• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Plněné batáty
Napište svůj komentář k receptu

Plněné batáty

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 12
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné batáty
Plněné batáty
Plněné batáty
Plněné batáty
Plněné batáty
Plněné batáty
Plněné batáty
5fotografií
Nahrát fotku
 

Dokřupava opečené batáty v sobě skrývají úžasnou náplň z avokáda, slaniny, papriky a čedaru. Nechybí pikantní chilli paprička ani dresink se sezamovou pastou tahini.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks batáty
    • 1
      ks avokádo
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 100
      g sýr čedar
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • koriandr
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks paprika - žlutá
    • 1
      ks chilli papričky
    • 8
      plátek anglická slanina
    • koření římský kmín, anýz, fenykl
    • olivový olej
  • Dressing
    • 2
      lžíce pasta tahini
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžička olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • červená paprika

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 190 °C a plech vyložte alobalem. Batáty i se slupkou vydrhněte, propíchejte vidličkou, potřete olejem a solí a dejte péct do trouby, než budou uprostřed měkké a navrch křupavé, cca 45–60 minut.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Mezitím si připravte náplň. Na oleji orestujte cibulku s česnekem a kořením, přidejte na kousíčky nakrájenou slaninu a vše osmažte do zlatova. Poté nakrájejte avokádo na kostičky, papriku a chilli papričku, sýr nastrouhejte nahrubo.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Připravte si také dressing. Smíchejte tahini pastu, citronovou šťávu, olej a koření. Pokud by byl dip příliš hustý, přidejte kapku vody.
4
Upečené batáty by měly být uvnitř zcela měkké. Podélně je rozkrojte a rozevřete slupku. Vidličkou načechrejte dužinu, osolte, opepřete. Navrch přidejte lžíci zakysané smetany, zasypte připravenou směsí, sýrem a ozdobte lístky koriandru. Vše zakápněte dressingem.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Batátový koláč

Batátový koláč

Batátové lívance se slaninou, javorovým sirupem a ořechy

Batátové lívance se slaninou,…

Batátová polévka s cizrnou

Batátová polévka s cizrnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Plněné
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Avokádo Batáty Červená paprika Česnek Chilli papričky Citronová šťáva Jarní cibulka Koření Koriandr Olej Olivový olej Paprika - žlutá Pasta tahini Pepř mletý Sůl Sýr Čedar Zakysaná smetana

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Jogurtový koláč

Jogurtový koláč

Zapečené kuřecí řízečky

Zapečené kuřecí řízečky

Krkonošská pohádka

Krkonošská pohádka

Jablečné (mini) palačinky

Jablečné (mini) palačinky

Bramborovo-kapustové placičky

Bramborovo-kapustové placičky

Houbové placičky s rýží

Houbové placičky s rýží

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
30
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
27
Buřty na pivě
Buřty na pivě
26
Palačinky (na palačinkovač)
Palačinky (na…
26
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Vendula Pizingerová jako z Účastníků zájezdu: V Chorvatsku smaží řízky!

Vendula Pizingerová jako z Účastníků zájezdu: V Chorvatsku smaží řízky!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Plněná veka II.
Plněná veka II.
Plněná vepřová rolka
Plněná vepřová rolka
Plněné baklažánové taštičky
Plněné baklažánové taštičky
Plněné batáty
Plněné batáty
Plněné bezmasé bramborové knedlíky
Plněné bezmasé bramborové knedlíky
Plněné bramborové knedlíky
Plněné bramborové knedlíky
  • Recepty.cz
  • Plněné batáty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact