• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněné baklažány
Napište svůj komentář k receptu

Plněné baklažány

autor: zdravy mlsal
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné baklažány
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg lilek malé, max. 9 cm dlouhé, nejlépe baculaté jako jablíčka
    • 4
      lžička česnek rozdrcený
    • 2
      lžička ostrá paprička
    • 4
      lžička ocet
    • 1
      šálek vlašské ořechy nahrubo nasekané
    • sůl na vymazání vnitřku baklažánů

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce s vařící vodou vsypeme omyté lilky a vaříme 5 minut. Vodu vylijeme, lilky po zchladnutí seřízneme v místě stopky a kolmo na předešlý řez uděláme zářez do poloviny baklažánů.
2
Zářez potřeme solí, dáme na stojato do misky (aby z nich vytékala voda), nejlépe přes noc do ledničky.
3
Připravíme si náplň smícháním uvedených surovin. Do každého lilku vmáčkneme naplno, co se vejde, ale nesmí to nikde vylézat. Lilky naklademe do 2 litrové sklenice (nebude plná), kterou zase přes noc necháme stát v misce v ledničce, aby vytekla voda. Ráno obrátíme a zalijeme olivovým olejem.
4
Dá se konzumovat za týden, uchovává se v ledničce. Nejvíce jdou na odbyt jako chuťovka v době grilování.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Baklažány s jogurtovou omáčkou

Baklažány s jogurtovou omáčkou

Cukety plněné vepřovým

Cukety plněné vepřovým

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena | 27. 5. 2006 10:57

    Petro,ja nakupuji v Emiratech a tady jsou k dostani v obchodech.U nas si to asi muze udelat milovnik baklazanu,ktery si je sam pestuje.Tady se to prodava v obchodech s delikatesami,bohuzel,neda se vyvazet,protoze po rozlezeni moc dlouho nevydrzi.Jak dlouhou trvanlivost to ma,nevim,my to vzdy tak do 14 dnu spotrebujeme.

  • Petra | 26. 5. 2006 11:14

    Kde berete takové malé lilky? To si je sama pěstujete? Ty jsou v obchodech mívají podle mě tak kolem 20cm.

  • Airan | 25. 5. 2006 14:30

    Baklazanum neodolam v jakekoli priprave, je to moje oblibena zelenina:-) Dekuji za recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Zdravě i chutně Zelenina Vaření Chlazení Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Lilek Ocet Ostrá paprička Sůl Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zakázaná buchta

Zakázaná buchta

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Pomazánka křenová a česneková

Pomazánka křenová a česneková

Bavorský knedlík

Bavorský knedlík

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Vdolky s jablečným rozvarem

Vdolky s jablečným rozvarem

Kuře po sečuánsku

Kuře po sečuánsku

Kokosovo-tvarohová roláda

Kokosovo-tvarohová roláda

Kotlety v omáčce s hlívou

Kotlety v omáčce s hlívou

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

74
Skořicové šneky
Skořicové šneky
69
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
64
Bramborové taštičky plněné masem
Bramborové taštičky…
62
Houbová polévka se zeleninou
Houbová polévka se…
33
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

  • Recepty.cz
  • Plněné baklažány
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact