• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněný lilek s ricottou a ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Plněný lilek s ricottou a ořechy

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněný lilek s ricottou a ořechy
Plněný lilek s ricottou a ořechy
Plněný lilek s ricottou a ořechy
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks lilek
    • 100
      g ricotta
    • 30
      g vlašské ořechy
    • 1
      ks vejce
    • strouhaný parmazán zhruba 3 lzice
    • česnek
    • bobkový list
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Lilek omyjeme, podélně rozřežeme na půl a vydlabeme dužinu. Uvnitř jej posolíme a necháme vypotit. Dužinu nakrájíme na jemno, v pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme bobkový list, oloupaný česnek v celku, chvíli smažíme. Přidáme lilkovou dužinu, trošku vody a necháme podusit. V misce smícháme ricottu, vejce, parmazan a ořechy, které jsme umleli na hrubo. Přidáme vychladlou dužinu (odstraníme česnek a bobkový list), osolíme, promícháme. Směsí naplníme půlky lilku, vložíme do pekáčku s trochou vody, pokapeme olivovým olejem a dáme zapéct do trouby na 200 °C po dobu 25 - 30 minut. Můžeme podávat jako předkrm, jako hlavní chod s bramborovou kaší nebo jen tak s chlebem.
2
Uvedené množství je pro 2 osoby, pokud budeme dělat porce 4 (2 lilky...), do směsi stačí stále jen 1 vejce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny s brokolicí, ricottou a ořechy podle Barilly

Těstoviny s brokolicí, ricottou a…

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Lilek plněný se šťouchanými bramborami

Lilek plněný se šťouchanými bramborami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Agentka!!! | 10. 3. 2015 14:32

    teda to vypadá jak psí sračka...

  • zigzig | 14. 10. 2013 19:26

    Za 1 !!!

  • pippiva
    pippiva | 8. 5. 2013 22:36

    Dekuji, moc me tesi, ze Vam chutna. :-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 5. 5. 2013 19:56

    Naprosto výborné!!!! Když jsem viděla autora receptu, hned jsem vařila v dvojnásobném množství a dobře jsem udělala! :) Recepty paní pippivy jsou prostě geniální!

  • Partricie | 16. 12. 2011 07:32

    Pro mě nezvyklá kombinace, zato výborná večeře, děkuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Lilek Olivový olej Ricotta Strouhaný parmazán Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hodolanská omáčka

Hodolanská omáčka

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Jablečné koláčky

Jablečné koláčky

Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s mrkví a paprikou

Achillova pikantní křidýlka

Achillova pikantní křidýlka

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Kiwi smoothie

Kiwi smoothie

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

267
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky
154
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
117
Noky se špenátem a ricottou
Noky se špenátem a…
93
Bramborové placky s dipem z řepy
Bramborové placky s…
29
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Plněný chleba II.
Plněný chleba II.
Plněný květák mletým masem
Plněný květák mletým masem
Plněný lilek (melanzane ripiene)
Plněný lilek (melanzane ripiene)
Plněný mořský vlk
Plněný mořský vlk
Plněný perník od babičky
Plněný perník od babičky
Plněný rohlíkový dezert
Plněný rohlíkový dezert
  • Recepty.cz
  • Plněný lilek s ricottou a ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact