• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Podzimní jablkový dort s ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Podzimní jablkový dort s ořechy

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Podzimní jablkový dort s ořechy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g jablka
    • 2
      vejce
    • 150
      g cukr krystal
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • čokoládová poleva
    • vlašské ořechy Nasekané - libovolné množství
    • rozinky v rumu
    • 2
      lžička kakao

Postup přípravy receptu

1
V jedné míse smícháme jablka s ořechy, rozinkami v rumu a kakaem. V druhé míse ušleháme vejce s cukrem do pěny a pak přidáme do jablek. Do této směsi pak vmícháme olej, prášek do pečiva, mouku a vše dobře promícháme. Nalijeme do kulaté dortové formy, kterou jsme předem vymazali a vysypali hrubou moukou. Pečeme asi 15 minut na 180 °C a pak teplotu stáhneme na 150 °C, celkem 30-45 minut. Kontrolujeme špejlí.
2
Po upečení necháme dort úplně!!! vychladnout a navrchu ho pak potřeme celým kelímkem zakysané smetany. Z čokoládové polevy uděláme přes smetanu jakési "cákance" ze strany na stranu, aby tvořily mřížku. Kdo chce může ještě posypat ořechy anebo dort ještě rozříznout podélně na půl a potřít uprostřed marmeládou.
3
<BR>Dort je opravdu vynikající, může se upéct i jako běžná buchta, já sama ho dělám ob týden.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový crumble s ořechy a brusinkami

Jablkový crumble s ořechy a brusinkami

Podzimní salát s fazolkami

Podzimní salát s fazolkami

Coleslaw - podzimní vitamíny

Coleslaw - podzimní vitamíny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • martincovaj | 2. 11. 2012 17:02

    Výborný <3

  • Zuzana | 13. 10. 2007 12:35

    Dort je vynikající! Místo tmavé polevy jsem dala bílou a nazdobila bavevnými sladkostmi. Pekla jsem ho dceři k prvnímu svátku a jsem ráda, že se povedl.

  • Petra K. | 8. 1. 2007 11:25

    Děkuji za recept. Je moc dobrý a jednoduchý. Už jej pro velký zájem posílám dál po rodině.

  • jarmila | 19. 9. 2005 14:17

    Upečeno, vyzkoušeno - moc dobré.Dávám 1.

  • Katka Škopková | 22. 5. 2005 17:06

    Jsem ráda, že chutnalo :o)

  • Alena | 13. 5. 2005 08:49

    Vyzkoušeno,vynikající. Dělala jsem ho ale narychlo a tak jsem nešlehala cukr do pěny ale smíchala všechno najednou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krystal Jablka Kakao Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Rozinky Vejce Vlašské ořechy Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová polévka zimní

Bramborová polévka zimní

Kapustové placičky

Kapustové placičky

Rybí pomazánka III.

Rybí pomazánka III.

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Křenová pomazánka z červené řepy

Křenová pomazánka z červené řepy

Cuketa na slanině s česnekem

Cuketa na slanině s česnekem

Bublanina z remosky

Bublanina z remosky

Grilované masové válečky

Grilované masové válečky

Pivní sýr

Pivní sýr

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

162
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
14
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
14
Ryba v těstíčku
Ryba v těstíčku

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Velký zvrat v Survivoru: O vypadnutí oblíbence rozhodla výhoda!

Velký zvrat v Survivoru: O vypadnutí oblíbence rozhodla výhoda!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

  • Recepty.cz
  • Podzimní jablkový dort s ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact