• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Podzimní hruškový koláč pro srdnaté kuchaře
Napište svůj komentář k receptu

Podzimní hruškový koláč pro srdnaté kuchaře

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Podzimní hruškový koláč pro srdnaté kuchaře
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      hrnek špaldová mouka pšeniční celozrnná
    • 1
      hrnek žitná mouka
    • 0,50
      hrnek pohanková mouka
    • 0,50
      hrnek müsli
    • 1
      lžička perníkové koření
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      špetka sůl mořská
    • 4
      lžíce rostlinný olej 2-4
    • studená voda dle potřeby
  • Náplň
    • 8
      ks hrušky
    • 1
      hrst arónie +1
    • 5
      lžíce hnědý cukr
    • 1
      lžíce melasa třtinová
    • 1
      lžička skořice
    • 3
      lžíce kokosová moučka 2-3
  • Zálivka
    • 1
      balíček vanilkový pudink nebo 2 lžíce kukuřičného škrobu
    • 2
      lžíce hnědý cukr
    • 1
      špetka zázvor
    • 400
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Těsto: smícháme všechny sypké suroviny, přilijeme olej a promneme, postupně dolíváme studenou vodu a prohněteme rukou přímo v míse do hustého těsta. Vzniklou kouli hodíme na dno velké Remosky. Do mísy po těstu nalijeme trochu vody, ve které si namáčíme ruku a těsto v Remosce roztáhneme po dně a vytvoříme cca 4 cm vysoké okraje, asi jako na hrnčířském kruhu. Remosku přiklopíme a necháme stát nezapnutou, 1-8 hodin.
2
Náplň: oloupeme a na kousky nakrájíme hrušky, smícháme s ostatními surovinami, pouze 1 hrst arónie necháme stranou.
3
Zálivka: smícháme suroviny a postupně za stálého míchání dolijeme vodu.
4
Pečení: zapneme Remosku s těstem. Po 15 minutách přisypeme ovocnou náplň a navrch nasypeme zbytek arónie. Po 30 minutách, nebo když ovoce na povrchu zlátne, promícháme zálivku a prolijeme jí koláč. Dopečeme cca 30 minut, až se mezi ovocem vytvoří želé.
5
Poznatky z praxe: nezáleží na složení a poměru mouky, hlavní je použít celozrnnou a doplnit čímkoliv - klíčky, műsli, semínky, ... a nechat stranou prášek do pečiva a jiné chemie. Hrušky lze nahradit jablky nebo jiným sezónním ovocem, koláč osvěží vložka z něčeho říznějšího - arónie (černý jeřáb), rybíz... V létě lze přidat mátu a citrón, v chladnějším období zahřívá zázvor, skořice, badyán.
6
Srdnatým kuchařům přejeme tímto mnoho zdaru, radost z improvizace a odvahu hřešit proti zaběhnutým pravidlům :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Podzimní hruškový koláč

Podzimní hruškový koláč

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

Kuřecí na houbách pro začínající kuchaře

Kuřecí na houbách pro začínající…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MartinV | 16. 11. 2007 15:10

    Oli, dík za zprávičku; experimenty přináší překvapení a patří to k věci :-) Používám teflonovou mísu a proto jsem zatím neměl problém s vyklopením mých výtvorů, ale zase si ušetřila nádobí ...

  • Olga | 29. 10. 2007 07:58

    Pasovala jsem se na srdnatou kuchařku a musím říct, že když nic jiného, tak ta finta s těstem na hrnčířském kruhu za to stála. To se dělalo přímo úžasně, vše ostatní šlo jak na drátku..., zvolila jsem variantu s jablky a čerstvým zázvorem, no ale v úplném závěru přišla zrada. Přesto že jsem těsto vytáhla v míse 4 cm vysoko, pudinková voda teplem nabyla a přelila se přes okraje a "přicementovala" koláč k remosce. Takže to bylo na lžičku a ne na řezy, ale chuťově dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arónie Cukr Hnědý cukr Hrušky Kokosová moučka Melasa Müsli Perníkové koření Pohanková mouka Rostlinný olej Skořice Špaldová mouka Studená voda Sůl Vanilkový pudink Voda Zázvor Žitná mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cmunda na pekáči

Cmunda na pekáči

Pomazánka z červené řepy II.

Pomazánka z červené řepy II.

Celerová pomazánka III.

Celerová pomazánka III.

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Gnocchi jako halušky

Gnocchi jako halušky

Lehký kakaový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

Bramboračka naší babičky

Bramboračka naší babičky

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Guláš

Guláš

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

83
Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Grilovaný chřest s…
57
Bramborový salát nakyselo
Bramborový salát nakyselo
51
Jahodové daiquiri
Jahodové daiquiri
36
Křehký koláč s krémem a hruškami
Křehký koláč s krémem a…
29
Treska se žampiony ve slanině
Treska se žampiony ve…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Podzimní houbová bramboračka
Podzimní houbová bramboračka
Podzimní houbovka s dýní
Podzimní houbovka s dýní
Podzimní hruškový koláč
Podzimní hruškový koláč
Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou
Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…
Podzimní polévka s houbami
Podzimní polévka s houbami
Podzimní pórková polévka s houbami
Podzimní pórková polévka s houbami
  • Recepty.cz
  • Podzimní hruškový koláč pro srdnaté kuchaře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact