• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plec pečená (nejen) se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Plec pečená (nejen) se zelím

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se zelím
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g vepřová plec
    • 500
      g kysané zelí okapané
    • 250
      g cibule
    • olej nebo sádlo
    • 130
      g uzené maso
    • 130
      g anglická slanina nebo moravská, váhalova...
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • 5
      stroužek česnek
    • 1,50
      lžíce mletá sladká paprika
    • vývar na podlití, dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Pokrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo sádle dorůžova, přidáme pokrájené a dle chuti osolené, opepřené a okmínované maso, které za občasného promíchání smažíme dozlatova. Poté přidáme polovinu nastrouhaného česneku a pokrájené uzené maso se slaninou a ještě krátce smažíme. Vše následně zaprášíme paprikou, promícháme a odstavíme. K masu přisypeme zelí, které jsme nechali okapat (neproplachovat!), přidáme jemně nasekaný nebo nastrouhaný zbylý česnek, vše řádně promícháme, přendáme do zapékací mísy nebo pekáčku, mírně podlijeme, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 80-100 minut doměkka (dle velikosti kostek masa). Dle potřeby během pečení podléváme a pokud je třeba i promícháme ode dna zapékací mísy (pekáče).
2
Podáváme s kynutým nebo bramborovým knedlíkem, bramborovými noky...
3
Jestliže chceme mít pokrm pikantní, můžeme uzené maso se slaninou nahradit chorizo salámem či klobásou, která nám pokrm pikantně okoření. Podávat pak můžeme "plec pečenou (nejen) se zelím" s chlebem a chlazeným pivem, jako netradiční pohoštění.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená plec (nejen) s jablky

Pečená plec (nejen) s jablky

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec pečená

Pečená vepřová plec s bramborem

Pečená vepřová plec s bramborem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zacharová | 13. 12. 2016 19:43

    Vynikající :-)

  • Jitka | 18. 11. 2016 06:21

    Jeste jeem chtela napsat, ze se k zeli s masem osvedcil i bramvorovy knedlik.

  • Jitka | 18. 11. 2016 06:19

    To bylo taak dobre, dekuji, urcite zopakuji velmi brzy.

  • Markéta Zlatohlávková | 5. 11. 2016 20:56

    Není nad praktické recepty z jednoho pekáče! Bylo to geniální a já teď můžu jen poděkovat a doporučit dál.

  • Jana Bočková | 29. 10. 2016 19:34

    Bylo to vynikající maso se zelím.Pošmákli jsme si a ještě jsem dávala ségře recept aby ho sama mohla zítra udělat :))))))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Vepřové Zelenina
Maso Pokrmy Chuťovky Ze zeleniny Vepřové Slané Oběd Večeře Pečení Smažení Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Drcený kmín Kysané zelí Mletá sladká paprika Olej Pepř mletý Sůl Uzené maso Vepřová plec Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

Pomerančová marmeláda pro domácí…

Snadné a rychlé kuře na paprice

Snadné a rychlé kuře na paprice

Domácí mangové chutney

Domácí mangové chutney

Čerstvé těstoviny s chřestem

Čerstvé těstoviny s chřestem

Beskydský králík

Beskydský králík

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky z remosky s…

Zelené tagliatelle

Zelené tagliatelle

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

Poslední sledované recepty

113
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
76
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
59
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
46
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
28
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Placky ze sladkých brambor s lososovým tatarákem
Placky ze sladkých brambor s lososovým…
Platýs s čekankovým rizotem
Platýs s čekankovým rizotem
Platýs se zeleninou
Platýs se zeleninou
Plečinta
Plečinta
Pleskačky
Pleskačky
Pletýnky z domácí pekárny
Pletýnky z domácí pekárny
  • Recepty.cz
  • Plec pečená (nejen) se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact