• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plzeňská růže na bramborách
Napište svůj komentář k receptu

Plzeňská růže na bramborách

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plzeňská růže na bramborách
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      plátek vepřová kýta
    • 80
      g uzený bůček
    • 0,50
      lžíce rostlinný olej
    • 0,50
      ks cibule
    • 100
      g pórek
    • 70
      g mrkev
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks klobása šunková obyčejná
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička hořčice
    • 80
      g tvrdý sýr nastrouhaný na posypání
    • brambory na 4 porce

Postup přípravy receptu

1
Uzený bůček nakrájíme na kostky a trochu opečeme, pokud je libovější, přidáme olej.
2
Pórek nakrájíme nadrobno, mrkev na tenší kolečka, nebo půlkolečka a vše společně chvíli restujeme, pak přidáme vajíčko, sůl, špetku pepře a necháme srazit, odstavíme.
3
Maso naklepeme a snažíme se, ať vznikne z masa větší kruh, osolíme, opepříme, střed potřeme hořčicí.
4
Doprostřed dáme kopeček náplně. Klobásy na obou koncích 3 hlubšími řezy nařízneme tak, jako jsme zvyklí v létě naříznout na opékání na ohni.
5
Takže, máme je na obou koncích nařízlé, tak klobásu rozdělíme na dvě půlky, řezem postavíme na náplň a maso stáhneme ke klobásce do ranečku tak, aby vyčnívala ven ta nakrojená část. Zhruba polovina klobásky má čouhat ven.
6
Na dno namočeného římského hrnce vložíme brambory, nakrájené na větší kostky a osolené.
7
V bramborách uděláme jamky a vložíme měšce, kolem nich posypeme brambory tvrdým strouhaným sýrem, ale nemusíme.
8
Hrnec vložíme do studené trouby a celková doba přípravy je zhruba 100 minut.
9
Ke konci přípravy víko odkryjeme.
10
Pečením nám měšce "rozkvetou", klobása se rozevře jako u opékání na ohni.
11
Dáváme pozor, ty konečky se rády připalují.
12
Na náplň půjde místo mrkve a pórku použít směs mražené zeleniny. Kdo ji nemusí, tak udělá jinou náplň, např. ze žampiónů nebo nadrobno nakrájených jater, vše spojeno vajíčkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebová růže s bylinkovým máslem

Chlebová růže s bylinkovým máslem

Pudinkové růže s marmeládou

Pudinkové růže s marmeládou

Kuřecí stehna na bramborách

Kuřecí stehna na bramborách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Prašivková | 4. 5. 2007 10:23

    Zkoušela jsem to o víkendu a všem to moc chutnalo.Hlavně je to vše v jednom hrnci, což jsem ocenila při venkovním stolování.

  • Maruš | 22. 1. 2007 09:37

    Paní Halušková,jsem ráda že Vám chutnalo.Recept jsem kdysi vyčetla v nějakém časopise,dělala jsem v pekáčku,ale v římském hrnci se nemusí tak hlídat a je to jedním vrzem i s přílohou.Tak jsem ho tady vložila,když máme samostatnou kategorii a jednička potěší nejen ve škole :-))

  • Blažena Halušková | 19. 1. 2007 18:24

    Nedalo se nic dělat, musela jsem dát jedničku! A chce to po odkrytí opravdu hlídat ty konečky klobásek. Doporučuji alobalovou "čepičku". Dík za receptík.

  • Blažena Halušková | 18. 1. 2007 17:19

    Tak název zaujal už jenom tím, že obsahuje "plzeňský" a že se to patlá všechno dohromady v římském hrnci, to je druhé plus. Takže je to v troubě (trochu jsem improvizovala), tak dám vědět, jak to dopadlo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Grilování & BBQ
Maso Uzené Grilování Vepřové Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hořčice Klobása Mrkev Pepř mletý Pórek Rostlinný olej Sůl Tvrdý sýr Uzený bůček Vejce Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelníky

Zelníky

Celerová pomazánka na chlebíčky

Celerová pomazánka na chlebíčky

Tvarohový koláč s citronem

Tvarohový koláč s citronem

Muffinky

Muffinky

Vepřová pečeně Robert

Vepřová pečeně Robert

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Chlebová pečeně

Chlebová pečeně

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

Salát Caprese II

Salát Caprese II

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

35
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
32
Domácí kečup
Domácí kečup
30
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
25
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
19
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Zuzana Bydžovská v roli alkoholičky: Problémy si zažila na vlastní kůži

Zuzana Bydžovská v roli alkoholičky: Problémy si zažila na vlastní kůži

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

  • Recepty.cz
  • Plzeňská růže na bramborách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact