• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Podmáslový koláč s jablky a vanilkovým krémem
Napište svůj komentář k receptu

Podmáslový koláč s jablky a vanilkovým krémem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: 105 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Podmáslový koláč s jablky a vanilkovým krémem
Podmáslový koláč s jablky a vanilkovým krémem
Podmáslový koláč s jablky a vanilkovým krémem
Podmáslový koláč s jablky a vanilkovým krémem
Podmáslový koláč s jablky a vanilkovým krémem
Podmáslový koláč s jablky a vanilkovým krémem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Nejlepší mrkvový dort: recept, který zvládne i začátečník

Suroviny

10 porce
    • 220
      g máslo + na vymazání formy
    • 240
      g cukr krupice
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 200
      ml podmáslí
    • 380
      g mouka špaldová + na vysypání formy
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 1
      lžička skořice
    • cukr moučka na dokončení
  • Krém
    • 1
      ks pudinkový prášek
    • 250
      ml mléko
    • 125
      g máslo
    • 50
      g cukr moučka
    • 1
      lžíce vaječný koňak
  • Kompot
    • 5
      ks jablka malá
    • 1
      ks citron
    • 200
      g cukr krupice
    • 1
      ks skořice
    • 3
      ks hřebíček
    • 50
      ml brandy nebo dezertní víno

Postup přípravy receptu

1
Začněte krémem. Pudink s mlékem dejte do misky nebo rendlíku a nad párou z něj uvařte hustý krém. Odložte, překryjte na povrchu fólií a nechte vychladnout. Změklé máslo našlehejte s cukrem a postupně do něj zašlehejte vanilkovou hmotu a vaječný likér.

RADA: Máslo bez lednice

2
Pokračujte kompotem. Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na čtvrtky. Z citronu nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Vše dejte do kastrolu, přidejte zbytek surovin, přilijte asi 200 ml vody a povařte jablka do změknutí, asi 10 minut. Vyjměte je a po vychladnutí nakrájejte na tenké plátky. Šťávu v kastrolu ještě zredukujte na hustý sirup.

RADA: Strouhání citronu

3
Troubu předehřejte na 180 °C, formu vymažte máslem a vysypejte moukou. V míse mixéru 5 minut šlehejte do světlé pěny 200 g másla s oběma cukry. Po jednom zašlehejte vejce a žloutek, pak zlehka zapracujte vanilkový extrakt a podmáslí. Postupně vmíchejte mouku, prášek do pečiva a skořici. Formu naplňte polovinou těsta, potřete krémem a rozetřete na něm zbytek těsta. Poklaďte ho jablky, pokapejte rozpuštěným zbytkem másla a upečte, asi 1 hodinu. Pokud začne povrch rychle hnědnout, ochraňte ho před spálením alobalem. Upečený koláč polijte jablečným sirupem a nechte vychladnout.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocný kokosový koláč

Ovocný kokosový koláč

Piškotový koláč s jahodami

Piškotový koláč s jahodami

Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Vaření Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Citron Cukr Cukr krupice Hřebíček Jablka Máslo Mléko Mouka Podmáslí Prášek do pečiva Pudinkový prášek Skořice Vaječný koňak Vanilkový cukr Vanilkový extrakt Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Moravské kuře

Moravské kuře

Václavkový guláš

Václavkový guláš

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Perník s mřížkou

Perník s mřížkou

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

27
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
24
Čočka na kyselo s vejcem
Čočka na kyselo s vejcem
24
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
24
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
24
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb - moc dobrý
Podmáslový chléb - moc dobrý
Podvodnice
Podvodnice
Podvodnice
Podvodnice
Podzimní houbová bramboračka
Podzimní houbová bramboračka
  • Recepty.cz
  • Podmáslový koláč s jablky a vanilkovým krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact