• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněná panenka
Napište svůj komentář k receptu

Plněná panenka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněná panenka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vepřová panenka bez palce
    • 300
      g vepřová játra
    • 300
      g anglická slanina krájená
    • 300
      g parmazán strouhaný (nebo podobný sýr)
    • majoránka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce francouzské bylinky (od Avokáda)
    • 3
      lžíce sádlo (olej nejze, přepaluje se)
    • majonéza Hellmans (pro podávání)
    • mrkev čerstvá

Postup přípravy receptu

1
Játra očistíme, a vytvoříme 3 stejné pruhy/hranoly, které v misce prosypeme a jemně prohnětěme s 3 lžicemi směsi koření Francouzské bylinky - odložíme do lednice na cca 1 hodinu.
2
Panenky očistíme, osušíme a podélně nařízneme (NEPROŘÍZNEME !) nejdřív kolmo k prkénku, a pak levou a pravou stranu rovnoběžně s prkénkem, abychom vytvořili plát. Ten potom přes fólii naklepeme. Osolíme, opepříme, posypeme hojně majoránkou (vyhoví sušená, ale čerstvá je lepší), srolujeme a dáme do lednice k játrům odpočinout (čas vyjmutí bude shodný s časem vyjmutí jater).
3
Po vyjmutí z lednice na plát z panenky rozložíme plátky slaniny, podélně položíme 1 játro, posypeme parmezánem, srolujeme a spíchneme špejlí. Vyhřejeme troubu na 200 °C, mezitím rozpálíme v zapékací míse sádlo, naplněné panenky důkladně opečeme ze všech stran, a pak je dáme na 10+10 min. do trouby (po prvních 10 min. je otočíme) - nezakrýváme.
4
Po cca 5-ti minutovém odpočinutí po vyjmutí z trouby odšpejlíme, krájíme na asi centimetrové plátky. Mezitím připravíme čerstvé kousky (hranolky) mrkve,
5
Podáváme teplé, pokapané majonézou, s "hranolky" mrkve, a chléb (nejlépe opečený v toasteru). Dá se i studené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněná panenka dle Bohuslava Martinů

Plněná panenka dle Bohuslava Martinů

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Panenka plněná sušenými meruňkami

Panenka plněná sušenými meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Pečení Smažení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Francouzské bylinky Majonéza Majoránka Mrkev Parmazán Pepř mletý Sádlo Sůl Vepřová játra Vepřová panenka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchané brambory

Šťouchané brambory

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Bábovka tvarohovo-kokosová

Bábovka tvarohovo-kokosová

Alenčin rychlý skládaný salát

Alenčin rychlý skládaný salát

Svařené víno

Svařené víno

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kokosovo-datlový koláč

Kokosovo-datlový koláč

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

171
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
44
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevné tvarohové…
38
Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale
Spaghetti Carbonara – La…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Ratatouille
Ratatouille

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Plněná panenka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact