• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pohanková pomazánka
Napište svůj komentář k receptu

Pohanková pomazánka

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pohanková pomazánka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek pohanka
    • 2
      hrnek voda
    • 1
      kelímek bílý jogurt malý
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      lžíce hořčice lze i francouzská nebo křenová
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • pepř mletý
    • sůl
    • pažitka
    • 1
      ks cibule nadrobno nakrájet

Postup přípravy receptu

1
Pohanku propláchnu na sítku, zaleji vodou, 2 minuty povařím a šoupnu do ložnice pod peřinu a už se nestarám. To můžete udělat klidně ráno, než jdete do práce a odpoledne máte pohanku připravenou. Jinak musíte počkat, až vychladne.
2
Pak už jen smíchám všechny suroviny a případně dochutím a dám vychladit.
3
K tomu jakákoliv zelenina nebo i samotné. Je to rychlé, levné a zdravé. Jelikož naše rodina patří k těm "kteří nejsou líní se nažrat" tato pomazánka slouží jako odlehčovací jídlo po hostinách.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kroupová či pohanková bašta

Kroupová či pohanková bašta

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková miska se zeleninou a ztraceným vejcem

Pohanková miska se zeleninou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 28. 5. 2022 14:27

    Dobrá pomazánka.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 10. 1. 2015 14:41

    Pokud máte rádi pohanku, určitě vyzkoušejte, je to příjemná změna oproti klasickým dobře známým pomazánkám.

  • Jarka O. | 26. 4. 2007 13:52

    Pomazánka je výborná. Do poloviny jsem na zkoušku nastrouhala uzené tofu a je to vynikající. Doporučuju zkusit :-)) Dávám 1.

  • ELA | 30. 6. 2006 08:23

    Paní Oumarová, výrobce je Nový věk, a schválně jsem je připravila znovu (tentokrát s jogurtem) - výborné. Hodně štěstí a zdravé stravě zdar!

  • ELA | 29. 6. 2006 13:35

    juknu se doma a napíšu. Krásný den.

  • Jaroslava Oumarová | 29. 6. 2006 11:46

    Elo, napište, prosím, výrobce. Díky.

  • ELA | 29. 6. 2006 08:25

    dobrý den, tak nevím, jestli už nejsem divná :)). Načínala jsem nové - kvalitní - balení pohanky a žádnou vůni podobnou zatuchlině jsem nezaregistrovala, chuť příjemně "a la ten zmiňovaný oříšek". Mějte se

  • Mila Veselá | 28. 6. 2006 17:56

    Vůně je opravdu zvláštní. Když jsem ji vařila poporvé, měla jsem pocit , že vařím Partyzánky (pro mladší ročníky: Partyzánky byly nejlevnější cigarety): Ale pohanku mám ráda.

  • ELA | 28. 6. 2006 13:59

    paní Oumarová, schválně tu pohanku udělám, ať Vás tu nešidím...zítra napíšu. Možná nekvalitní surovina, mohla být při distribuci napadena plísní (??)

  • Jaroslava Oumarová | 28. 6. 2006 13:37

    Proto jsem se ptala. Já jsem pohanku nikdy nejedla, ani nevařila, tak to neznám. Pokud nemá být cítit zatuchlinou, kde se stala chyba? Á la oříšek to fakt nebyl:-((

  • ELA | 28. 6. 2006 11:48

    dámy, to je zvláštní, zatuchlina? spíš taková á la oříšková vůně....

  • Petra | 27. 6. 2006 13:50

    ...já to tam paní Jarko taky cítila a proto přidávám do vody sypký zaleninový vývar.Trocu to tu chuť přerazí :o) ale jinak pohanka je fakt jen na zvyku..valastní zkušenost. Naučila jsem se jí jíst díky zdravotním problémům a tak mi to už ani nepřijde. Opravdu si to chce zvyknout.

  • Jaroslava Oumarová | 27. 6. 2006 12:35

    Tak jsem, děvčata, včera udělala pomazánku...a mám dotaz: je normální, že je pohanka po uvaření cítit jako zatuchlinou? Měla jsem pohanku loupanou, vařila jsem podle Šárky. Hned po uvaření jsem ji šoupla do peřin a odpoledne mi to nedalo, ochutnala jsem - a nechutnalo mi. Pak jsem přidala vše ostatní v domnění, že se chuť třeba trochu zlepší, ale tu "zatuchlinu" jsem cítila pořád. Tak celá pomazánka - ještě že jen z půl dávky - letěla na kompost:-(( Prosím, řeknete mi někdo, kde se stala chyba? Jinak by pro mne pohanka, jako pro diabetičku, byla pravé požehnání, ale takhle...

  • Jaroslava Oumarová | 2. 6. 2006 12:32

    Děkuji, tak já to zkusím:-)) Jenom se musím podívat, jestli je ta moje pohanka loupaná.

  • šárka tkáčová | 2. 6. 2006 12:21

    Pro Jaroslavu: pohanku zalévám studenou vodou a vůbec se nebojte,vaří se od začátku varu 2 minuty a to Vám kuchyně nezasmradne.používám loupanou pohanku celou , nemelu ani nemixuji.Nebojte,určitě se odhodlejte.Já si vařím z dvojnásobné dávky a polovinu nachávám pro sebe do polévky,ke kuřeti,vydrží v ledničce dlouho.

  • Anonym | 2. 6. 2006 11:56

    Pohanku doporučuji loupanou. Neloupaná je možná zdravější, to nevím, ale pro nás byla - vzhledem k opravdu velmi "divné vůni"- zcela nepoživatelná. Ale lopaná je moc dobrá.

  • Jaroslava Oumarová | 2. 6. 2006 11:46

    Šárko, pohanku zalíváte vodou studenou nebo vřelou? Ještě jsem pohanku nevařila. Mám ji koupenou už asi měsíc a pořád se odhodlávám. Někde jsem si přečetla, že "divně" voní, tak mi to vzalo odvahu:-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Ostatní Pomazánky Pro děti Syrové Děti Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Česnek Cibule Hořčice Pažitka Pepř mletý Pohanka Sůl Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka se sýrem

Celerová pomazánka se sýrem

Univerzální bramborové těsto

Univerzální bramborové těsto

Těstovinový salát s masem

Těstovinový salát s masem

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Bílková poleva na perníčky

Bílková poleva na perníčky

Zapečené kuřecí s rajčaty

Zapečené kuřecí s rajčaty

Hrášková polévka - smetanová

Hrášková polévka - smetanová

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

Zbojnický salát

Zbojnický salát

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

293
Špenátové lasagne
Špenátové lasagne
234
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
107
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
62
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
55
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…

Zajímavé články

Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Ženy.cz Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Blesk.cz Olga Menzelová 5 let pro smrti Jirky (†82): Zásnuby s egyptologem!

Olga Menzelová 5 let pro smrti Jirky (†82): Zásnuby s egyptologem!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Další doporučené recepty:

Pohanková dobrota (2 porce)
Pohanková dobrota (2 porce)
Pohanková kaše (falešná houbová), základní recept
Pohanková kaše (falešná houbová),…
Pohanková miska se zeleninou a ztraceným vejcem
Pohanková miska se zeleninou a…
Pohankové lívance
Pohankové lívance
Pohankové noky (gnocchi)
Pohankové noky (gnocchi)
Pohankové palačinky s nutellou a banány
Pohankové palačinky s nutellou a banány
  • Recepty.cz
  • Pohanková pomazánka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact