• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněná panenka
Napište svůj komentář k receptu

Plněná panenka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněná panenka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vepřová panenka bez palce
    • 300
      g vepřová játra
    • 300
      g anglická slanina krájená
    • 300
      g parmazán strouhaný (nebo podobný sýr)
    • majoránka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce francouzské bylinky (od Avokáda)
    • 3
      lžíce sádlo (olej nejze, přepaluje se)
    • majonéza Hellmans (pro podávání)
    • mrkev čerstvá

Postup přípravy receptu

1
Játra očistíme, a vytvoříme 3 stejné pruhy/hranoly, které v misce prosypeme a jemně prohnětěme s 3 lžicemi směsi koření Francouzské bylinky - odložíme do lednice na cca 1 hodinu.
2
Panenky očistíme, osušíme a podélně nařízneme (NEPROŘÍZNEME !) nejdřív kolmo k prkénku, a pak levou a pravou stranu rovnoběžně s prkénkem, abychom vytvořili plát. Ten potom přes fólii naklepeme. Osolíme, opepříme, posypeme hojně majoránkou (vyhoví sušená, ale čerstvá je lepší), srolujeme a dáme do lednice k játrům odpočinout (čas vyjmutí bude shodný s časem vyjmutí jater).
3
Po vyjmutí z lednice na plát z panenky rozložíme plátky slaniny, podélně položíme 1 játro, posypeme parmezánem, srolujeme a spíchneme špejlí. Vyhřejeme troubu na 200 °C, mezitím rozpálíme v zapékací míse sádlo, naplněné panenky důkladně opečeme ze všech stran, a pak je dáme na 10+10 min. do trouby (po prvních 10 min. je otočíme) - nezakrýváme.
4
Po cca 5-ti minutovém odpočinutí po vyjmutí z trouby odšpejlíme, krájíme na asi centimetrové plátky. Mezitím připravíme čerstvé kousky (hranolky) mrkve,
5
Podáváme teplé, pokapané majonézou, s "hranolky" mrkve, a chléb (nejlépe opečený v toasteru). Dá se i studené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněná panenka dle Bohuslava Martinů

Plněná panenka dle Bohuslava Martinů

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Panenka plněná sušenými meruňkami

Panenka plněná sušenými meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Pečení Smažení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Francouzské bylinky Majonéza Majoránka Mrkev Parmazán Pepř mletý Sádlo Sůl Vepřová játra Vepřová panenka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lahodná cizrna s česnekem

Lahodná cizrna s česnekem

Sýrová pomazánka Eli

Sýrová pomazánka Eli

Skořicová buchta

Skořicová buchta

Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Kořeněný patizon v těstíčku

Kořeněný patizon v těstíčku

Steak Chateaubriand

Steak Chateaubriand

Smažený řapíkatý celer

Smažený řapíkatý celer

Carpaccio z rajčat

Carpaccio z rajčat

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

26
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
24
Sypaný ovocný koláč (nejen) z remosky
Sypaný ovocný koláč …
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
20
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Bydlení ředitele soutěže krásy Sama Dolceho: Panství na pár metrech!

Bydlení ředitele soutěže krásy Sama Dolceho: Panství na pár metrech!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Plněná panenka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact