• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněná krkovice na jehle
Napište svůj komentář k receptu

Plněná krkovice na jehle

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 10
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněná krkovice na jehle
Plněná krkovice na jehle
Plněná krkovice na jehle
Plněná krkovice na jehle
Plněná krkovice na jehle
Plněná krkovice na jehle
Plněná krkovice na jehle
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vepřová krkovice bez kosti, libová
    • 180
      g sýr niva
    • 200
      g čerstvé žampiony
    • 150
      g anglická slanina nebo Váhalova
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • kmín
    • pepř mletý
    • mletá paprika
    • 5
      lžíce olej 4 -

Postup přípravy receptu

1
Do zhruba kilogramového kusu, libové krkovice, bez kosti uděláme několik hlubokých zářezů (nedokrojit na plátky!). V oleji rozmícháme koření dle chuti: drcený kmín, pepř, paprika a cca lžičku soli (pozor na slanost Nivy a slaniny). Ochuceným olejem potřeme krkovičku i v zářezech, poklademe plátky česneku a necháme alespoň dvě hodiny nebo přes noc, odležet v chladnu.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Poté do zářezů vtlačíme pokrájenou nivu, slaninu a i pár plátků žampionů. Do středu krkovice zabodneme grilovací jehlici nebo špejli s hrotem. Zbylými žampiony obložíme krkovici, přidáme trošku vody, zapékací mísu zaklopíme poklicí nebo alobalem a zhruba 70-80 minut pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů.
3
Poté odklopíme, ochutnáme sos, do kterého nám chuť pustila jak Niva, tak i slanina. Je-li třeba, dosolíme. Krkovici dopečeme do barvy, dle potřeby přeléváme výpekem a případně podléváme. Po vyndání z trouby necháme krkovičku asi pět minut stát, pak vyndáme jehlici nebo špejli, maso pokrájíme na plátky a podáváme.
4
Krkovici podáváme s bramborovou přílohou, přeléváme výborným výpekem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

Krkovice v cuketovém sosu

Krkovice v cuketovém sosu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Čerstvé žampiony Česnek Kmín Mletá paprika Olej Pepř mletý Sůl Sýr Niva Vepřová krkovice

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá hrachová polévka

Rychlá hrachová polévka

Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

3x3 - těstovinový salát

3x3 - těstovinový salát

Rybičková pomazánka II.

Rybičková pomazánka II.

Česnekovo-sýrová omáčka

Česnekovo-sýrová omáčka

Holandské řízky s nivou

Holandské řízky s nivou

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Drobenkový koláč (řez, dort) s ovocným želé - bez vajec

Drobenkový koláč (řez, dort) s…

Doporučujeme

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

69
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
68
Máslové řízky
Máslové řízky
63
Dýňová tortila
Dýňová tortila
33
Brokolice se slaninou (nejen) z remosky
Brokolice se slaninou …
32
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
AHA.cz Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy 6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Napínavý čtvrtý díl Zrádců: Slzy a hanba po kulatém stole! A přibyl i další zrádce

Napínavý čtvrtý díl Zrádců: Slzy a hanba po kulatém stole! A přibyl i další zrádce

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Plněná dýně
Plněná dýně
Plněná dýně (harmoniky / vějířky) mletým masem
Plněná dýně (harmoniky / vějířky)…
Plněná focaccia se šunkou
Plněná focaccia se šunkou
Plněná krkovička
Plněná krkovička
Plněná krkovička
Plněná krkovička
Plněná krůtí pečeně
Plněná krůtí pečeně
  • Recepty.cz
  • Plněná krkovice na jehle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact