• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Plněný lilek (melanzane ripiene)
Napište svůj komentář k receptu

Plněný lilek (melanzane ripiene)

autor: Jonasek
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněný lilek (melanzane ripiene)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks lilek
    • 3
      lžíce olivový olej + nějaký na potření
    • 1
      ks cibule nakrájená nadrobno
    • 1
      ks celerová nať nebo patizon - nakrájená nadrobno
    • 3
      ks paprika červená nebo zelená - nadrobno bez semínek
    • 4
      ks rajčata zralá - na kostičky
    • 2
      ks vejce lehce rozšlehaná
    • 3
      lžíce parmazán
    • 1
      špetka sůl čerstvě mletá
    • 1
      špetka pepř mletý čerstvě mletá

Postup přípravy receptu

1
Rozpůlím lilek po délce a vykuchám bez poškození šlupky. Vydlabaný vnitřek pokrájím na kousíčky. Zahřeji olivový olej na pánvi a na ponechám dál na nížší teplotě. Přidám cibuli a občas promíchám asi 5 min., dokud nezměkne. Pak přisypu nadrobno nakrájenou dužninu, celer, papriky, rajčata, okořením pepřem a solí a vařím cca 15 minut. Předehřeji troubu na 180 °C (asi stupeň 4 na plynových). Promáznu zapékací misku nebo pekáč olejem. Sundám pánev z tepla a promíchám s vejci. Vzniklou směsí a naplním vydlabané lilky, zasypu parmazánem a peču v troubě dokud posyp nezhnědne a směs nezačne bublat. Odstraním z trouby a nechám vychladnout. Mlska se podává za studena.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněný lilek s ricottou a ořechy

Plněný lilek s ricottou a ořechy

Lilek plněný se šťouchanými bramborami

Lilek plněný se šťouchanými bramborami

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Abend | 5. 5. 2011 08:11

    Včera jsem zkoušela dělat plněný lilek, dle tohoto receptu - vřele doporučuji - výborná, zdravá mňamka akorát místo parmazánu jsem použila nivu, ale recept výborný. :-)

  • milan v | 5. 6. 2007 12:23

    Lilek je hyperurikemický, t.j.zvyšuje hladinu kyseliny močovej , ktorá je ladvinových ochrení zvýšená.Može teda spôsobiť vyzražanie kryštálikov kys močovej v klboch, resp ladvinách a vyvolať tak koliku resp. dnavý záchvat.

  • Marie Horáková | 4. 3. 2007 19:09

    Martino, to znamená- nakrájený lilek posolit a nechat třeba hodinu - on pustí šťávu a zbaví ho to hořkosti. Nejlepší je dát posolené plátky na cedník, aby voda mohla hned odkapávat. Před připravou se osuší, stačí papírovou utěrkou.

  • Martina | 4. 3. 2007 18:26

    Co znamena, "nechat vypotit lilek", a jak se to dela?

  • Dobruska | 17. 2. 2007 21:43

    Ja mam ten recept z Izraele. Pro zidovskou kuchyn je lilek neodmyslitelnou soucasti...muze mi nekdo prosim, vysvetlit proc je Lilek "skodlivy" na ledviny?

  • Anonym | 15. 2. 2007 11:10

    Lilky se musi nechat vypotit! I kdyz nejsou horke, stava neni dobra na ledviny! Prosim davejte si na to pozor.

  • Hedvika | 15. 2. 2007 00:52

    Lilky nechávám vždy vypotit,protože,když jsou trochu zralejší,tak jsou opravdu hořké.Stalo se mi to několikrát,tak už neriskuji.

  • Jana Z | 14. 2. 2007 19:01

    Dělávám rovněž plněné a zapékané lilky, vypotit nenechávám a hořké nejsou.

  • Kuchařka on-line | 14. 2. 2007 15:33

    Foto bude zítra.

  • Adam Jonas | 14. 2. 2007 15:03

    Jde pravděpodobně o ŘAPÍKATÝ CELER (ještě ověřím). Lilky nepotím a hořké nejsou. Nakrájenou dužninu ještě obřas dávám do slané vody pak vodu sleju a použiju. Přidal jsem i obrázek výsledku, ale ještě jej asi admini nezpracovali.

  • Ivana Přikrylová | 14. 2. 2007 12:27

    Mám 2 dotazy: ta celerová nať je z bulvového nebo řapíkatého celeru? Lilky se nemusí dát předem vypotit? (kvůli hořkosti)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celerová nať Cibule Lilek Olivový olej Paprika Parmazán Pepř mletý Rajčata Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Neapolské nudle

Neapolské nudle

Zabalená vepřová panenka

Zabalená vepřová panenka

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Tvarohový švestkový koláč

Tvarohový švestkový koláč

Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

Taštička z listového těsta s pudinkem…

Falešný tatarák z junioru

Falešný tatarák z junioru

Hrubasova vepřová rychlovka

Hrubasova vepřová rychlovka

Celerová omeleta

Celerová omeleta

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

32
Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné mletým…
23
Dort pro Káju
Dort pro Káju
18
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
15
Kuře na paprice
Kuře na paprice
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
AHA.cz Neskutečná proměna! Koktová šla s pravdou ven

Neskutečná proměna! Koktová šla s pravdou ven

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Nejtěžší vysílání v životě! Říbal popsal, jak oznamoval v éteru smrt Hezuckého (†55)

Nejtěžší vysílání v životě! Říbal popsal, jak oznamoval v éteru smrt Hezuckého (†55)

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Další doporučené recepty:

Plněný chleba
Plněný chleba
Plněný chleba II.
Plněný chleba II.
Plněný květák mletým masem
Plněný květák mletým masem
Plněný lilek s ricottou a ořechy
Plněný lilek s ricottou a ořechy
Plněný mořský vlk
Plněný mořský vlk
Plněný perník od babičky
Plněný perník od babičky
  • Recepty.cz
  • Plněný lilek (melanzane ripiene)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact