• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Podzimní jablkový dort s ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Podzimní jablkový dort s ořechy

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Podzimní jablkový dort s ořechy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g jablka
    • 2
      vejce
    • 150
      g cukr krystal
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • čokoládová poleva
    • vlašské ořechy Nasekané - libovolné množství
    • rozinky v rumu
    • 2
      lžička kakao

Postup přípravy receptu

1
V jedné míse smícháme jablka s ořechy, rozinkami v rumu a kakaem. V druhé míse ušleháme vejce s cukrem do pěny a pak přidáme do jablek. Do této směsi pak vmícháme olej, prášek do pečiva, mouku a vše dobře promícháme. Nalijeme do kulaté dortové formy, kterou jsme předem vymazali a vysypali hrubou moukou. Pečeme asi 15 minut na 180 °C a pak teplotu stáhneme na 150 °C, celkem 30-45 minut. Kontrolujeme špejlí.
2
Po upečení necháme dort úplně!!! vychladnout a navrchu ho pak potřeme celým kelímkem zakysané smetany. Z čokoládové polevy uděláme přes smetanu jakési "cákance" ze strany na stranu, aby tvořily mřížku. Kdo chce může ještě posypat ořechy anebo dort ještě rozříznout podélně na půl a potřít uprostřed marmeládou.
3
<BR>Dort je opravdu vynikající, může se upéct i jako běžná buchta, já sama ho dělám ob týden.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový crumble s ořechy a brusinkami

Jablkový crumble s ořechy a brusinkami

Podzimní salát s fazolkami

Podzimní salát s fazolkami

Coleslaw - podzimní vitamíny

Coleslaw - podzimní vitamíny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • martincovaj | 2. 11. 2012 17:02

    Výborný <3

  • Zuzana | 13. 10. 2007 12:35

    Dort je vynikající! Místo tmavé polevy jsem dala bílou a nazdobila bavevnými sladkostmi. Pekla jsem ho dceři k prvnímu svátku a jsem ráda, že se povedl.

  • Petra K. | 8. 1. 2007 11:25

    Děkuji za recept. Je moc dobrý a jednoduchý. Už jej pro velký zájem posílám dál po rodině.

  • jarmila | 19. 9. 2005 14:17

    Upečeno, vyzkoušeno - moc dobré.Dávám 1.

  • Katka Škopková | 22. 5. 2005 17:06

    Jsem ráda, že chutnalo :o)

  • Alena | 13. 5. 2005 08:49

    Vyzkoušeno,vynikající. Dělala jsem ho ale narychlo a tak jsem nešlehala cukr do pěny ale smíchala všechno najednou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krystal Jablka Kakao Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Rozinky Vejce Vlašské ořechy Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí paprikový perkelt

Kuřecí paprikový perkelt

Vosí hnízda

Vosí hnízda

Závin z listového těsta s česnekem

Závin z listového těsta s česnekem

Norský dresing na zeleninové saláty

Norský dresing na zeleninové saláty

Lemon Pie / Citronový koláč

Lemon Pie / Citronový koláč

Mrkvové lívanečky

Mrkvové lívanečky

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

72
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
58
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
49
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
48
Návykové bramborové smaženky
Návykové bramborové…
46
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Finále Eurovize bude bez Česka! ADONXS vypadl v semifinále

Finále Eurovize bude bez Česka! ADONXS vypadl v semifinále

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Podzimní jablkový dort s ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact