• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněné medové trubičky
Napište svůj komentář k receptu

Plněné medové trubičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné medové trubičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g tuk
    • 200
      g cukr mletý
    • 3
      lžíce med
    • 4
      lžíce mléko
    • 2
      ks žloutek
  • Náplň
    • 180
      g cukr
    • 5
      lžíce med
    • 200
      ml mléko
    • 100
      g ořechy
    • 1
      balíček dětské piškoty drcené
    • 100
      ml hnědý rum
    • 100
      g čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Těsto zpracujeme na hladké a vláčné. Dáme na 2 hodiny odpočinout do chladu. Potom vyválíme na tenký plát a vykrájíme větší kolečka (průměr asi 8 cm). Natočíme na trubičky a pečeme asi 10 minut při 200 °C. Ještě teplé musíme sejmout a nechat vychladnout.
2
Náplň: do mléka přidáme oříšky, cukr, med a krátce povaříme. Necháme vychladnout. Ochutíme rumem a zahustíme piškotovými drobečky do polotuhé konzistence. Ve vodní lázni roztopíme čokoládu a trubičky do poloviny namočíme a potom je naplníme oříškovou náplní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medové trubičky

Medové trubičky

Nepečené trubičky II.

Nepečené trubičky II.

Marcipánové trubičky

Marcipánové trubičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Melody | 3. 12. 2010 21:05

    Stran konzistence těsta - ideál je 5 lžic mléka a více medu. Pak to jde jedna báseň, ovšem musí se natáčet na trubičky hodně na fest, jinak "sesedávají" a z trubiček jsou maličko ležaté trubičky :-) nicméně chuť je vynikající, místo tuku bych tedy pro lepší konzistenci přidala med - klidně dvě poctivé lžce navíc. :-)

  • Hana Šimmerová | 6. 12. 2007 10:38

    Právě jsem dopekla, nakonec to šlo celkem dobře. Už se těším, až je naplním.

  • Di | 5. 12. 2007 21:46

    Pekla jsem je včera. Přidala jsem trochu mléka, těsto se zpočátku drobí. Po uležení se s ním však pracuje skvěle.

  • Hana Šimmerová | 5. 12. 2007 17:44

    Tedy mně to nešlo vůbec prodělat, musela jsem přidat tuk a stejně je to hodně tuhé. Doufám, že to nějak vyválím..

  • Di | 8. 1. 2007 18:22

    .. a do těch zbylých trubiček jsem dala pařížskou šlehačku. I tyto byly moc dobré. Perfektní bylo, když se trubičky proležely, že čokoládová část zůstala křupavá, zatímco holá změkla. Dávám za 1.

  • Di | 20. 12. 2006 16:28

    Mně zůstala 1/5 nenaplněných trubiček.

  • Hana Rožníčková | 20. 12. 2006 16:02

    Lenčo, já většinou automaticky dělám víc náplně. Máme rádi vše dost naplněné, takže většinou mi nestačila.

  • Lenča | 20. 12. 2006 14:46

    Ted jsem pochopila proč jsem mela ten nepoměr trubiček a naplně. Dělala jsem stejný průměr koleček, ale na větší trubičky.

  • Hana Rožníčková | 20. 12. 2006 14:36

    Já jsem vykrajovala kolečka, jak je uvedeno v receptu, namotala ( spíše jen obtočila trubičku ) a dala péci spojem dolů, nic se neotvíralo. Náplň jsem si upravila více do ořechova, bez medu a pocákala čokoládovou polevu cik-cak. Jsou vynikající.

  • Di | 20. 12. 2006 14:18

    Já jsem vykrajovala kolečka cca 5 cm v průměru, namotala na malé kónické trubičky, dala spojem dolů na plech a upekla. Šlo to jako po másle. Jen jsme dala do těsta pouze polovinu cukru a do náplně jen 6 lžic mdu a žádný cukr. Náplň mi nevytéká, je hustá.

  • Anonym | 20. 12. 2006 14:07

    No tu píšu, že upečú kolečka a potom navimú na varečku, čiže je to fajn nápad, hneď piecťnamotané na trubičkách. Možno by nebol zlý nápadich namotávať tak ako kremrolky narezané na pásiky.

  • Anonym | 20. 12. 2006 14:04

    A vykrajovali ste kolečka, nebo proužky a tak namotávali?

  • Lenča | 20. 12. 2006 13:53

    Dělala jsem krátce po vložení receptu. S těstem se dělalo dobře. Po upečení trubičky vypadaly pěkně. Nádivka se taky dělala dobře. Ale bylo ji z této dávky pouze na polovinu trubiček střední velikosti. Nádivkou pomoci igelit. pytlíku jsem plnila snadno. Přiště se pokusim trubičky péct spojem nahoru, aby nádivka nevytékala ven.

  • Hana Rožníčková | 20. 12. 2006 13:34

    Já jsem je pekla i s trubičkama. Ani mě nenapadlo, že to má být jinak...nebo jóó..

  • Anonym | 20. 12. 2006 12:45

    To jste na trubičkách i namotávané i pekli?

  • Di | 19. 12. 2006 21:37

    Trubičky jsem dala místem spoje na plech, aby se nerozevíraly. Dělalo se s nimi dobře. Dnes jsem je plnila-- také to šlo dobře, použila jsem normální zdobičku se širokým otvorem. Vypadají senzačně, ale zatím jsem neochutnala - určitě se musí odležet.

  • Hana Rožníčková | 8. 12. 2006 15:30

    Tak jsem dnes upekla, s těstem nebyl žádný problém, krásně se zadělávalo i rozvalovalo, dobře drželo tvar na trubičkách. Jsem zvědavá, až je naplním jaké budou. S medovým pečivem pracuju ráda.

  • Anonym | 1. 12. 2006 14:01

    Letos jsem si je chtěla taky vyzkoušet,pravda je to trochu piplačka,ale výsledek je super,povedly se.Pekla jsem je po 9 na plechu,průměr asi 5cm.Už se těším až je naplním a nazdobím a rodina je ochutná...

  • Dana Toušková | 1. 12. 2006 07:29

    Mám velkou prosbičku, chtěla bych tyto trubičky vyzkoušet, ale mám špatné zkušenosti s medovým pečivem, které jsem natáčela na trubičky. Těsto se rozteklo a místo trubiček jsem měla placku s tunýlkem. Nedopadnu s tímto těstem také tak?. Máme medové trubičky strašně rádi, ale ty co dělám jsou hrozně pracné - zdlouhavé, peču vždy tak 4-5 koleček a horké natáčím na vařečku.

  • Hanča | 15. 11. 2006 13:07

    Trubičky necháme odležet aspoň 4 dny - jsou lepší i když jsou už druhý den měkké.

  • bramborka | 12. 11. 2006 16:31

    Chystám se je vyzkoušet a napíše autor jestli jsou hned měkké nebo se potřebují proležet?

  • Hanka | 8. 11. 2006 14:18

    kolik je z této dávky trubiček díky.

  • Hana Rožníčková | 4. 11. 2006 09:57

    Jé, Jituš díky za bezvadný nápad.

  • Jituš | 3. 11. 2006 22:32

    Já plním kremrole tak, že kovovou trubičku upevním gumičkou na plátený zdobicí sáček a pak to jde samo, tady bych na to šla stejně.

  • Věra | 3. 11. 2006 12:04

    Možnás se to plní sáčkem, pokud není sáček tak obyč. igelit pytlíkem dole nastřiženým. Lžičkou bych to nezkoušela :-)

  • Jana | 3. 11. 2006 11:52

    Neumím si představit,jak je plníte,lžičkou?Nepadá pak náplň ven při jídle?

  • bramborka | 3. 11. 2006 10:08

    Určitě vyzkouším.Kombinaci ořechy,med,čokoláda my můžeme.

  • Hana Rožníčková | 3. 11. 2006 10:04

    Už jsem si to uložila do oblíbených, chtěla bych to vyzkoušet, musí to být dobrota.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Pošírování Vaření Chlazení Vánoce Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr Dětské piškoty Hladká mouka Hnědý rum Med Mléko Ořechy Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí kapsa

Kuřecí kapsa

Ovocný dort

Ovocný dort

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Okurkové řezy s paprikou

Okurkové řezy s paprikou

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Špagety se šmakounem a s hořčicí

DIA vánočka II.

DIA vánočka II.

Drobenkový koláč (řez, dort) s ovocným želé - bez vajec

Drobenkový koláč (řez, dort) s…

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

242
Dýňová tortila
Dýňová tortila
112
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
72
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
64
Máslové řízky
Máslové řízky
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Strach o světově známého režiséra Coppolu: Podstoupil operaci srdce!

Strach o světově známého režiséra Coppolu: Podstoupil operaci srdce!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Plněné medové trubičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact