• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Podzimní jablkový dort s ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Podzimní jablkový dort s ořechy

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Podzimní jablkový dort s ořechy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g jablka
    • 2
      vejce
    • 150
      g cukr krystal
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • čokoládová poleva
    • vlašské ořechy Nasekané - libovolné množství
    • rozinky v rumu
    • 2
      lžička kakao

Postup přípravy receptu

1
V jedné míse smícháme jablka s ořechy, rozinkami v rumu a kakaem. V druhé míse ušleháme vejce s cukrem do pěny a pak přidáme do jablek. Do této směsi pak vmícháme olej, prášek do pečiva, mouku a vše dobře promícháme. Nalijeme do kulaté dortové formy, kterou jsme předem vymazali a vysypali hrubou moukou. Pečeme asi 15 minut na 180 °C a pak teplotu stáhneme na 150 °C, celkem 30-45 minut. Kontrolujeme špejlí.
2
Po upečení necháme dort úplně!!! vychladnout a navrchu ho pak potřeme celým kelímkem zakysané smetany. Z čokoládové polevy uděláme přes smetanu jakési "cákance" ze strany na stranu, aby tvořily mřížku. Kdo chce může ještě posypat ořechy anebo dort ještě rozříznout podélně na půl a potřít uprostřed marmeládou.
3
<BR>Dort je opravdu vynikající, může se upéct i jako běžná buchta, já sama ho dělám ob týden.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový crumble s ořechy a brusinkami

Jablkový crumble s ořechy a brusinkami

Podzimní salát s fazolkami

Podzimní salát s fazolkami

Coleslaw - podzimní vitamíny

Coleslaw - podzimní vitamíny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • martincovaj | 2. 11. 2012 17:02

    Výborný <3

  • Zuzana | 13. 10. 2007 12:35

    Dort je vynikající! Místo tmavé polevy jsem dala bílou a nazdobila bavevnými sladkostmi. Pekla jsem ho dceři k prvnímu svátku a jsem ráda, že se povedl.

  • Petra K. | 8. 1. 2007 11:25

    Děkuji za recept. Je moc dobrý a jednoduchý. Už jej pro velký zájem posílám dál po rodině.

  • jarmila | 19. 9. 2005 14:17

    Upečeno, vyzkoušeno - moc dobré.Dávám 1.

  • Katka Škopková | 22. 5. 2005 17:06

    Jsem ráda, že chutnalo :o)

  • Alena | 13. 5. 2005 08:49

    Vyzkoušeno,vynikající. Dělala jsem ho ale narychlo a tak jsem nešlehala cukr do pěny ale smíchala všechno najednou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krystal Jablka Kakao Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Rozinky Vejce Vlašské ořechy Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Linecké těsto pro začátečníky

Linecké těsto pro začátečníky

Buchty trochu jinak

Buchty trochu jinak

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Rychlá buchta s nemletým mákem

Rychlá buchta s nemletým mákem

Těstoviny zapečené s květákem a slaninou

Těstoviny zapečené s květákem a…

Listové řezy s tvarohem

Listové řezy s tvarohem

Úterní salát s rukolou

Úterní salát s rukolou

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

45
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
38
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
34
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
33
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
30
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Influencerka Dominique Alagia šokovala: Potřebuju 100 tisíc měsíčně!

Influencerka Dominique Alagia šokovala: Potřebuju 100 tisíc měsíčně!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

  • Recepty.cz
  • Podzimní jablkový dort s ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact