• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo
Napište svůj komentář k receptu

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

autor: sahrazad
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g skopové maso
    • 600
      g rýže
    • 150
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • 30
      g rozinky
    • 30
      g sušené meruňky kuragy
    • 30
      g sušené švestky
    • 1
      špetka šafrán nebo kurkuma
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 30
      g kaštany

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku. Skopové maso nakrájíme na kousky po 35-40 gramech, opepříme, osolíme a orestujeme s cibulkou a zlehka podlejeme vodou, aby se maso dusilo. Asi 5 minut před dovařením přidáme sušené ovoce.
2
Zvlášť připravujeme rýži: rýži uvaříme a rozdělíme na třetiny. 1/3 obarvíme šafránem nebo kurkumou.
3
Plov se podává obložený gazmagem, jedná se máslovou křupavou placku a tvoří se následovně: na pánev dáme zbytek másla, které necháme pomalu rozpustit a na něj vylejeme rozšlehaná vejce, ještě do syrových vajec nasypeme zbylou rýži a pečeme, dokud naspodu nevznikne křupavá kůrka.
4
Plov se servíruje takto: doprostřed talíře se dá neobarvená rýže, na to se posype menším množstvím obarvené rýže, poklade se směsí masa s ovocem a navrch se pokladou kousky nalámaného gazmagu.
5
Poznámka: jedná se o Ázerbájdžánské národní jídlo, které je v této zemi velmi uctívané a podává se při slavnostních příležitostech. Vaří se v různých variantách - se sušeným ovocem, s kuřetem, zelenými natěmi, mletým masem a další.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ázerbájdžánské kutaby s masem

Ázerbájdžánské kutaby s masem

Rýžový pilaf

Rýžový pilaf

Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf

Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MartinV | 7. 2. 2007 09:53

    Jedl jsem různé varianty při toulkách po Ťan-Šanu a nedivím se že je toto jídlo uctívané !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Vaření Ázerbájdžán Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kaštany Máslo Pepř mletý Rozinky Rýže Šafrán Skopové maso Sůl Sušené meruňky Sušené švestky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Věnečky

Věnečky

Zámecká drůbeží játra

Zámecká drůbeží játra

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

Lahodný roládový moučník

Lahodný roládový moučník

Sojové maso se zeleninou

Sojové maso se zeleninou

Nové brambory s česnekem

Nové brambory s česnekem

Hustá květáková polévka

Hustá květáková polévka

Bramborové špalíčky

Bramborové špalíčky

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

305
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
164
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
62
Losos s koprovým přelivem
Losos s koprovým přelivem
47
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
32
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Plněný vepřový řízek
Plněný vepřový řízek
Plněný zapékaný květák
Plněný zapékaný květák
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plovdivské po mém
Plovdivské po mém
Plundrové těsto
Plundrové těsto
Plundrový závin s ořechy a čokoládou
Plundrový závin s ořechy a čokoládou
  • Recepty.cz
  • Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact