• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pizza Margherita
Napište svůj komentář k receptu

Pizza Margherita

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 20
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pizza Margherita
Pizza Margherita
Pizza Margherita
Pizza Margherita
Pizza Margherita
Pizza Margherita
Pizza Margherita
5fotografií
Nahrát fotku
 

Jednoduchá, ale přesto vynikající, je vůbec nejoblíbenější pizza s omáčkou z rajčat, obložená plátky mozzarelly a lístky čerstvé bazalky, která nese barvy italské vlajky.

Suroviny

4 porce
    • olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 300
      g rajčata oloupaná
    • 300
      g mozzarella
    • 1
      hrst bazalka listy
    • sůl
    • pepř mletý
  • základní těsto
    • 500
      g hladká mouka kvalitní 00
    • 10
      g droždí
    • 320
      ml vlažná voda
    • 1
      lžička sůl
    • pizza mouka semolina na podsypání
    • olej na vytření mísy

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozehřejte na nejvyšší teplotu a dejte dovnitř silný plech, velkou litinovou pánev nebo kámen na pizzu. V pánvi na rozpáleném oleji krátce orestujte na plátky nakrájený česnek, přidejte rajčata a nechte asi 10 minut na mírném plameni probublávat. Omáčku podle chuti osolte a opepřete a dejte zchladnout.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Těsto rozdělte na 2–4 části a na pomoučněné ploše roztáhněte prsty do tenké kulaté placky. Těstem přitom otáčejte, abyste docílili stejnoměrného kruhového tvaru i stejné tloušťky. Ponechte úzké, o málo vyšší okraje.
3
Placky potřete omáčkou a pokryjte natrhanými kousky mozzarelly. Postříkejte trochou olivového oleje, opatrně přesuňte do trouby na lehce pomoučněný horký podklad a pečte 8 minut. Hotovou pizzu ozdobte lístky bazalky a ihned podávejte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí pizzu

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza se slaninou a smetanou

Pizza se slaninou a smetanou

Pizza bolognese

Pizza bolognese

Pizza z arabského chleba

Pizza z arabského chleba

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Pizza FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Droždí Hladká mouka Mozzarella Olej Olivový olej Pepř mletý Pizza mouka Rajčata oloupaná Sůl Vlažná voda

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Feferonový salát

Feferonový salát

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Francouzské bagety (Baguettes)

Francouzské bagety (Baguettes)

Zelňačka III.

Zelňačka III.

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

175
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
173
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová…
53
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty
Šťavnaté masové koule s…
34
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
24
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Pizza chudobka
Pizza chudobka
Pizza Karantena
Pizza Karantena
Pizza Leo
Pizza Leo
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza Quattro Formaggi
Pizza Quattro Formaggi
Pizza rohlíky
Pizza rohlíky
  • Recepty.cz
  • Pizza Margherita
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact