• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněná krkovice na jehle
Napište svůj komentář k receptu

Plněná krkovice na jehle

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 10
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněná krkovice na jehle
Plněná krkovice na jehle
Plněná krkovice na jehle
Plněná krkovice na jehle
Plněná krkovice na jehle
Plněná krkovice na jehle
Plněná krkovice na jehle
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vepřová krkovice bez kosti, libová
    • 180
      g sýr niva
    • 200
      g čerstvé žampiony
    • 150
      g anglická slanina nebo Váhalova
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • kmín
    • pepř mletý
    • mletá paprika
    • 5
      lžíce olej 4 -

Postup přípravy receptu

1
Do zhruba kilogramového kusu, libové krkovice, bez kosti uděláme několik hlubokých zářezů (nedokrojit na plátky!). V oleji rozmícháme koření dle chuti: drcený kmín, pepř, paprika a cca lžičku soli (pozor na slanost Nivy a slaniny). Ochuceným olejem potřeme krkovičku i v zářezech, poklademe plátky česneku a necháme alespoň dvě hodiny nebo přes noc, odležet v chladnu.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Poté do zářezů vtlačíme pokrájenou nivu, slaninu a i pár plátků žampionů. Do středu krkovice zabodneme grilovací jehlici nebo špejli s hrotem. Zbylými žampiony obložíme krkovici, přidáme trošku vody, zapékací mísu zaklopíme poklicí nebo alobalem a zhruba 70-80 minut pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů.
3
Poté odklopíme, ochutnáme sos, do kterého nám chuť pustila jak Niva, tak i slanina. Je-li třeba, dosolíme. Krkovici dopečeme do barvy, dle potřeby přeléváme výpekem a případně podléváme. Po vyndání z trouby necháme krkovičku asi pět minut stát, pak vyndáme jehlici nebo špejli, maso pokrájíme na plátky a podáváme.
4
Krkovici podáváme s bramborovou přílohou, přeléváme výborným výpekem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

Krkovice v cuketovém sosu

Krkovice v cuketovém sosu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Čerstvé žampiony Česnek Kmín Mletá paprika Olej Pepř mletý Sůl Sýr Niva Vepřová krkovice

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Bavorské vdolečky II.

Bavorské vdolečky II.

Boží penne rigate

Boží penne rigate

Jogurtové muffiny

Jogurtové muffiny

Chili (chilli) con carne

Chili (chilli) con carne

Citronovo-makové muffiny

Citronovo-makové muffiny

Listové tyčinky na sladko

Listové tyčinky na sladko

Papoušková buchta

Papoušková buchta

Mrkvový dort Pedro

Mrkvový dort Pedro

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

32
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
20
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
20
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
19
Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky
Jednoduché bramborovo…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Plněná dýně
Plněná dýně
Plněná dýně (harmoniky / vějířky) mletým masem
Plněná dýně (harmoniky / vějířky)…
Plněná focaccia se šunkou
Plněná focaccia se šunkou
Plněná krkovička
Plněná krkovička
Plněná krkovička
Plněná krkovička
Plněná krůtí pečeně
Plněná krůtí pečeně
  • Recepty.cz
  • Plněná krkovice na jehle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact