• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněná panenka
Napište svůj komentář k receptu

Plněná panenka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněná panenka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vepřová panenka bez palce
    • 300
      g vepřová játra
    • 300
      g anglická slanina krájená
    • 300
      g parmazán strouhaný (nebo podobný sýr)
    • majoránka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce francouzské bylinky (od Avokáda)
    • 3
      lžíce sádlo (olej nejze, přepaluje se)
    • majonéza Hellmans (pro podávání)
    • mrkev čerstvá

Postup přípravy receptu

1
Játra očistíme, a vytvoříme 3 stejné pruhy/hranoly, které v misce prosypeme a jemně prohnětěme s 3 lžicemi směsi koření Francouzské bylinky - odložíme do lednice na cca 1 hodinu.
2
Panenky očistíme, osušíme a podélně nařízneme (NEPROŘÍZNEME !) nejdřív kolmo k prkénku, a pak levou a pravou stranu rovnoběžně s prkénkem, abychom vytvořili plát. Ten potom přes fólii naklepeme. Osolíme, opepříme, posypeme hojně majoránkou (vyhoví sušená, ale čerstvá je lepší), srolujeme a dáme do lednice k játrům odpočinout (čas vyjmutí bude shodný s časem vyjmutí jater).
3
Po vyjmutí z lednice na plát z panenky rozložíme plátky slaniny, podélně položíme 1 játro, posypeme parmezánem, srolujeme a spíchneme špejlí. Vyhřejeme troubu na 200 °C, mezitím rozpálíme v zapékací míse sádlo, naplněné panenky důkladně opečeme ze všech stran, a pak je dáme na 10+10 min. do trouby (po prvních 10 min. je otočíme) - nezakrýváme.
4
Po cca 5-ti minutovém odpočinutí po vyjmutí z trouby odšpejlíme, krájíme na asi centimetrové plátky. Mezitím připravíme čerstvé kousky (hranolky) mrkve,
5
Podáváme teplé, pokapané majonézou, s "hranolky" mrkve, a chléb (nejlépe opečený v toasteru). Dá se i studené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněná panenka dle Bohuslava Martinů

Plněná panenka dle Bohuslava Martinů

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Panenka plněná sušenými meruňkami

Panenka plněná sušenými meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Pečení Smažení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Francouzské bylinky Majonéza Majoránka Mrkev Parmazán Pepř mletý Sádlo Sůl Vepřová játra Vepřová panenka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Kuřecí salát III.

Kuřecí salát III.

Jarní vajíčková pomazánka

Jarní vajíčková pomazánka

Obrácená buchta z jablek

Obrácená buchta z jablek

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

Lotrinský koláč

Lotrinský koláč

Adžika směs z mletého masa

Adžika směs z mletého masa

Sýrovo-šunková pomazánka

Sýrovo-šunková pomazánka

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Kvašáky
Kvašáky
18
Švestková nutela
Švestková nutela
17
Domácí kečup
Domácí kečup
13
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Plněná panenka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact