• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněné batáty
Napište svůj komentář k receptu

Plněné batáty

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 12
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné batáty
Plněné batáty
Plněné batáty
Plněné batáty
Plněné batáty
Plněné batáty
Plněné batáty
5fotografií
Nahrát fotku
 

Dokřupava opečené batáty v sobě skrývají úžasnou náplň z avokáda, slaniny, papriky a čedaru. Nechybí pikantní chilli paprička ani dresink se sezamovou pastou tahini.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks batáty
    • 1
      ks avokádo
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 100
      g sýr čedar
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • koriandr
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks paprika - žlutá
    • 1
      ks chilli papričky
    • 8
      plátek anglická slanina
    • koření římský kmín, anýz, fenykl
    • olivový olej
  • Dressing
    • 2
      lžíce pasta tahini
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžička olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • červená paprika

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 190 °C a plech vyložte alobalem. Batáty i se slupkou vydrhněte, propíchejte vidličkou, potřete olejem a solí a dejte péct do trouby, než budou uprostřed měkké a navrch křupavé, cca 45–60 minut.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Mezitím si připravte náplň. Na oleji orestujte cibulku s česnekem a kořením, přidejte na kousíčky nakrájenou slaninu a vše osmažte do zlatova. Poté nakrájejte avokádo na kostičky, papriku a chilli papričku, sýr nastrouhejte nahrubo.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Připravte si také dressing. Smíchejte tahini pastu, citronovou šťávu, olej a koření. Pokud by byl dip příliš hustý, přidejte kapku vody.
4
Upečené batáty by měly být uvnitř zcela měkké. Podélně je rozkrojte a rozevřete slupku. Vidličkou načechrejte dužinu, osolte, opepřete. Navrch přidejte lžíci zakysané smetany, zasypte připravenou směsí, sýrem a ozdobte lístky koriandru. Vše zakápněte dressingem.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Batátový koláč

Batátový koláč

Batátové lívance se slaninou, javorovým sirupem a ořechy

Batátové lívance se slaninou,…

Batátová polévka s cizrnou

Batátová polévka s cizrnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Plněné
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Avokádo Batáty Červená paprika Česnek Chilli papričky Citronová šťáva Jarní cibulka Koření Koriandr Olej Olivový olej Paprika - žlutá Pasta tahini Pepř mletý Sůl Sýr Čedar Zakysaná smetana

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mňam buřty

Mňam buřty

Domácí tlačenka

Domácí tlačenka

Buchta celulitida

Buchta celulitida

Pampeliškový med III.

Pampeliškový med III.

Melounové jednohubky (salát)

Melounové jednohubky (salát)

Makové řezy s citronem

Makové řezy s citronem

Pizza roláda podle mě

Pizza roláda podle mě

Ovocné smoothie s červenou řepou

Ovocné smoothie s červenou řepou

Pečená kambala s tymiánem

Pečená kambala s tymiánem

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

166
Dýňová tortila
Dýňová tortila
114
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
113
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
102
Máslové řízky
Máslové řízky
48
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 5 let od smrti Hany Krampolové (†59): Smutný pohled na opuštěný hrob

5 let od smrti Hany Krampolové (†59): Smutný pohled na opuštěný hrob

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Plněná veka II.
Plněná veka II.
Plněná vepřová rolka
Plněná vepřová rolka
Plněné baklažánové taštičky
Plněné baklažánové taštičky
Plněné batáty
Plněné batáty
Plněné bezmasé bramborové knedlíky
Plněné bezmasé bramborové knedlíky
Plněné bramborové knedlíky
Plněné bramborové knedlíky
  • Recepty.cz
  • Plněné batáty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact