• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Plněné zelné listy
Napište svůj komentář k receptu

Plněné zelné listy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné zelné listy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      hrnek kroupy
    • 1
      ks bílé zelí menší hlávka
    • 1
      balení kysané zelí 500g
    • 750
      g uzené maso
    • 3
      ks cibule
    • 1
      lžíce sádlo
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

1
Kroupy propláchneme a přes noc namočíme ve studené vodě. Druhý den uvaříme (já je dělám v troubě se lžící sádla - asi 45 minut).
2
Z hlávky zelí opatrně vykrojíme co nejvíce košťálu. Do hrnce dáme hlávku zelí, obsypeme kysaným zelím a zalijeme vodou. Vaříme asi 1,5 hodiny, hlávku v průběhu vaření otočíme. Zelí musí být dobře uvařené, protože po vychladnutí musíme listy opatrně vyloupat.
3
Uzené maso uvaříme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme.
4
Smícháme kroupy, uzené maso, cibuli, osolíme a opepříme. Oloupané zelné listy použijeme jako košíčky, které naplníme směsí. Klademe do lehce vymazaného pekáčku. Poklademe zbylým kysaným zelím a asi do poloviny výšky zalijeme vodou, která zbyla z uvařeného zelí. Zapečeme asi 30-40 minut v troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Kroupové holubce v bešamelu - plněné…

Pečené nadívané kapustové (zelné) listy

Pečené nadívané kapustové (zelné)…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga . | 27. 12. 2008 00:40

    Ty kroupy jsou zajímavé, zelí se zelím také...Při vaření hlávky zelí zkuste postupně odlupovat uvařené listy (ztmavnou) - za 1/2 hodiny nemáte co dělat :-)

  • Tereza J. | 25. 12. 2008 08:03

    Robím plnenú kapustu, u nás je to bežné jedlo, ale s krúpami a údeným nie :))) Toto bezpečne vyskúšam, šplhnem si u manžela, bravčové som zlikvidovala úplne, len to údené párkrát do roka použijem, na Veľkú noc údenú šunku, na Vianoce údené do kapustnice a raz za dlhý čas údené do kyslej kapusty. Bude vám za recept vďačný :)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Zdravě i chutně Uzené Zelenina Obiloviny Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Cibule Kroupy Kysané zelí Olej Pepř mletý Sádlo Sůl Uzené maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované steaky

Marinované steaky

Řez obližprst

Řez obližprst

Zelňačka s mletým masem

Zelňačka s mletým masem

Hranolky z kapra

Hranolky z kapra

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Třešňové lívanečky II.

Třešňové lívanečky II.

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Salát z červené řepy a brusinek

Salát z červené řepy a brusinek

Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou

Salát z grilované červené řepy s…

Doporučujeme

20 minut
Vinná klobása s vejmrdou

Vinná klobása s vejmrdou

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

37
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
22
Vosí hnízda
Vosí hnízda
19
Svařák
Svařák
12
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
11
Olomoucké burgery nebo bagetky
Olomoucké burgery nebo…

Zajímavé články

Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát? Známe odpověď!
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát?…
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
AHA.cz Skladatel Karel Svoboda (†67): Náhlá smrt krásné milenky!

Skladatel Karel Svoboda (†67): Náhlá smrt krásné milenky!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Zápasíte s balením dárků? Návod, jak co nejlépe zabalit měkoně, tvrdoně i láhev!

Zápasíte s balením dárků? Návod, jak co nejlépe zabalit měkoně, tvrdoně i láhev!

Blesk pro ženy Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Laďka Něrgešová: Strach z posledních Vánoc

Laďka Něrgešová: Strach z posledních Vánoc

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

  • Recepty.cz
  • Plněné zelné listy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact