• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pocky
Napište svůj komentář k receptu

Pocky

autor: Kinderka
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pocky
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 105
      g polohrubá mouka
    • 80
      g hladká mouka
    • 0,25
      lžička sůl
    • 13
      g moučkový cukr
    • 6
      g sušené droždí
    • 65
      ml mléko vlažné
    • 25
      g med cca 2 lžíce
    • 0,50
      lžička citronová kůra čerstvá,nebo sušená
    • 25
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Mouku, cukr, sůl a droždí dejte do mísy. Poté zalijte droždí mlékem, následně chvilku počkejte. Dále přidejte kůru z citrónu, máslo a med.
2
Nyní rukama proděláváme těsto, také přidáváme mléko, pouze dle potřeby. Kdyby se stalo, že budete mít těsto příliš měkké, přidejte hladkou mouku.
3
Teď udělejte z těsta kouli. Posypte ji trochu moukou, vložte do pytlíku, ten vložte na cca hodinku do lednice, aby nám trochu ztuhlo.
4
Po hodince vyndáme ztuhlé těsto. Z těsta začneme trhat kousky, které uválíme na cca 5 mm silné plátky, ze kterých uděláme tenké proužky a z nich uděláme válečky. Ty pak dáme na pekáč, na kterém je pečící papír.
5
Nezapomeneme si předehřát troubu na 180°C. Tyčinky dejte péct na cca 15-20 minut. Nejlépe dozlatova. Kdyby se začaly připalovat, samozřejmně snižte teplotu.
6
Až budou hotové, vyndejte tyčinky ven. Položte je na nějakou podložku, tác, talíř nebo tak něco a nechte je vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nikol | 16. 8. 2014 14:04

    Je snad jasne, ze ty tycinky se pak musi ozdobit ne? Jde o recept na to testo, samotne tycinky. A ano ma jit o ty puvodni Japonske pocky. :-)

  • Simča S.
    Simča S. | 1. 8. 2014 13:59

    Trošku mi recept neodpovídá obrázku. V receptu je popis, jak se upečou jakési tyčinky, ale na obrázku jsou ty tyčinky asi čokládou a různými posejpátky nazdobené a barevné.... Tak jsem si trochu zahledala na netu a našla, že jde o původně japonskou sladkost, poprvé prodávánou v roce 1966. Skládá se z čokolády potažené sušenkové hole. Originál byl doplněn potahem z mandlí v roce 1971 a jahodovým v roce 1977. Někdy se prodávájí i pod názvem "Mikádo" - vzpomínáte si na hru s tímto názvem? Dnes se prodává mnoho příchutí - mléčná, zelený čaj, medová, banánová, kokosová a pod. To, co je tu na obrázku, jsou "Decorer Pocky" s barevnými ozdobnými proužky. Také se prodávají tzv. "Pánské Pocky" s tmavou, hodně hořkou čokoládou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Pečení Vaření Chlazení Výjimečný den Návštěva Japonsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hladká mouka Máslo Med Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Sůl Sušené droždí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nutelové řezy s vůní skořice

Nutelové řezy s vůní skořice

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv…

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

Mexická polévka z naší hospody

Mexická polévka z naší hospody

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Nakládané sýry - směs

Nakládané sýry - směs

Celerové placičky

Celerové placičky

Nejlepší pomazánka na chlebíčky

Nejlepší pomazánka na chlebíčky

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

53
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Luxusní špenát
Luxusní špenát
38
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
34
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Plovdivské po mém
Plovdivské po mém
Plundrové těsto
Plundrové těsto
Plundrový závin s ořechy a čokoládou
Plundrový závin s ořechy a čokoládou
Poctivá bramboračka
Poctivá bramboračka
Poctivá česnečka
Poctivá česnečka
Poctivá kuřecí polévka
Poctivá kuřecí polévka
  • Recepty.cz
  • Pocky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact