• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněná sekaná
Napište svůj komentář k receptu

Plněná sekaná

autor: princezna
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněná sekaná
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g mleté maso hovězí a vepřové
    • 2
      ks drůbeží párky
    • 4
      ks vejce
    • 2
      ks cibule
    • 8
      stroužek česnek
    • strouhanka
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • saturejka
    • 2
      lžíce mletá paprika

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso, cibuli nakrájenou najemno, prolisovaný česnek, dvě vajíčka a koření smícháme dohromady. Přidáme trochu mouky a strouhanky (tolik, aby se nám směs nerozpadala).
2
Uvaříme si zbylá dvě vajíčka na tvrdo.
3
Do vymazaného (sádlem, olejem) pekáče vložíme část masové směsi a na ni položíme párky a uvařená vajíčka (střídavě).
4
Pokryjeme zbytkem masa a mokrýma rukama vytvarujeme šišku.
5
Podlijeme vodou a pekáč zakryjeme alobalem.
6
Asi po deseti minutách odstraníme alobal a stále podléváme, šišku také poléváme šťávou s pekáče.
7
Pečeme ve středně vyhřáté trubě tak dlouho, než nám šiška nadherně zhnědne.
8
Příloha: vařené bramrory a zeleninový salát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sekaná pečeně plněná vejci

Sekaná pečeně plněná vejci

Plněná sekaná pečeně

Plněná sekaná pečeně

Afroditina řecká sekaná plněná fetou

Afroditina řecká sekaná plněná fetou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 5. 10. 2009 11:02

    Petře, už ti tu leckdo něco radil, já tedy dávám namočenou žemli i strouhanku. takže tou to nebude. Alobal také nechávám déle, odstraňuji ho na posledních 10 - 15 minut, aby se sekaná "začervenala". ALE co si myslím, že je nejpodstatnější: Sekanou je potřeba DŮKLADNĚ propracovat, aby se odstranily vzduchové bubliny, protože si myslím, že právě rychlé rozpínání plynu (vzduchu) způsobí prasknutí. Ahoj a ať se daří :-). Simča

  • sabina natalia b. | 2. 10. 2009 12:04

    právě dělám:) dala jsem místo párků kyselé okurky:) ještě jsem dala červenou pálivou mletou papriku:)

  • Marie Šindelová | 13. 4. 2009 18:47

    Dělám podobně,jen ten alobal nechávám skoro do upečení.Pak sundám a dodělám kůrčičku.Také mi ještě nepraskla.

  • Apina Hrbek | 12. 4. 2009 13:46

    Petre, krome toho, ze do sekane davam taky kousek umleteho uzeneho masa, nikdy nepridavam zadnou strouhanku, ale jen trochu mouky. Do takoveho mnozstvi masa jake je uvedeno zde, ja pridavam pouze jedno vejce a trochu vody. Tim masova hmota ziska na vlacnosti. Pak vytvaruji sisku a uhladim ji rukama namocenyma ve vode. Do pekacku dam na dno trochu oleje a pecu neprikryte. Podlevam jak je uvedeno v receptu. Sekana mi nikdy nepraskne.

  • Petr Novotný | 12. 4. 2009 13:11

    Recept báječný, jen nemá někdo tip, aby sekaná nepraskla? Docela často se mi to stane...

  • Petr Novotný | 12. 4. 2009 13:11

    Recept báječný, jen nemá někdo tip, aby sekaná nepraskla? Docela často se mi to stane...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky Sekaná
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drůbeží párky Hladká mouka Majoránka Mletá paprika Mleté maso Pepř mletý Saturejka Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Holandské řízky

Holandské řízky

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Živánská

Živánská

Sýrová polévka V.

Sýrová polévka V.

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Květákové makarony

Květákové makarony

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

102
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
41
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…
37
Švestková povidla
Švestková povidla
28
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
26
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Plněná sekaná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact