• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • "POLÁRKA" vanilkové řezy
Napište svůj komentář k receptu

"POLÁRKA" vanilkové řezy

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 47
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"POLÁRKA"  vanilkové řezy
"POLÁRKA"  vanilkové řezy
"POLÁRKA"  vanilkové řezy
"POLÁRKA"  vanilkové řezy
"POLÁRKA"  vanilkové řezy
"POLÁRKA"  vanilkové řezy
"POLÁRKA"  vanilkové řezy
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto (vyšší forma 22 x 36 cm)
    • 3
      ks vejce
    • 2
      lžička vanilkové aroma
    • 180
      g cukr krupice
    • 180
      g polohrubá mouka
    • 1,50
      lžička prášek do pečiva
    • 100
      ml olej
    • 100
      ml vlažná voda
    • tuk
  • Vanilková náplň
    • 800
      ml mléko
    • 2
      ks vanilkový pudink Dr. Oetker
    • 50
      g máslo
    • 4
      lžíce cukr krupice dle chuti, cca 3 -
  • Smetanová vrstva
    • 500
      ml smetana ke šlehání 33 %
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 1
      ks vanilkový cukr Dr. Oetker

Postup přípravy receptu

1
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto rozetřeme i do okrajů, aby nám při pečení rovnoměrně nabylo, pečeme v předehřáté troubě do růžova na 170 stupňů (vyzkoušíme špejlí). Po upečení necháme částěčně vychladnout, na vlažný korpus nalijeme pudinkovou vanilkovou náplň.
2
Pudinková náplň: z 800 ml mléka a vanilkových pudinků s cukrem uvaříme pudink, do kterého ihned po odstavení vmícháme pokrájené máslo a po jeho úplném rozpuštění nalijeme horkou náplň na vlažný korpus. Korpus s pudinkovou náplní necháme zchladnout a dáme do ledničky vychladit. Na vychladlou pudinkovou náplň rovnoměrně rozetřeme ušlehanou smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem a děláme nepravidelné tahy vidličkou.
3
Vše necháme nejlépe přes noc proležet, pak pokrájíme a podáváme.
4
Vanilkové řezy můžeme nakonec dozdobit kakaem, skořicí, čokoládovými hoblinkami, ovocem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy s citronovou polevou

Vanilkové řezy s citronovou polevou

Vanilkove rohlicky X.

Vanilkove rohlicky X.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Líza | 22. 9. 2016 10:56

    Měla jsem upečený piškot na roládu který jsem víc upekla a tak se mi skorem lámal a nešel zamotat. Použila jsem na něj ten pudink se šlehačkou a kam se hrabe roláda :) dík moc :)

  • Marie | 16. 2. 2016 14:20

    Rezy dopadly skvele a stejne tak chutnaji. Dekuji za recept a doporucuji.

  • Meredith | 30. 10. 2015 14:47

    Ofico luxus :-*

  • Nikola | 1. 3. 2015 10:54

    Naprosto výborný recept! Doporučuji posypat Grankem ;-) Akorát teda jsem to dala do formy podle rozměrů nahoře a mám to celý takový placatější :-\ takže příště do menší.

  • storm.bringer | 16. 9. 2014 13:08

    Výborné. Má oblíbená kombinace je s kiwim a mandlemi.

  • Martina | 23. 8. 2014 20:29

    Výborné!!!! :-* :-* :-*

  • Kat | 30. 5. 2014 10:32

    Výborné řezy, měly veliký úspěch.

  • Simona Vozenilkova | 21. 2. 2014 19:10

    Rezy byly skvele a nejvetsi radost jsem z nich mela ja, protoze kazdemu hned zachutnaly. Na sobotu uz se chladi dalsi plech pro pratele. Moc dekuji za recept, Simona.

  • Peťula Š. | 14. 2. 2014 11:46

    Výborné!!!§§§§§ <:-)

  • Jitka | 10. 2. 2014 19:10

    Vražedně jedlé řezy, které zvládne určitě každý. Po ochutnání jsme hned pochopili proč polárka.Chutná jako vanilková zmrzka, kterou jsem už fakt dlouho neměla.

  • Simona Vozenilkova | 31. 1. 2014 22:29

    Rezy mam hotove, nic sloziteho to nebylo a zatim to vypada na dobry vyber. Zitra dam kazdopadne vedet jake jsou, musim udelat dojem a rezy mi to doufam usnadni. Zatim dekuji, Simona.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Dezerty Svačina Pečení Chlazení Šlehání Děti Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Máslo Mléko Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Tuk Vanilkové aroma Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Vlažná voda Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Víkendová omeleta

Víkendová omeleta

Banánky I

Banánky I

Pražský koláč

Pražský koláč

Vegetariánská pánvička

Vegetariánská pánvička

Čokoládový dort IV.

Čokoládový dort IV.

Rychlá broskvová buchta

Rychlá broskvová buchta

Krůtí guláš s těstovinami

Krůtí guláš s těstovinami

Ostružinový dezert

Ostružinový dezert

Tortilly s fazolovou směsí

Tortilly s fazolovou směsí

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

236
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
46
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
31
Špagety s rukolou,sušenými rajčaty,italskou šunkou posypané parmazánem
Špagety s rukolou…
31
Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Telecí roláda s jablky,…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

"Piknik" medové kuličky - kokosové
"Piknik" medové kuličky - kokosové
"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy (dort)
"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy …
"Pizza" z lilku
"Pizza" z lilku
"Pravé" Baileys
"Pravé" Baileys
"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami
"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami
"Řepačka" - zeleninová polévka s řepou
"Řepačka" - zeleninová polévka s řepou
  • Recepty.cz
  • "POLÁRKA" vanilkové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact