že kolik masa, tolik cibule. Na kilo masa jedna cibule, no to musí teda být dobrota. Kdyby bylo cibule jako masa, tak nemusíte dávat hnusnou jíšku a máte to už zahuštěný.

  • Ctíra | 6. 12. 2007 18:53

    Mů komentář se bude skládat ze dvou částí, a sice komentář samotnáho receptu a jakási reakce na komentáře ostatních. Víše uvedený recept sem osobně vyzkoušel a musím říci že pří závěrné konzumaci se mé chuťová pohárky dostávali do sedmého nebe. Tento recept nemá chybu a pan Josef bude zřejmě opravdový gurmán. Odvážnost zvoleného masa a precizní sladění všech ingrediencí posouvá tento pokrm do vyžších sfér! Tak a teď vyjádření ke komentářům. Přijde mi že myšlenkové pochody mnoha komentátorů jsou naprosto zcestné, jelikož se zde hádejí a pořát dokola polemizují o segedínu, aniž by si uvědomovaly že v názvu receptu se toto slovo vůbec nevyskytuje! Ba naopak autor záměrně zvolil svůj název tak aby bylo jasné že se jedná o originální a experimentální pokrm.

  • Jozef T. | 6. 12. 2007 17:42

    Okrem sójovej omácky (1 lyzica toho vela nezmení) vsetko, aj 2 druhy mäsa.Napriek tomu si myslím, ze tu sa nikto neháda (pre p. Moniku), len sa vysvetluje, uvádza svoj názor a pod. To je jeden zomspôsobov, ako sa dá dozvediet viac.Takze nikto sa tu kvôli Segedínskemu gulásu neháda.

  • Monika | 6. 12. 2007 13:27

    Ty jo tady to je docela ostrý,fakt bych nevěřila,že se lze pohádat kvůli segedínu.

  • Daniella O. | 6. 12. 2007 01:08

    Pane Jozefe, Vy jste opravdu nekdy daval do Segedinu dva druhy masa, rajcatovy protlak , cesnek nebo sojovou omacku? Pokud ano, uz jste tedy nevaril Segedin. Pani Di ma naprostou pravdu, ze Segedinsky gulas obsahuje jine ingredience a pokud Vas opravdu tak zajima jake, staci si vyhledat zmineny nazev. Navic, kdyz o neco zadam napouzivam slova jako laskave napiste, ale prosim muzete napsat...?

  • Di | 5. 12. 2007 21:44

    Pane Jozefe, proč bych měla být proti Vám? Ptal jste se a já Vám odpověděla. Pokud se Vám záporná odpověď nezamlouvá, neměl jste se raději ptát na nic. Jaké ingredience má podle maďarské babičky mé kamarádky obsahovat segedínský guláš, jsem už popsala. Nemyslím si, že by Maďaři dávali do segedínu například sojovou omáčku nebo rajčatový protlak. To ovšem neznamená, že tento recept zavrhuji, je to určitá variace, které se už ale od segedínu vzdaluje.

  • Jana T. | 5. 12. 2007 20:25

    Pane Jozefe, já si myslím, že zde popsaný guláš a domnívám se , že může být velice chutný se přece jenom od Segenínského liší. Já dělám segedín téměř stejně, jak je popsaný mezi zdejšími recepty paní Ladou Kovářovou. Ani druhý zde uvedený Segedínský guláš maďarské babičky neobsahuje některé tady uvedené ingredience. Ono to bude asi tak, že kolik kuchařů a rodin, tolik různých úprav a chutí. Hlavně aby bylo dost dobrých a chutných receptů.

  • milena kubikova | 5. 12. 2007 16:51

    pan krybus nie je mozne, ze ste omylom miesto tlacitka vlozit , stlacil vymazat? stalo sa mi to asi 2x a tiez som marne cakala na svoj prispevok........na tomto fore sme uz popisali takych hluposti a nikto ich nezcenzuroval, a ak ste mal nejake info k tomu receptu, tak si myslim, ze nebolo dovodu ho stopnut. skuste to prosim este raz.

  • Jozef T. | 5. 12. 2007 16:46

    Pani Di, ak sa domnievate, ze Segedínsky gulás obsahuje iné ingrediencie, tak láskavo napíste aké. Tie, ktoré sú v tomto recepte sa presne zhodujú so vsetkými receptami, ktoré poznám (vcítane receptov od Madarov(-iek) zijúcich v zahranicí. Takze ako vzdy, ste proti mne, ale nemáte pravdu...

  • Lada Kovářová | 5. 12. 2007 15:27

    Pne Krybusi, ať koukám, jak koukám, nikde váš zablokovaný příspěvek nevidím. Problém bude v odesílání příspěvků.

  • Kamil Krybus | 5. 12. 2007 14:40

    Pane moderátore, opět jste můj příspěvek zablokoval. Nevím, co vás k tomu vede, alwe asi nechcete, aby lidi neměli všechny informace k danému receptu. Je to trapné!

  • Mirka Mikulaskova | 5. 12. 2007 03:34

    Kysane zeli se zasadne NEPROPLACHUJE!!!To je uz pak o nicem.

  • Di | 4. 12. 2007 15:54

    Není, ten obsahuje trochu jiné ingredience.

  • Jozef T. | 3. 12. 2007 17:10

    Nie je to len tak náhodou Segedínsky gulás?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí
Maso Hovězí Vepřové Oběd Večeře Smažení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Drcený kmín Hovězí kližka Jíška Kysané zelí Nové koření Olej Paprika - sladká Pepř mletý Rajský protlak Smetana ke šlehání Sojová omáčka Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Azu po česku

Azu po česku

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Obložený rohlíkový koláč

Obložený rohlíkový koláč

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím…

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Králíček na smetaně a hořčici

Králíček na smetaně a hořčici

Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou a kuřecím masem

Těstoviny se smetanovo-sýrovou…

Ořechový biskupský chlebíček

Ořechový biskupský chlebíček

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

89
Květáková / brokolicová minutka s masem
Květáková / brokolicová…
88
Kuřecí stehna plněná šlehanou sekanou
Kuřecí stehna plněná…
88
Květák se slaninou v bešamelu s nivou
Květák se slaninou v…
87
Květáková polévka s řapíkatým celerem
Květáková polévka s…
50
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které souvisejí s jídlem?
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které…
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
AHA.cz Vzpomínky Obermannové: Takhle ukradla Dáše manžela!

Vzpomínky Obermannové: Takhle ukradla Dáše manžela!

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Ženy.cz Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Blesk.cz Kruté rány Jiřího Krampola (†87): Přišel o dvě děti i mladší manželku!

Kruté rány Jiřího Krampola (†87): Přišel o dvě děti i mladší manželku!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Další doporučené recepty:

Pochválené palačinky
Pochválené palačinky
Poke bowl s lososem
Poke bowl s lososem
Poke bowl s lososem a tuňákem
Poke bowl s lososem a tuňákem
Polenta s klobásou
Polenta s klobásou
Polenta s romanescem, rajčaty a fetou
Polenta s romanescem, rajčaty a fetou
Polentová kaše s masovými koulemi a brokolicí
Polentová kaše s masovými koulemi a…
  • Recepty.cz
  • Poldiho zelný guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact