• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pizza záviny
Napište svůj komentář k receptu

Pizza záviny

autor: tedrezka
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pizza záviny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka
    • 1
      hrst cukr
    • 1
      hrst sůl
    • 50
      g droždí
    • 550
      ml voda
    • kvásek
    • 1
      rajský protlak
    • bazalka
    • oregáno
    • pepř mletý
    • majoránka
    • česnek
    • 1
      ks cibule
    • šunka
    • klobása
    • sýr

Postup přípravy receptu

1
Mouku smícháme s cukrem a solí, droždí necháme nakvasit v teplém, pocukrovaném mléce a nalijeme do mouky. Pak přidáme vodu, těsto dobře prohněteme a necháme na teplém místě vykynout. Nakynuté těsto rozdělíme na 4 díly, rozválíme na obdélník cca 30x20 cm a plníme.
2
Náplň: rajský protlak smícháme s cibulí, česnekem, oreganem, majoránkou, bazalkou (kdo co má rád, lze nahradit provensálským kořením) a potřeme na rozválený díl. Dále plnit dle chuti klobáska, salám, šunka, sýr ap. Potom zabalíme jako závin, ohneme konce, aby náplň nevytekla. Pečeme na cca 200 °C, 30 minut.
3
Lze plnit i nugetou a banánem, ale slaná varianta u nás frčí víc.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Záviny

Záviny

Buchty, koláče, záviny se „šimlem“

Buchty, koláče, záviny se „šimlem“

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Terezie Bartusková | 17. 10. 2006 13:02

    tenhle recept jsem měla z americké nebo anglické kuchařky, už ani nevím... tam to fakt tak bylo:). nenabírám to jako plnou hrst, spíš kopeček do dlaně. však vyzkoušejte míň a můžete příště přidat:). bohužel gramáž opravdu nezjistím.

  • Simča Sládková | 8. 10. 2006 15:02

    Jirko - jsem taky Češka a také nabírám lžičkou - takže v národnosti to nebude :-). Ale vzhledem k tomu, že jde o slané jídlo a ten cukr je tam jen na vzejítí kvásku, tak bych to (pokud paní Terézie - autorka dovolí) doopravdy na "hrst" neviděla. Jsem normoš velká ženská a moje hrst pobere cca 30g soli (či cukru krupice) . A co teprve, pokud by bylo vaření koníčkem pro nějakého chlapa s rukama jako lopaty :o))).Já bych to - po svých "vařících zkušenostech" - viděla tak na větší špetku (babička říkala, že malá špetka je mezi plec a ukazovák, velká mezi palec, ukazovák a prostředník).

  • Terezie Bartusková | 8. 10. 2006 08:52

    hrst opravdu nabírám jen tak rukou:). není to moc, je to na kilo mouky

  • Gábina Houšková | 31. 8. 2006 08:22

    není té soli příliš?

  • Tereza Jarčušková | 31. 8. 2006 07:30

    Nie je tam tej soli priveľa ?

  • jirka | 30. 8. 2006 22:29

    to je odmerka,hrst,hadam naberam lyzicou...ach vy češi

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pizza
Chuťovky Pizza a langoše Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Cukr Droždí Hladká mouka Klobása Kvásek Majoránka Oregáno Pepř mletý Rajský protlak Sůl Šunka Sýr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové řezy trojbarevné

Tvarohové řezy trojbarevné

Broskvový dort

Broskvový dort

Chléb skoro jako Šumava

Chléb skoro jako Šumava

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Slaný mrkvový koláč

Slaný mrkvový koláč

Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé

Banánová espuma v čokoládové…

Grilovaný květák (brokolice)

Grilovaný květák (brokolice)

Ořechový biskupský chlebíček

Ořechový biskupský chlebíček

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

98
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
66
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Klasické lečo
Klasické lečo
28
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
19
Mangový cheesecake
Mangový cheesecake

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Pizza záviny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact