• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pletýnky, uzly
Napište svůj komentář k receptu

Pletýnky, uzly

autor: luckymili
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pletýnky, uzly
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      ml mléko
    • 50
      g máslo rozpuštěné vychladlé
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 0,50
      lžička cukr
    • 2
      lžička sůl
    • 450
      g hladká mouka
    • 2
      lžička droždí
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka mák
    • 1
      špetka semínka na posyp

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny, kromě posypu, vložíme do pečící nádoby ve výše uvedeném pořadí. Zapneme na program Těsto. Nakynuté těsto vyklopíme na pomoučenou plochu, prohněteme a rozdělíme na 6-12 dílů. Vytvoříme uzly nebo pletýnky. Rozmistíme na plech/y/ a necháme místo na nakynutí. Překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut, nebo až nám téměř zdvojnásobí svůj objem. Potřeme mlékem, posypeme a pomoučíme.
2
Pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C asi 15-20 minut. Necháme vychladnout na drátěné mřížce. (Z dílů těsta vyválíme válečky, které prostrčíme do uzlu, nebo upleteme).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Pletýnky z domácí pekárny

Pletýnky z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie70 | 4. 11. 2010 18:32

    Super recept moc dobré ,já jsem na housku dala místo posypu salám a sýr a jsou také super

  • PajaP *** | 15. 4. 2010 08:33

    Nemaji chybu!!!

  • ladislava staffenová | 18. 7. 2008 19:50

    No, za zkoušku to stojí.Já myslím, že to v troubě bude stejnou dobu jako v pekárně,stejně se to musí hlídat. A určitě to musí být dobře propracované,ale to musíme sami.Je fakt,že v tomhle pekárna dost šetří ručičky,mám pravdu, pekaři? :-))Ladka

  • Jana Remková | 18. 7. 2008 19:24

    Mám dotaz,jdou ty pletýnky dělat,ukdyž nemám domácí pekárnu?Děkuji.

  • Pavel Vališ | 18. 7. 2008 18:09

    Housky jsou úplně úžasné, dokonce si kvůli nim známí pořídili pekárnu taky! Motám je z jednoho pramene podle návodu z dama.cz, většinou ze 16 dílů - jsou menší a lépe se jedí :-)

  • Lenka Mauleova | 29. 5. 2008 15:20

    Dobrý den a dobrou chuť.....jsou skvělé.....housky tedy moc plést neumím, ale uzlíky zvládnu a zmizí ještě teplé. Dokonce už jsme je měli i jako pohoštění návštěvě..teplé suché a jak si chrochtali...dávám za jedna.

  • Kamila | 25. 3. 2008 12:52

    Dobrý den, úžasné, opravdu výborné pečivo. Jeden plech se sní vždy ještě teplý. Díky za recept!

  • Vlasta Smékalová | 5. 1. 2008 19:32

    Moc dobré, kdyby vydržely tak jsou určitě jedlé tak 3 dny... dělám vždy když mám zapnutou troubu... s těstem se pracuje jak s plastelínou. Díky Vlasta

  • Monika Holoubková | 7. 3. 2007 18:18

    Děkuji mnohokrát....

  • Maruš | 7. 3. 2007 12:52

    Moniko,cenné rady získáte zde:http://diskuse.dama.cz/d.php?d=716Otevřte si Recepty a v něch Dobré rady.Tam najdete návod jak motat housky i z jednoho pramene.A je tam na nástěnce hodně fotografií hotových výrobků.Jsou tam velice šikovné pekařky :-))

  • Jaroslava Oumarová | 7. 3. 2007 08:54

    Pletýnky jsou vlastně takové krátké copánky ze tří pramenů:-)) Pekaři je pečou i ze dvou, ukazovala to Monika Brýdová v neděli v Loskutákovi, mrkněte, třeba tam bude video.

  • Monika Holoubková | 6. 3. 2007 21:30

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli by mi někdo nemohl přesně popsat postup pletení pletýnky. děkuji mnohokrát...

  • Lada Kolínská | 14. 11. 2006 09:36

    Zkoušela jsem dělat malé bochánky, které jsem posypala strouhaným sýrem a byly fantastické! Polovinu várky jsem posypala kmínem nebo mákem, ale kmín bohužel opadal. Příště zkusím potírat vajíčkem. Díky za recept!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Pletýnky a jidáše Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Moučníky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Kmín Mák Máslo Mléko Rozšlehané vejce Semínka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Litý koláč s tvarohem

Litý koláč s tvarohem

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

Nokerle s vajíčkem

Nokerle s vajíčkem

Pampeliškový med III.

Pampeliškový med III.

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Pohádkový čokoládový dort

Pohádkový čokoládový dort

Smetanový dort s ovocem

Smetanový dort s ovocem

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

349
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
184
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
34
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
32
Zapečená brokolice s těstovinami
Zapečená brokolice s…
30
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Zraněný syn Bartošky (†78) Janek (39): Magnet na ženy!

Zraněný syn Bartošky (†78) Janek (39): Magnet na ženy!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Plečinta
Plečinta
Pleskačky
Pleskačky
Pletýnky z domácí pekárny
Pletýnky z domácí pekárny
Pljeskavica s ajvarem v pita chlebu
Pljeskavica s ajvarem v pita chlebu
Plněná "pizza" s bazalkovým pestem a ricottou
Plněná "pizza" s bazalkovým pestem a…
Plněná bageta
Plněná bageta
  • Recepty.cz
  • Pletýnky, uzly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact