• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněné kokosky
Napište svůj komentář k receptu

Plněné kokosky

autor: Mila Veselá
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné kokosky
Plněné kokosky
Plněné kokosky
Plněné kokosky
Plněné kokosky
Plněné kokosky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

30 porce
    • 150
      g cukr krystal jemný
    • 3
      ks bílek
    • čokoládová poleva
    • 150
      g kokos mletý
    • krém čokoládový
    • 45
      ks linecké koláčky 40-45

Postup přípravy receptu

1
Bílky se ušlehají s cukrem do hustého sněhu (trošku cukru si nechte na smíchání s kokosem) Do sněhu se přimíchá kokos s troškou cukru. Ze sněhové hmoty se na plech s pečícím papírem dělají pusinky. Velikost pusinek (průměr asi 2-2,5 cm) je třeba vyzkoušet podle typu trouby, protože se trošku roztečou. Dobré je dělat tvořítkem na krém a ještě lepší mikrotenovým sáčkem s ustřiženým rohem (tvořítko se může ucpat). Zvolna pečeme do růžova.

RADA: Tipy na nejlepší vánoční cukroví

2
Na linecká kolečka nastříkáme dokola čokoládový krém (máslový krém s troškou kakaa nebo čokolády), doprostřed dáme kousek rybízové marmelády a přilepíme kokosovou pusinku. Spodek kokosek namočíme do čokolády (čokoláda na vaření rozpuštěná ve vodní lázni, k tomu kousek ztuženého tuku a práškové kakao). Čokoláda by měla dosahovat tak vysoko, aby schovala krém. Po ztuhnutí čokolády uložte do krabičky vyložené alobalem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Kokosky II.

Kokosky II.

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • OLga | 12. 12. 2007 19:11

    U nás tieto kokosky na Vianoce nesmú nikdy chýbať,aj keď je s nimi dosť roboty,sú to naše najobľúbenejšie zákusky.Ja sneh šľaham nad parou a pridám 1 lyžicu hrubej múky,neroztečú sa.

  • Marcela Štěpánková | 12. 12. 2007 09:43

    Prosím o radu, jak se dělá ten máslový krém. Jsem začátečník, díky...

  • Anonym | 19. 12. 2006 11:55

    Linecká kolečka můžete nahradit piškotem. Je to trochu sladší, ale také moooc dobre ...

  • Jana Tomčíková | 13. 12. 2006 07:58

    Kokosky jsou moc dobré a krásně měkké, příští týden přidám krém,marmeládu,čokoládu a linecké spodky, ale jsou výborné i samotné.Tvořila jsem sáčkem, šlo to dobře, jenom pozor, musejí se dělat hned, já musela od rozdělané práce odejít a pak už hmota byla trochu tuhá.Pekla jsem na 150°.Dávám za jedna.

  • Anonym | 5. 12. 2006 07:37

    V sobotu jsem upekla, včera večer zkontrolovala a k mému velkému překvapení už jsou krásně měkké. Jsem překvapená o to víc, že se mi nepodařilo ušlehat sníh (měla jsem ho v mrazáku, ale tím to asi nebude, už jsem z takto uložených bílků sníh dělala, spíš jsem na začátek šlehání přisypala moc cukru) a tak jsem všechno zamíchala do tekutých bílků, přidala ještě trochu rumu a citrónové šťávy a upekla. Takže jestli jste některé líné šlehat sníh, vězte, že nemusíte, výsledek to neovlivní.

  • Miroslava Cveková | 26. 11. 2006 16:08

    Tyto kokosky jsou výborné, u nás na vánoce nesmí nikdy chybět.Dávám za 1.

  • Mila Veselá | 23. 11. 2006 12:58

    Plnění krémem stačí tak 3 dny před Vánocemi. Ale i když jsou naplněné déle a máte je v chladu, tak se nerozmáčí. Já je i mrazím (už naplněné). kolečka si taky peču dopředu slineckým. Všechno "suché" cukroví upeču dopředu a pak dodělávám, plním, zdobím a ujídám.

  • Jana z VM | 23. 11. 2006 12:23

    Já si linecká kolečka pod kokosky upeču současně se slepovanýma kolečkama a plním až zároveň s ostatním plněným cukrovím. Je fakt, že si práci zjednodušuji, protože u nás máme vynikající kupované kokosky, tak je doma nepeču. I tak toho mám dost na pečení ....

  • Jana Kutačová | 23. 11. 2006 10:34

    Kdy je ideální stav,pustit se do těchto kokosek?Linecké se asi dá upéct dříve,ale to plnění krémem asi později,ne?Musím je letos vyzkoušet,připadají mi úžasné.:o))

  • Mila Veselá | 18. 12. 2005 15:23

    Jani, není zač, jsem ráda, že vám chutnají. Představte si, že já jsem je letos ani nedělala a od rodiny jsme to pěkně schytala. Ale když těch receptů je tady tolik :-))) Přeji krásné Vánoce.

  • Jana Han | 18. 12. 2005 04:27

    Rodina i pratele jsou nadseni. Vyborne!!!!! Jeste jednou diky za predpis.

  • Jana Han | 14. 12. 2005 17:17

    I ja dekuji za recept. Take jsem doufala, ze se nekdy objevi. Hned dnes je udelam.

  • Anna Holubová | 13. 12. 2005 22:43

    Děkuji za recept,tento jsem právě hledala.

  • anonz l | 10. 12. 2005 22:09

    wow

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Kokosky
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Pošírování Šlehání Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoládová poleva Cukr krystal Kokos Krém Linecké koláčky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Celerový salát

Celerový salát

Mazanec II.

Mazanec II.

Mazanec ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

Buchta celulitida

Buchta celulitida

Rybičková pomazánka II.

Rybičková pomazánka II.

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Jahelníkový nákyp

Jahelníkový nákyp

Dušené zelí - zadělávané

Dušené zelí - zadělávané

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

107
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
81
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
71
Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty
Vegetariánské kari s…
51
Těstoviny (nejen) s tuňákem
Těstoviny (nejen) s…
40
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Vendula Pizingerová 25 let od smrti Klárky (†4): Její příběh byl krátký… Ale pomohl spoustě lidí

Vendula Pizingerová 25 let od smrti Klárky (†4): Její příběh byl krátký… Ale pomohl spoustě lidí

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou
Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou
Plněné knedle ve vajíčku
Plněné knedle ve vajíčku
Plněné knedlíky uzeným masem
Plněné knedlíky uzeným masem
Plněné krůtí stehno
Plněné krůtí stehno
Plněné kuřecí prsíčko listovým špenátem
Plněné kuřecí prsíčko listovým špenátem
Plněné kuřecí rolky ve slanině
Plněné kuřecí rolky ve slanině
  • Recepty.cz
  • Plněné kokosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact