• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pohanková pomazánka
Napište svůj komentář k receptu

Pohanková pomazánka

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pohanková pomazánka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek pohanka
    • 2
      hrnek voda
    • 1
      kelímek bílý jogurt malý
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      lžíce hořčice lze i francouzská nebo křenová
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • pepř mletý
    • sůl
    • pažitka
    • 1
      ks cibule nadrobno nakrájet

Postup přípravy receptu

1
Pohanku propláchnu na sítku, zaleji vodou, 2 minuty povařím a šoupnu do ložnice pod peřinu a už se nestarám. To můžete udělat klidně ráno, než jdete do práce a odpoledne máte pohanku připravenou. Jinak musíte počkat, až vychladne.
2
Pak už jen smíchám všechny suroviny a případně dochutím a dám vychladit.
3
K tomu jakákoliv zelenina nebo i samotné. Je to rychlé, levné a zdravé. Jelikož naše rodina patří k těm "kteří nejsou líní se nažrat" tato pomazánka slouží jako odlehčovací jídlo po hostinách.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kroupová či pohanková bašta

Kroupová či pohanková bašta

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková miska se zeleninou a ztraceným vejcem

Pohanková miska se zeleninou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 28. 5. 2022 14:27

    Dobrá pomazánka.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 10. 1. 2015 14:41

    Pokud máte rádi pohanku, určitě vyzkoušejte, je to příjemná změna oproti klasickým dobře známým pomazánkám.

  • Jarka O. | 26. 4. 2007 13:52

    Pomazánka je výborná. Do poloviny jsem na zkoušku nastrouhala uzené tofu a je to vynikající. Doporučuju zkusit :-)) Dávám 1.

  • ELA | 30. 6. 2006 08:23

    Paní Oumarová, výrobce je Nový věk, a schválně jsem je připravila znovu (tentokrát s jogurtem) - výborné. Hodně štěstí a zdravé stravě zdar!

  • ELA | 29. 6. 2006 13:35

    juknu se doma a napíšu. Krásný den.

  • Jaroslava Oumarová | 29. 6. 2006 11:46

    Elo, napište, prosím, výrobce. Díky.

  • ELA | 29. 6. 2006 08:25

    dobrý den, tak nevím, jestli už nejsem divná :)). Načínala jsem nové - kvalitní - balení pohanky a žádnou vůni podobnou zatuchlině jsem nezaregistrovala, chuť příjemně "a la ten zmiňovaný oříšek". Mějte se

  • Mila Veselá | 28. 6. 2006 17:56

    Vůně je opravdu zvláštní. Když jsem ji vařila poporvé, měla jsem pocit , že vařím Partyzánky (pro mladší ročníky: Partyzánky byly nejlevnější cigarety): Ale pohanku mám ráda.

  • ELA | 28. 6. 2006 13:59

    paní Oumarová, schválně tu pohanku udělám, ať Vás tu nešidím...zítra napíšu. Možná nekvalitní surovina, mohla být při distribuci napadena plísní (??)

  • Jaroslava Oumarová | 28. 6. 2006 13:37

    Proto jsem se ptala. Já jsem pohanku nikdy nejedla, ani nevařila, tak to neznám. Pokud nemá být cítit zatuchlinou, kde se stala chyba? Á la oříšek to fakt nebyl:-((

  • ELA | 28. 6. 2006 11:48

    dámy, to je zvláštní, zatuchlina? spíš taková á la oříšková vůně....

  • Petra | 27. 6. 2006 13:50

    ...já to tam paní Jarko taky cítila a proto přidávám do vody sypký zaleninový vývar.Trocu to tu chuť přerazí :o) ale jinak pohanka je fakt jen na zvyku..valastní zkušenost. Naučila jsem se jí jíst díky zdravotním problémům a tak mi to už ani nepřijde. Opravdu si to chce zvyknout.

  • Jaroslava Oumarová | 27. 6. 2006 12:35

    Tak jsem, děvčata, včera udělala pomazánku...a mám dotaz: je normální, že je pohanka po uvaření cítit jako zatuchlinou? Měla jsem pohanku loupanou, vařila jsem podle Šárky. Hned po uvaření jsem ji šoupla do peřin a odpoledne mi to nedalo, ochutnala jsem - a nechutnalo mi. Pak jsem přidala vše ostatní v domnění, že se chuť třeba trochu zlepší, ale tu "zatuchlinu" jsem cítila pořád. Tak celá pomazánka - ještě že jen z půl dávky - letěla na kompost:-(( Prosím, řeknete mi někdo, kde se stala chyba? Jinak by pro mne pohanka, jako pro diabetičku, byla pravé požehnání, ale takhle...

  • Jaroslava Oumarová | 2. 6. 2006 12:32

    Děkuji, tak já to zkusím:-)) Jenom se musím podívat, jestli je ta moje pohanka loupaná.

  • šárka tkáčová | 2. 6. 2006 12:21

    Pro Jaroslavu: pohanku zalévám studenou vodou a vůbec se nebojte,vaří se od začátku varu 2 minuty a to Vám kuchyně nezasmradne.používám loupanou pohanku celou , nemelu ani nemixuji.Nebojte,určitě se odhodlejte.Já si vařím z dvojnásobné dávky a polovinu nachávám pro sebe do polévky,ke kuřeti,vydrží v ledničce dlouho.

  • Anonym | 2. 6. 2006 11:56

    Pohanku doporučuji loupanou. Neloupaná je možná zdravější, to nevím, ale pro nás byla - vzhledem k opravdu velmi "divné vůni"- zcela nepoživatelná. Ale lopaná je moc dobrá.

  • Jaroslava Oumarová | 2. 6. 2006 11:46

    Šárko, pohanku zalíváte vodou studenou nebo vřelou? Ještě jsem pohanku nevařila. Mám ji koupenou už asi měsíc a pořád se odhodlávám. Někde jsem si přečetla, že "divně" voní, tak mi to vzalo odvahu:-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Ostatní Pomazánky Pro děti Syrové Děti Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Česnek Cibule Hořčice Pažitka Pepř mletý Pohanka Sůl Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky do polévky

Avokádová pasta

Avokádová pasta

Třešňové halušky

Třešňové halušky

Čočka s rýží

Čočka s rýží

Květákový nákyp se šunkou

Květákový nákyp se šunkou

Květák s kakaem

Květák s kakaem

Lehká tvarohová pomazánka

Lehká tvarohová pomazánka

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Doporučujeme

40 minut
Zelňačka s bramborovou kaší

Zelňačka s bramborovou kaší

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

89
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
60
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
28
Tradiční belgické vafle
Tradiční belgické vafle
26
Špagety po uhlířsku
Špagety po uhlířsku
21
Karamelový  krém
Karamelový krém

Zajímavé články

Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte se to podle video návodu
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte…
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli: Udělejte sladký salámek, roládu nebo kuličky
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli:…
Bramborový salát podle Pavla Berkyho: Rozbouchnuté brambory a domácí majonéza z něj dělají opravdový skvost
Bramborový salát podle Pavla Berkyho:…
AHA.cz Nečekané rozhodnutí Matušových: Bohuš balí kufry!

Nečekané rozhodnutí Matušových: Bohuš balí kufry!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Rána pro Varteckého: Zemřel bubeník Krpálek (†55) z kapely Kurtizány z 25. Avenue!

Rána pro Varteckého: Zemřel bubeník Krpálek (†55) z kapely Kurtizány z 25. Avenue!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Další doporučené recepty:

Pohanková dobrota (2 porce)
Pohanková dobrota (2 porce)
Pohanková kaše (falešná houbová), základní recept
Pohanková kaše (falešná houbová),…
Pohanková miska se zeleninou a ztraceným vejcem
Pohanková miska se zeleninou a…
Pohankové lívance
Pohankové lívance
Pohankové noky (gnocchi)
Pohankové noky (gnocchi)
Pohankové palačinky s nutellou a banány
Pohankové palačinky s nutellou a banány
  • Recepty.cz
  • Pohanková pomazánka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact