• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pizza záviny
Napište svůj komentář k receptu

Pizza záviny

autor: tedrezka
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pizza záviny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka
    • 1
      hrst cukr
    • 1
      hrst sůl
    • 50
      g droždí
    • 550
      ml voda
    • kvásek
    • 1
      rajský protlak
    • bazalka
    • oregáno
    • pepř mletý
    • majoránka
    • česnek
    • 1
      ks cibule
    • šunka
    • klobása
    • sýr

Postup přípravy receptu

1
Mouku smícháme s cukrem a solí, droždí necháme nakvasit v teplém, pocukrovaném mléce a nalijeme do mouky. Pak přidáme vodu, těsto dobře prohněteme a necháme na teplém místě vykynout. Nakynuté těsto rozdělíme na 4 díly, rozválíme na obdélník cca 30x20 cm a plníme.
2
Náplň: rajský protlak smícháme s cibulí, česnekem, oreganem, majoránkou, bazalkou (kdo co má rád, lze nahradit provensálským kořením) a potřeme na rozválený díl. Dále plnit dle chuti klobáska, salám, šunka, sýr ap. Potom zabalíme jako závin, ohneme konce, aby náplň nevytekla. Pečeme na cca 200 °C, 30 minut.
3
Lze plnit i nugetou a banánem, ale slaná varianta u nás frčí víc.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Záviny

Záviny

Buchty, koláče, záviny se „šimlem“

Buchty, koláče, záviny se „šimlem“

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Terezie Bartusková | 17. 10. 2006 13:02

    tenhle recept jsem měla z americké nebo anglické kuchařky, už ani nevím... tam to fakt tak bylo:). nenabírám to jako plnou hrst, spíš kopeček do dlaně. však vyzkoušejte míň a můžete příště přidat:). bohužel gramáž opravdu nezjistím.

  • Simča Sládková | 8. 10. 2006 15:02

    Jirko - jsem taky Češka a také nabírám lžičkou - takže v národnosti to nebude :-). Ale vzhledem k tomu, že jde o slané jídlo a ten cukr je tam jen na vzejítí kvásku, tak bych to (pokud paní Terézie - autorka dovolí) doopravdy na "hrst" neviděla. Jsem normoš velká ženská a moje hrst pobere cca 30g soli (či cukru krupice) . A co teprve, pokud by bylo vaření koníčkem pro nějakého chlapa s rukama jako lopaty :o))).Já bych to - po svých "vařících zkušenostech" - viděla tak na větší špetku (babička říkala, že malá špetka je mezi plec a ukazovák, velká mezi palec, ukazovák a prostředník).

  • Terezie Bartusková | 8. 10. 2006 08:52

    hrst opravdu nabírám jen tak rukou:). není to moc, je to na kilo mouky

  • Gábina Houšková | 31. 8. 2006 08:22

    není té soli příliš?

  • Tereza Jarčušková | 31. 8. 2006 07:30

    Nie je tam tej soli priveľa ?

  • jirka | 30. 8. 2006 22:29

    to je odmerka,hrst,hadam naberam lyzicou...ach vy češi

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pizza
Chuťovky Pizza a langoše Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Cukr Droždí Hladká mouka Klobása Kvásek Majoránka Oregáno Pepř mletý Rajský protlak Sůl Šunka Sýr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka s vejcem

Celerová pomazánka s vejcem

Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

Chilli con carne V.

Chilli con carne V.

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

Hroznové smoothie

Hroznové smoothie

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené mleté maso se žampióny

Snadná a rychlá hrachová polévka

Snadná a rychlá hrachová polévka

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

63
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Zapečené těstoviny s…
61
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
60
Klasické lečo
Klasické lečo
42
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
39
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Pizza záviny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact