• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněná vaflová srdíčka
Napište svůj komentář k receptu

Plněná vaflová srdíčka

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněná vaflová srdíčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 1 dortík
    • 60
      g máslo
    • 70
      g cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 125
      ml mléko
    • 125
      g hladká mouka
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
    • 4
      plátek bílá želatina
    • 300
      g jahody
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 150
      g jogurt plnotučný
    • 100
      g žervé
    • citronová kůra
    • 125
      ml smetana ke šlehání
    • 20
      g čokoláda - mléčná
    • 1
      lžička moučkový cukr
    • 2
      lžíce olej na potření vaflovače

Postup přípravy receptu

1
Máslo, 25 g cukru a vanilkový cukr utřeme do pěny. Přidáme vejce, mouku prosátou s práškem do pečiva a mléko a promícháme. Vaflovač předehřejeme a potřeme olejem. Z těsta postupně upečeme vafle a necháme je vychladnout. Želatinu namočíme do studené vody. Tři jahody odložíme, zbylé rozpůlíme.
2
Půlky jahod přelijeme citronovou šťávou, rozmačkáme a smícháme s jogurtem, žervé, zbylým cukrem a strouhanou citronovou kůrou. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a smícháme se třemi lžícemi jahodového krému. Tuto směs vmícháme do zbylého krému a dáme na 30 minut vychladit.
3
Smetanu ušleháme. Když krém začne tuhnout, přimícháme šlehačku a opět dáme zhruba na hodinu chladničky. Z vaflí odkrojíme přebývající okraj a rozkrájíme je na srdíčka. Na talíři složíme 5 srdíček do tvaru celé vafle. Zdobícím sáčkem nastříkáme polovinu krému a přiklopíme dalšími srdíčky, na které nastříkáme zbylý krém. Posledních 5 srdíček dáme šikmo na dort.
4
Dortík poprášíme moučkovým cukrem. Nastrouháme čokoládu (třeba škrabkou na zeleninu) a až do podávání jej necháme v chladničce. Hotový dezert nakonec ozdobíme rozkrojenými jahodami a lístky meduňky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

kuřecí srdíčka

kuřecí srdíčka

Salátová srdíčka s bylinkovým dresinkem

Salátová srdíčka s bylinkovým…

Papriková srdíčka

Papriková srdíčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vafle Nejlepší dezerty
Moučníky Vafle Svačina Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá želatina Citronová kůra Citronová šťáva Čokoláda - mléčná Cukr Hladká mouka Jahody Jogurt Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce Žervé
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso se špenátem

Mleté maso se špenátem

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Lasagne s masem a žampiony

Lasagne s masem a žampiony

Pomazánka z uzeného masa

Pomazánka z uzeného masa

Míchaná bezinková limonáda

Míchaná bezinková limonáda

Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

Cikánská pečeně na víně s kořenovou…

Švestkové šátečky s povidly

Švestkové šátečky s povidly

Špenátová polévka s pórkem

Špenátová polévka s pórkem

Fazolový salát

Fazolový salát

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

529
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Houbové rizoto III.
Houbové rizoto III.
20
Mrkvový salát III
Mrkvový salát III
15
Vosí hnízda III.
Vosí hnízda III.
13
Pizza v trojobalu
Pizza v trojobalu

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

  • Recepty.cz
  • Plněná vaflová srdíčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact