• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pizza Margherita / Napoletana od Emanuela
Napište svůj komentář k receptu

Pizza Margherita / Napoletana od Emanuela

autor: wercuwek
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pizza Margherita / Napoletana od Emanuela
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto:
    • 1
      kg hladká mouka
    • 2
      lžíce panenský olivový olej
    • 1
      kostka droždí
    • 5
      dl vlažná voda
    • 1
      špetka sůl
  • Rajčatová směs:
    • 300
      g rajčata oloupaná v plechovce
    • 1
      špetka cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička panenský olivový olej
  • Na pizzu:
    • 300
      g mozzarella
    • 1
      snítka bazalka
    • 6
      ks ančovičky
    • 1
      lžíce panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Těsto na pizzu připravíme tak, že rozmícháme droždí ve vlažné vodě, přidáme olivový olej, špetku soli a smícháme s hladkou mouku. Vzniklé těsto rozdělíme na čtyři bochánky, zabalíme do folie a necháme alespoň 12 hodin odležet v lednici.
2
V míse rozmixujeme loupaná rajčata a ochutíme solí, kapkou olivového oleje a lžící cukru. Pečící plech vymažeme olivovým olejem, odleželé těsto prsty roztáhneme po celém plechu a potřeme rajčatovou směsí. Ozdobíme plátky mozzarelly a lístky bazalky. Na jednu polovinu přidáme ještě filátka ančoviček (pizza Napoletana). Vše zakápneme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na maximum. Čas závisí na vlastnostech trouby, okraje těsta musí být upečené do zlatova.
3
Těsto můžete nechat v lednici i několik dní a dají se z něho dělat i vinikající langoše.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza Margherita

Pizza Margherita

Pastiera Napoletana

Pastiera Napoletana

Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela

Rizoto s červenými krevetami podle…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Skarpa
    Skarpa | 21. 12. 2016 22:48

    Konečně jsem našel těsto dle mých představ, díky moc ;-)

  • Skarpa
    Skarpa | 21. 12. 2016 22:47

    Konečně jsem našel těsto dle mých představ, díky moc ;-)

  • Hedvika | 4. 3. 2016 19:50

    Jak má být asi těsto na plechu tlusté? Děkuji

  • Hanka | 26. 3. 2015 13:12

    Recept je opsaný od DEmanuela Riddiho, ale ten dělal půlku pizzy s ančovičkami = Napolitana.

  • dancas | 11. 11. 2012 13:16

    Pizza je skvělá, nenáročná na přípravu.dik za recept.

  • Simona | 24. 6. 2012 16:07

    Výborná pizza s křupavou kůrčičkou. Doporučuju!

  • nnln | 14. 3. 2012 19:34

    Těsto je výborné, do rajčatového základu jsem přidala ještě trochu česneku a sušené bazalky, bohužel nemám čerstvou. Dělala jsem z poloviční dávky, byly z toho dva velké plechy krásně tenučké, křupavé pizzy.

  • Anonymous | 27. 11. 2011 19:22

    ančovičky?

  • smolici
    smolici | 18. 7. 2011 18:05

    jo....vážně skvělá....profi

  • zdena | 29. 6. 2011 23:06

    :-) super

  • zdena | 29. 6. 2011 23:06

    :-) super

  • ademios | 9. 1. 2011 13:24

    Takhle by měl vypadat recept na pizzu. Doporučuji ještě použít hladkou mouku 00 Extra, do račatové směsi dát trochu oregána a pro fajnšmejkry posypat plech mletou kukuřičnou krupicí. Hodně zdaru při pečení :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pizza Ital - Emanuel Ridi
Chuťovky Pizza a langoše Oběd Pečení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Bazalka Cukr Droždí Hladká mouka Mozzarella Panenský olivový olej Rajčata oloupaná Sůl Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety sypané česnekem

Špagety sypané česnekem

Dušený špenát

Dušený špenát

Salát z brambor a kyselého zelí

Salát z brambor a kyselého zelí

Fazolové lusky se slaninou

Fazolové lusky se slaninou

Rychlé kuřecí na kari s pórkem

Rychlé kuřecí na kari s pórkem

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Tvarohový koláč s třešněmi III.

Tvarohový koláč s třešněmi III.

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Kuře „65“

Kuře „65“

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

70
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
59
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
45
Klasické lečo
Klasické lečo
45
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
32
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
AHA.cz Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Zemřel „vtipkár“ Oldo Hlaváček (†91)

Zemřel „vtipkár“ Oldo Hlaváček (†91)

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

  • Recepty.cz
  • Pizza Margherita / Napoletana od Emanuela
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact