Mleté maso s basmati rýží, cibulkou, česnekem a pořádnou dávkou koření vařené v omáčkovém základu s rajčaty, cibulkou a vývarem chutná naprosto skvěle. Tuto neotřelou kombinací chutí si zkrátka zamilujete.
Nejprve povařte rýži. Vhodíte ji do vroucí vody a nechte 4 minuty vařit. Rýži slijte, propláchněte studenou vodou a nechte ji vychladnout. Následně se rýže dopeče spolu s paprikami. Mezitím si nakrájejte cibuli.
Na pánev si rozpalte olivový olej, vhoďte nakrájenou cibuli, přidejte koření - nejlépe arabskou nebo marockou směs nebo můžete použít směs různých druhů koření. Papriku, koriandr, badyán, hřebíček, ibišek, nové koření, fenykl, pepř, muškátový ořech. Vypněte ploténku a do pánve vhoďte ještě nakrájený česnek na plátky
Směs mletého masa vhoďte do mísy, přidejte rýži a čerstvou petržel. Přidat můžete i koriandr, kopr, oregano. S bylinkami nešetřete. Osolte a opepřete. Přidejte ještě vychladlou směs cibulky a koření. Vše důkladně promíchejte.
Vezměte papriky a nařízněte je na okraji do 2/3 a také podélně uprostřed. Papriku lehce otevřete a vyjměte semínka. Poté je naplňte směsí masa a dalších surovin.
5
Následně si připravte omáčkový základ. Potřebovat budete vývar, čerstvé rajče a cibulku. Pánvičku lehce polijte olivovým olejem, přidejte osmaženou cibulku a na kostičky nakrájená rajčata. Mezi to naskládejte naplněné papriky. Zalijte vývarem do 2/3 paprik. Přidat dle chuti můžete i chilli.