• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Podzimní jablkový dort s ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Podzimní jablkový dort s ořechy

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Podzimní jablkový dort s ořechy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g jablka
    • 2
      vejce
    • 150
      g cukr krystal
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • čokoládová poleva
    • vlašské ořechy Nasekané - libovolné množství
    • rozinky v rumu
    • 2
      lžička kakao

Postup přípravy receptu

1
V jedné míse smícháme jablka s ořechy, rozinkami v rumu a kakaem. V druhé míse ušleháme vejce s cukrem do pěny a pak přidáme do jablek. Do této směsi pak vmícháme olej, prášek do pečiva, mouku a vše dobře promícháme. Nalijeme do kulaté dortové formy, kterou jsme předem vymazali a vysypali hrubou moukou. Pečeme asi 15 minut na 180 °C a pak teplotu stáhneme na 150 °C, celkem 30-45 minut. Kontrolujeme špejlí.
2
Po upečení necháme dort úplně!!! vychladnout a navrchu ho pak potřeme celým kelímkem zakysané smetany. Z čokoládové polevy uděláme přes smetanu jakési "cákance" ze strany na stranu, aby tvořily mřížku. Kdo chce může ještě posypat ořechy anebo dort ještě rozříznout podélně na půl a potřít uprostřed marmeládou.
3
<BR>Dort je opravdu vynikající, může se upéct i jako běžná buchta, já sama ho dělám ob týden.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový crumble s ořechy a brusinkami

Jablkový crumble s ořechy a brusinkami

Podzimní salát s fazolkami

Podzimní salát s fazolkami

Coleslaw - podzimní vitamíny

Coleslaw - podzimní vitamíny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • martincovaj | 2. 11. 2012 17:02

    Výborný <3

  • Zuzana | 13. 10. 2007 12:35

    Dort je vynikající! Místo tmavé polevy jsem dala bílou a nazdobila bavevnými sladkostmi. Pekla jsem ho dceři k prvnímu svátku a jsem ráda, že se povedl.

  • Petra K. | 8. 1. 2007 11:25

    Děkuji za recept. Je moc dobrý a jednoduchý. Už jej pro velký zájem posílám dál po rodině.

  • jarmila | 19. 9. 2005 14:17

    Upečeno, vyzkoušeno - moc dobré.Dávám 1.

  • Katka Škopková | 22. 5. 2005 17:06

    Jsem ráda, že chutnalo :o)

  • Alena | 13. 5. 2005 08:49

    Vyzkoušeno,vynikající. Dělala jsem ho ale narychlo a tak jsem nešlehala cukr do pěny ale smíchala všechno najednou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krystal Jablka Kakao Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Rozinky Vejce Vlašské ořechy Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchta proti všem předpisům

Buchta proti všem předpisům

Bublanina II.

Bublanina II.

Bábovka MARGOT

Bábovka MARGOT

Dýňové placičky

Dýňové placičky

Dukátové buchtičky III.

Dukátové buchtičky III.

Nakládaný pivní Hermelín

Nakládaný pivní Hermelín

Krémová kapustová polévka

Krémová kapustová polévka

Česnečka pro labužníky

Česnečka pro labužníky

Kokosové řezy s citronem

Kokosové řezy s citronem

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

34
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
25
Klasické lečo
Klasické lečo
25
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
22
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
20
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Podzimní jablkový dort s ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact