• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Podzimní hruškový koláč pro srdnaté kuchaře
Napište svůj komentář k receptu

Podzimní hruškový koláč pro srdnaté kuchaře

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Podzimní hruškový koláč pro srdnaté kuchaře
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      hrnek špaldová mouka pšeniční celozrnná
    • 1
      hrnek žitná mouka
    • 0,50
      hrnek pohanková mouka
    • 0,50
      hrnek müsli
    • 1
      lžička perníkové koření
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      špetka sůl mořská
    • 4
      lžíce rostlinný olej 2-4
    • studená voda dle potřeby
  • Náplň
    • 8
      ks hrušky
    • 1
      hrst arónie +1
    • 5
      lžíce hnědý cukr
    • 1
      lžíce melasa třtinová
    • 1
      lžička skořice
    • 3
      lžíce kokosová moučka 2-3
  • Zálivka
    • 1
      balíček vanilkový pudink nebo 2 lžíce kukuřičného škrobu
    • 2
      lžíce hnědý cukr
    • 1
      špetka zázvor
    • 400
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Těsto: smícháme všechny sypké suroviny, přilijeme olej a promneme, postupně dolíváme studenou vodu a prohněteme rukou přímo v míse do hustého těsta. Vzniklou kouli hodíme na dno velké Remosky. Do mísy po těstu nalijeme trochu vody, ve které si namáčíme ruku a těsto v Remosce roztáhneme po dně a vytvoříme cca 4 cm vysoké okraje, asi jako na hrnčířském kruhu. Remosku přiklopíme a necháme stát nezapnutou, 1-8 hodin.
2
Náplň: oloupeme a na kousky nakrájíme hrušky, smícháme s ostatními surovinami, pouze 1 hrst arónie necháme stranou.
3
Zálivka: smícháme suroviny a postupně za stálého míchání dolijeme vodu.
4
Pečení: zapneme Remosku s těstem. Po 15 minutách přisypeme ovocnou náplň a navrch nasypeme zbytek arónie. Po 30 minutách, nebo když ovoce na povrchu zlátne, promícháme zálivku a prolijeme jí koláč. Dopečeme cca 30 minut, až se mezi ovocem vytvoří želé.
5
Poznatky z praxe: nezáleží na složení a poměru mouky, hlavní je použít celozrnnou a doplnit čímkoliv - klíčky, műsli, semínky, ... a nechat stranou prášek do pečiva a jiné chemie. Hrušky lze nahradit jablky nebo jiným sezónním ovocem, koláč osvěží vložka z něčeho říznějšího - arónie (černý jeřáb), rybíz... V létě lze přidat mátu a citrón, v chladnějším období zahřívá zázvor, skořice, badyán.
6
Srdnatým kuchařům přejeme tímto mnoho zdaru, radost z improvizace a odvahu hřešit proti zaběhnutým pravidlům :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Podzimní hruškový koláč

Podzimní hruškový koláč

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

Kuřecí na houbách pro začínající kuchaře

Kuřecí na houbách pro začínající…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MartinV | 16. 11. 2007 15:10

    Oli, dík za zprávičku; experimenty přináší překvapení a patří to k věci :-) Používám teflonovou mísu a proto jsem zatím neměl problém s vyklopením mých výtvorů, ale zase si ušetřila nádobí ...

  • Olga | 29. 10. 2007 07:58

    Pasovala jsem se na srdnatou kuchařku a musím říct, že když nic jiného, tak ta finta s těstem na hrnčířském kruhu za to stála. To se dělalo přímo úžasně, vše ostatní šlo jak na drátku..., zvolila jsem variantu s jablky a čerstvým zázvorem, no ale v úplném závěru přišla zrada. Přesto že jsem těsto vytáhla v míse 4 cm vysoko, pudinková voda teplem nabyla a přelila se přes okraje a "přicementovala" koláč k remosce. Takže to bylo na lžičku a ne na řezy, ale chuťově dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arónie Cukr Hnědý cukr Hrušky Kokosová moučka Melasa Müsli Perníkové koření Pohanková mouka Rostlinný olej Skořice Špaldová mouka Studená voda Sůl Vanilkový pudink Voda Zázvor Žitná mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový koláč báby Havelkové

Tvarohový koláč báby Havelkové

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Perník z domácí pekárny II.

Perník z domácí pekárny II.

Mandle pražené v troubě

Mandle pražené v troubě

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Univerzální fíková barbecue marináda

Univerzální fíková barbecue marináda

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

36
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
22
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
19
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
19
Lasagne se slaninou a kyselým zelím
Lasagne se slaninou a…
18
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?

Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Další doporučené recepty:

Podzimní houbová bramboračka
Podzimní houbová bramboračka
Podzimní houbovka s dýní
Podzimní houbovka s dýní
Podzimní hruškový koláč
Podzimní hruškový koláč
Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou
Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…
Podzimní polévka s houbami
Podzimní polévka s houbami
Podzimní pórková polévka s houbami
Podzimní pórková polévka s houbami
  • Recepty.cz
  • Podzimní hruškový koláč pro srdnaté kuchaře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact