• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo
Napište svůj komentář k receptu

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

autor: sahrazad
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g skopové maso
    • 600
      g rýže
    • 150
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • 30
      g rozinky
    • 30
      g sušené meruňky kuragy
    • 30
      g sušené švestky
    • 1
      špetka šafrán nebo kurkuma
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 30
      g kaštany

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku. Skopové maso nakrájíme na kousky po 35-40 gramech, opepříme, osolíme a orestujeme s cibulkou a zlehka podlejeme vodou, aby se maso dusilo. Asi 5 minut před dovařením přidáme sušené ovoce.
2
Zvlášť připravujeme rýži: rýži uvaříme a rozdělíme na třetiny. 1/3 obarvíme šafránem nebo kurkumou.
3
Plov se podává obložený gazmagem, jedná se máslovou křupavou placku a tvoří se následovně: na pánev dáme zbytek másla, které necháme pomalu rozpustit a na něj vylejeme rozšlehaná vejce, ještě do syrových vajec nasypeme zbylou rýži a pečeme, dokud naspodu nevznikne křupavá kůrka.
4
Plov se servíruje takto: doprostřed talíře se dá neobarvená rýže, na to se posype menším množstvím obarvené rýže, poklade se směsí masa s ovocem a navrch se pokladou kousky nalámaného gazmagu.
5
Poznámka: jedná se o Ázerbájdžánské národní jídlo, které je v této zemi velmi uctívané a podává se při slavnostních příležitostech. Vaří se v různých variantách - se sušeným ovocem, s kuřetem, zelenými natěmi, mletým masem a další.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ázerbájdžánské kutaby s masem

Ázerbájdžánské kutaby s masem

Rýžový pilaf

Rýžový pilaf

Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf

Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MartinV | 7. 2. 2007 09:53

    Jedl jsem různé varianty při toulkách po Ťan-Šanu a nedivím se že je toto jídlo uctívané !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Vaření Ázerbájdžán Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kaštany Máslo Pepř mletý Rozinky Rýže Šafrán Skopové maso Sůl Sušené meruňky Sušené švestky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní polévka

Jarní polévka

Guláš bez masa

Guláš bez masa

Linecké koláčky

Linecké koláčky

Labužníkova kuřecí stehna

Labužníkova kuřecí stehna

Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

Vánočka z domácí pekárny

Vánočka z domácí pekárny

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

463
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
113
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco…
105
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
43
Piškotový dort „Malakov“
Piškotový dort „Malakov“
34
Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Farářka ze StarDance Kopecká: Léčí zraněnou partnerku!

Farářka ze StarDance Kopecká: Léčí zraněnou partnerku!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Plněný vepřový řízek
Plněný vepřový řízek
Plněný zapékaný květák
Plněný zapékaný květák
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plovdivské po mém
Plovdivské po mém
Plundrové těsto
Plundrové těsto
Plundrový závin s ořechy a čokoládou
Plundrový závin s ořechy a čokoládou
  • Recepty.cz
  • Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact