• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pocky
Napište svůj komentář k receptu

Pocky

autor: Kinderka
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pocky
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 105
      g polohrubá mouka
    • 80
      g hladká mouka
    • 0,25
      lžička sůl
    • 13
      g moučkový cukr
    • 6
      g sušené droždí
    • 65
      ml mléko vlažné
    • 25
      g med cca 2 lžíce
    • 0,50
      lžička citronová kůra čerstvá,nebo sušená
    • 25
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Mouku, cukr, sůl a droždí dejte do mísy. Poté zalijte droždí mlékem, následně chvilku počkejte. Dále přidejte kůru z citrónu, máslo a med.
2
Nyní rukama proděláváme těsto, také přidáváme mléko, pouze dle potřeby. Kdyby se stalo, že budete mít těsto příliš měkké, přidejte hladkou mouku.
3
Teď udělejte z těsta kouli. Posypte ji trochu moukou, vložte do pytlíku, ten vložte na cca hodinku do lednice, aby nám trochu ztuhlo.
4
Po hodince vyndáme ztuhlé těsto. Z těsta začneme trhat kousky, které uválíme na cca 5 mm silné plátky, ze kterých uděláme tenké proužky a z nich uděláme válečky. Ty pak dáme na pekáč, na kterém je pečící papír.
5
Nezapomeneme si předehřát troubu na 180°C. Tyčinky dejte péct na cca 15-20 minut. Nejlépe dozlatova. Kdyby se začaly připalovat, samozřejmně snižte teplotu.
6
Až budou hotové, vyndejte tyčinky ven. Položte je na nějakou podložku, tác, talíř nebo tak něco a nechte je vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nikol | 16. 8. 2014 14:04

    Je snad jasne, ze ty tycinky se pak musi ozdobit ne? Jde o recept na to testo, samotne tycinky. A ano ma jit o ty puvodni Japonske pocky. :-)

  • Simča S.
    Simča S. | 1. 8. 2014 13:59

    Trošku mi recept neodpovídá obrázku. V receptu je popis, jak se upečou jakési tyčinky, ale na obrázku jsou ty tyčinky asi čokládou a různými posejpátky nazdobené a barevné.... Tak jsem si trochu zahledala na netu a našla, že jde o původně japonskou sladkost, poprvé prodávánou v roce 1966. Skládá se z čokolády potažené sušenkové hole. Originál byl doplněn potahem z mandlí v roce 1971 a jahodovým v roce 1977. Někdy se prodávájí i pod názvem "Mikádo" - vzpomínáte si na hru s tímto názvem? Dnes se prodává mnoho příchutí - mléčná, zelený čaj, medová, banánová, kokosová a pod. To, co je tu na obrázku, jsou "Decorer Pocky" s barevnými ozdobnými proužky. Také se prodávají tzv. "Pánské Pocky" s tmavou, hodně hořkou čokoládou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Pečení Vaření Chlazení Výjimečný den Návštěva Japonsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hladká mouka Máslo Med Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Sůl Sušené droždí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnečka z uzených žeber

Česnečka z uzených žeber

Pravá pistáciová zmrzlina

Pravá pistáciová zmrzlina

Fazolový salát V.

Fazolový salát V.

Nakládané sýrové kostky

Nakládané sýrové kostky

Nebeská Máňa

Nebeská Máňa

Kokosový dort

Kokosový dort

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Květáková (brokolicová) rýže

Květáková (brokolicová) rýže

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

47
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
46
Znojemské okurky
Znojemské okurky
46
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Strouhaný koláč s…
36
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
35
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Pornohvězda Daisy Lee porodila: Malý Theo je na světě! Na sále skončila v kómatu

Pornohvězda Daisy Lee porodila: Malý Theo je na světě! Na sále skončila v kómatu

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Plovdivské po mém
Plovdivské po mém
Plundrové těsto
Plundrové těsto
Plundrový závin s ořechy a čokoládou
Plundrový závin s ořechy a čokoládou
Poctivá bramboračka
Poctivá bramboračka
Poctivá česnečka
Poctivá česnečka
Poctivá kuřecí polévka
Poctivá kuřecí polévka
  • Recepty.cz
  • Pocky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact