• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněný lilek s ricottou a ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Plněný lilek s ricottou a ořechy

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněný lilek s ricottou a ořechy
Plněný lilek s ricottou a ořechy
Plněný lilek s ricottou a ořechy
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks lilek
    • 100
      g ricotta
    • 30
      g vlašské ořechy
    • 1
      ks vejce
    • strouhaný parmazán zhruba 3 lzice
    • česnek
    • bobkový list
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Lilek omyjeme, podélně rozřežeme na půl a vydlabeme dužinu. Uvnitř jej posolíme a necháme vypotit. Dužinu nakrájíme na jemno, v pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme bobkový list, oloupaný česnek v celku, chvíli smažíme. Přidáme lilkovou dužinu, trošku vody a necháme podusit. V misce smícháme ricottu, vejce, parmazan a ořechy, které jsme umleli na hrubo. Přidáme vychladlou dužinu (odstraníme česnek a bobkový list), osolíme, promícháme. Směsí naplníme půlky lilku, vložíme do pekáčku s trochou vody, pokapeme olivovým olejem a dáme zapéct do trouby na 200 °C po dobu 25 - 30 minut. Můžeme podávat jako předkrm, jako hlavní chod s bramborovou kaší nebo jen tak s chlebem.
2
Uvedené množství je pro 2 osoby, pokud budeme dělat porce 4 (2 lilky...), do směsi stačí stále jen 1 vejce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny s brokolicí, ricottou a ořechy podle Barilly

Těstoviny s brokolicí, ricottou a…

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Lilek plněný se šťouchanými bramborami

Lilek plněný se šťouchanými bramborami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Agentka!!! | 10. 3. 2015 14:32

    teda to vypadá jak psí sračka...

  • zigzig | 14. 10. 2013 19:26

    Za 1 !!!

  • pippiva
    pippiva | 8. 5. 2013 22:36

    Dekuji, moc me tesi, ze Vam chutna. :-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 5. 5. 2013 19:56

    Naprosto výborné!!!! Když jsem viděla autora receptu, hned jsem vařila v dvojnásobném množství a dobře jsem udělala! :) Recepty paní pippivy jsou prostě geniální!

  • Partricie | 16. 12. 2011 07:32

    Pro mě nezvyklá kombinace, zato výborná večeře, děkuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Lilek Olivový olej Ricotta Strouhaný parmazán Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové řezy sypané

Tvarohové řezy sypané

Flamendří česnečka

Flamendří česnečka

Avokádová pasta

Avokádová pasta

Milánské špagety ala zuzanka

Milánské špagety ala zuzanka

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Halušky se špenátem

Halušky se špenátem

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle…

Pečené kuře s čočkou beluga

Pečené kuře s čočkou beluga

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

255
Jednoduchá fazolková polévka
Jednoduchá fazolková…
114
Houbové ragú s nudlemi
Houbové ragú s nudlemi
62
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
49
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy - smetanové
34
Domácí listové těsto
Domácí listové těsto

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Žhavé ceny Emmy! Odvážná Wednesday, sexy Zeta-Jonesová i svůdný výstřih Sweeneyové

Žhavé ceny Emmy! Odvážná Wednesday, sexy Zeta-Jonesová i svůdný výstřih Sweeneyové

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Plněný chleba II.
Plněný chleba II.
Plněný květák mletým masem
Plněný květák mletým masem
Plněný lilek (melanzane ripiene)
Plněný lilek (melanzane ripiene)
Plněný mořský vlk
Plněný mořský vlk
Plněný perník od babičky
Plněný perník od babičky
Plněný rohlíkový dezert
Plněný rohlíkový dezert
  • Recepty.cz
  • Plněný lilek s ricottou a ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact