• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněné kokosky
Napište svůj komentář k receptu

Plněné kokosky

autor: Mila Veselá
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné kokosky
Plněné kokosky
Plněné kokosky
Plněné kokosky
Plněné kokosky
Plněné kokosky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

30 porce
    • 150
      g cukr krystal jemný
    • 3
      ks bílek
    • čokoládová poleva
    • 150
      g kokos mletý
    • krém čokoládový
    • 45
      ks linecké koláčky 40-45

Postup přípravy receptu

1
Bílky se ušlehají s cukrem do hustého sněhu (trošku cukru si nechte na smíchání s kokosem) Do sněhu se přimíchá kokos s troškou cukru. Ze sněhové hmoty se na plech s pečícím papírem dělají pusinky. Velikost pusinek (průměr asi 2-2,5 cm) je třeba vyzkoušet podle typu trouby, protože se trošku roztečou. Dobré je dělat tvořítkem na krém a ještě lepší mikrotenovým sáčkem s ustřiženým rohem (tvořítko se může ucpat). Zvolna pečeme do růžova.

RADA: Tipy na nejlepší vánoční cukroví

2
Na linecká kolečka nastříkáme dokola čokoládový krém (máslový krém s troškou kakaa nebo čokolády), doprostřed dáme kousek rybízové marmelády a přilepíme kokosovou pusinku. Spodek kokosek namočíme do čokolády (čokoláda na vaření rozpuštěná ve vodní lázni, k tomu kousek ztuženého tuku a práškové kakao). Čokoláda by měla dosahovat tak vysoko, aby schovala krém. Po ztuhnutí čokolády uložte do krabičky vyložené alobalem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Kokosky II.

Kokosky II.

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • OLga | 12. 12. 2007 19:11

    U nás tieto kokosky na Vianoce nesmú nikdy chýbať,aj keď je s nimi dosť roboty,sú to naše najobľúbenejšie zákusky.Ja sneh šľaham nad parou a pridám 1 lyžicu hrubej múky,neroztečú sa.

  • Marcela Štěpánková | 12. 12. 2007 09:43

    Prosím o radu, jak se dělá ten máslový krém. Jsem začátečník, díky...

  • Anonym | 19. 12. 2006 11:55

    Linecká kolečka můžete nahradit piškotem. Je to trochu sladší, ale také moooc dobre ...

  • Jana Tomčíková | 13. 12. 2006 07:58

    Kokosky jsou moc dobré a krásně měkké, příští týden přidám krém,marmeládu,čokoládu a linecké spodky, ale jsou výborné i samotné.Tvořila jsem sáčkem, šlo to dobře, jenom pozor, musejí se dělat hned, já musela od rozdělané práce odejít a pak už hmota byla trochu tuhá.Pekla jsem na 150°.Dávám za jedna.

  • Anonym | 5. 12. 2006 07:37

    V sobotu jsem upekla, včera večer zkontrolovala a k mému velkému překvapení už jsou krásně měkké. Jsem překvapená o to víc, že se mi nepodařilo ušlehat sníh (měla jsem ho v mrazáku, ale tím to asi nebude, už jsem z takto uložených bílků sníh dělala, spíš jsem na začátek šlehání přisypala moc cukru) a tak jsem všechno zamíchala do tekutých bílků, přidala ještě trochu rumu a citrónové šťávy a upekla. Takže jestli jste některé líné šlehat sníh, vězte, že nemusíte, výsledek to neovlivní.

  • Miroslava Cveková | 26. 11. 2006 16:08

    Tyto kokosky jsou výborné, u nás na vánoce nesmí nikdy chybět.Dávám za 1.

  • Mila Veselá | 23. 11. 2006 12:58

    Plnění krémem stačí tak 3 dny před Vánocemi. Ale i když jsou naplněné déle a máte je v chladu, tak se nerozmáčí. Já je i mrazím (už naplněné). kolečka si taky peču dopředu slineckým. Všechno "suché" cukroví upeču dopředu a pak dodělávám, plním, zdobím a ujídám.

  • Jana z VM | 23. 11. 2006 12:23

    Já si linecká kolečka pod kokosky upeču současně se slepovanýma kolečkama a plním až zároveň s ostatním plněným cukrovím. Je fakt, že si práci zjednodušuji, protože u nás máme vynikající kupované kokosky, tak je doma nepeču. I tak toho mám dost na pečení ....

  • Jana Kutačová | 23. 11. 2006 10:34

    Kdy je ideální stav,pustit se do těchto kokosek?Linecké se asi dá upéct dříve,ale to plnění krémem asi později,ne?Musím je letos vyzkoušet,připadají mi úžasné.:o))

  • Mila Veselá | 18. 12. 2005 15:23

    Jani, není zač, jsem ráda, že vám chutnají. Představte si, že já jsem je letos ani nedělala a od rodiny jsme to pěkně schytala. Ale když těch receptů je tady tolik :-))) Přeji krásné Vánoce.

  • Jana Han | 18. 12. 2005 04:27

    Rodina i pratele jsou nadseni. Vyborne!!!!! Jeste jednou diky za predpis.

  • Jana Han | 14. 12. 2005 17:17

    I ja dekuji za recept. Take jsem doufala, ze se nekdy objevi. Hned dnes je udelam.

  • Anna Holubová | 13. 12. 2005 22:43

    Děkuji za recept,tento jsem právě hledala.

  • anonz l | 10. 12. 2005 22:09

    wow

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Kokosky
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Pošírování Šlehání Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoládová poleva Cukr krystal Kokos Krém Linecké koláčky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný hermelín II.

Plněný hermelín II.

Bábovka kávová

Bábovka kávová

Drobenková bublanina

Drobenková bublanina

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Limetkový cheesecake s borůvkami

Limetkový cheesecake s borůvkami

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

268
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…
192
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
165
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
140
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
122
Sushi sendvič Onigirazu
Sushi sendvič Onigirazu

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Seriálový krasavec Böhm: Otevřeně o životě s partnerem!

Seriálový krasavec Böhm: Otevřeně o životě s partnerem!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou
Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou
Plněné knedle ve vajíčku
Plněné knedle ve vajíčku
Plněné knedlíky uzeným masem
Plněné knedlíky uzeným masem
Plněné krůtí stehno
Plněné krůtí stehno
Plněné kuřecí prsíčko listovým špenátem
Plněné kuřecí prsíčko listovým špenátem
Plněné kuřecí rolky ve slanině
Plněné kuřecí rolky ve slanině
  • Recepty.cz
  • Plněné kokosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact