• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněné papriky zapečené se smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Plněné papriky zapečené se smetanou

autor: ester_davidova
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné papriky zapečené se smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g mleté maso
    • 1
      rýže
    • 1
      vejce
    • 1
      cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo
    • 8
      ks paprikové lusky
    • 250
      ml smetana tučné šlehačky

Postup přípravy receptu

1
Jemně pokrájenou cibulku osmažíme na tuku až zesklovatí, přidáme mleté maso a osmažíme. Mezitím uvaříme sáček rýže dle návodu a zbavíme paprikové lusky jádřinců (odkrojené "hlavičky" nebudeme potřebovat). Uvařenou rýži a osmahnuté mleté maso zamícháme dohromady (zde si můžete recept přizpůsobit - závisí na Vaší chuti resp. poměru masa a rýže a na množství paprik). Směs necháme chvilku prochladnout, aby se nesrazilo vajíčko, které následně přidáme. Osolíme a opepříme (popř. přidáme podravku, sekanou petrželku...). Okořeněnou směsí naplníme paprikové lusky, která vyskládáme do máslem vymazaného pekáčku. Vše se zaleje smetanou a dá se při 200-220 °C zakryté upéct. Pečení paprik trvá asi 45 minut.
2
Jako příloha se podávají vařené brambory, které se, jako samotné upečené lusky, polévají smetanovým výpekem.
3
Tento recept dělala už má babička - je to delikátní!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky s knedlíkem

Papriky plněné hermelínem

Papriky plněné hermelínem

Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené

Plněné papriky na cuketách (lilku) -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ondřej Kuchar | 18. 7. 2008 13:06

    Tak sem vcera chtel uvarit vytecne plnene papriky - uvaril sem tyto, ale vytecne opravdu nebyly, nechapu jak nekdo muze napsat ze jsou vynikajici - si asi dotycny spletl recept, je to opravdu hruza a des. Nikomu nedoporucuji, mozna nekomu, komu bych se chtel pomstit - opravdu nedobre jidlo

  • Michal Imrich | 16. 2. 2008 13:15

    Hrůza nic horšího jsem v źivotě nejedl, celý týden sem se těšil ne plněné papriky a teĎ tohle

  • janička | 13. 3. 2007 14:40

    Dobrý den, i já jsem vyzkoušila a mohu doporučit. Co se týká té sražené slehačky, problém může být hlavně v tom, že byla málo tučná, proto je lepší dát smetanu a nepéct ze začátku na "plný výkon". V těchto šlehačkových receptech se mi osvědčila trvanlivá od kapucína v modré krabičce.

  • Lukáš | 2. 11. 2005 08:57

    Papriky byly výtečný, akorát místo šlehačky jsme tam dali smetanu a ta se nezdrcla. Dali jsme do 500g mletého masa 1 sáček rýže a měli jsme tam dát té rýže míň. Jinak super recept - můžu doporučit.

  • Jindra | 1. 10. 2005 10:16

    Tento recept jsem zkoušela a je moc dobrý. Vůbec e mi to nesrazilo, možná je to tím, že papriky nechávám odkapat a uschnout. Nám tento recept noc chutnal a vypadalo to skvěle.

  • marie vasova | 12. 9. 2005 12:16

    Tak to jsem ráda, že nejsem sama. Dávám zapravdu paní Novotné. Přesně, ale přesně jak popisuje stav pokrmu, tak tak jsem dopadla i já. Sražená šlehačka po paprikách, žádný výpek, ale pěkný šlem. Vzhledově hrůza - sice jsem to nandala na talíře, ale předem jsem je upozorňovala, že to nechutná, tak jak to vypadá. Už to nikdy vařit nebudu, škoda času a surovin. Recept ničím.

  • jarmila | 12. 9. 2005 11:28

    Já jsem je vařila také - přesně podle návodu a byly moc dobré.Kde se stala chyba , že se vám šlehačka srazila, to bohužel netuším (nejsem moc zdatná kuchařka).Třeba poradí někdo jiný.

  • Marie Novotná | 12. 9. 2005 09:35

    Vyzkoušela jsem a byla to hrůza. Smetana - použila jsem sladkou - se mi srazila, nadělala sraženiny na papriky i na pekáč a když jsem po 45 min. otevřela pekáč tak to nevypadalo k jídlu. Papriky jsem omyla pod vodou a standartně dopekla na másle. Kde jsem udělala chybu?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Máslo Mleté maso Paprikové lusky Pepř mletý Rýže Smetana Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekané znojemské biftečky

Sekané znojemské biftečky

Pizza – Langoše

Pizza – Langoše

Berušky

Berušky

Jednoduchá ovesná kaše -  zdravě a chutně

Jednoduchá ovesná kaše - zdravě a…

Ginger Beer - zázvorová limonáda

Ginger Beer - zázvorová limonáda

"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem

"Chlupačky" - zapékané chlupaté…

Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Brambory zapečené (nejen) s mletým…

Grilovaný řapíkatý celer

Grilovaný řapíkatý celer

Domácí nutella

Domácí nutella

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

161
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
96
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
23
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Plněné papriky zapečené se smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact