• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pizza IV.
Napište svůj komentář k receptu

Pizza IV.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pizza IV.
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 150
      ml voda
    • 2
      lžíce olivový olej polévkové
    • 0,25
      ks droždí
  • Sogu
    • 10
      ks rajčata (záleží na velikosti)
    • 1
      ks koření (pepř, sůl, oregano, bazalka,chilli,apod.)
    • 1
      ks slanina
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
  • Povrch
    • 1
      ks sýr (italský)
    • 1
      ks suroviny na oblohu záleží na typu pizzy... na pizzu si dejte, co sem vám zlíbí.

Postup přípravy receptu

1
1. Těsto
2
Do těsta patří pouze výše uvedené suroviny. Žádný jogurt, žádné mléko.
3
Zp. č. 1: Do mísy dáme hladkou mouku a vodu v poměru 2:1 (na jednu pizzu vychází asi 120-160 g hladké mouky), rozdrobíme asi čtrvtku droždí, s citem osolíme a uhněteme. Nejpohodlnější je nejdřív vařečkou a pak rukama. S těstem si pořádně hrajte, je potřeba ho mít dokonale spojené. Kdo má robota, je za vodou. Zalijeme trochou olivového oleje a rukama ho vmísíme do těsta.
4
Zp. č. 2: Do mísy si dáme potřebné množství mouky a trochu soli. Dále si připravíme kvásek. To je potřebné množství vody, droždí a malinko cukru. Necháme kvásek na teplém místě asi 15 minut, dokud se nám nenakvasí (to poznáte). Kvásek nalijeme do mouky a uhněteme, nejdřív vařečkou, potom rukama. Kdo má robota, je za vodou. Po uhnětení vmísíme do těsta trochu olivového oleje.
5
Pozn.: Těsto by mělo být vláčné, dobře se natahovat a ne moc lepit. Případnou špatnou konzistenci opravujeme olivovým olejem nebo vodou a moukou (opatrně, i malé množství to změní ;) ).
6
Těsto přikryjeme buď utěrkou nebo - můj osvědčený lepší způsob je vzít potravinářskou folii a do ní udělat pár dírek. Těsto dáme kynout a zrát na chladné místo (v lednici vám povrch ztvrdne, buď ji nastavte na nejmenší chlad nebo dejte těsto do sklepa) minimálně pár hodin. Nejlepší doba je však den až dva. Toto je velmi důležité pro kvalitu těsta. Nedělejte pizzu z nevyzrálého těsta, kynuté pár desítek minut. Mám to ozkoušené a těsto, které zrálo je mnohem, mnohem chutnější.
7
2. Sogu (tomatová omáčka)
8
Vezmeme rajčata (na jednu pizzu vyjde asi 3-8 kusů, záleží na velikosti) a tzv. je spaříme. To znamená, že nařízneme slupku, dáme do horké vody, po pár minutách vytáhneme a položíme je do studené vody a po minutě je začneme loupat. Odstraníme "bubáky" a "tekutý" vnitřek se semínky... Pokud máte doma silný mixér, slupku loupat nemusíte.
9
Nyní si vyndáme rendlík nebo hlubokovu pánev, popř. hrnec, dáme do něj olivový olej a začneme na něm smažit na střední stupeň 2 malé stroužky slaniny (není nutno). Mezitím, co se nám slanina peče, si hodíme do mixéru rajčata, nakrájenou jednu malou cibuli, popř 1/2 střední, 3 stroužky česneku, a koření jako oregano, bazalku, sůl a pepř. Vše dle libosti, nebojte se šetřit, zvlášť oreganem ne. Po dokonalém rozmixování vše vlejeme do hrnce se slaninou a trochu povaříme. Vařit můžeme pár minut i 2 hodiny, čím víc tím líp. Vařte na malý stupeň!
10
3. Pizza
11
Těsto si popř. rozdělíme na části a připavíme si linku, potřebujete hodně prostoru a trochu mouky rozprášené na lince. Těsto nejdřív vytáhneme rukama, stačí ho jenom držet, ono se samo natáhne a posouváním pizzy v rukách tvarujeme protáhlý kulatý, popř. elipsovitý tvar. Pokud se nám pizza zdá málo vláčná, přidáme trochu oliváče. Potom těsto hodíme na linku a natahujeme, prstama nebo rukama, to je jedno, hrajte si s tím, chce to trochu cviku. Válečkem pizzu neuděláte, věřte mi. Po "natáhnutí a rozmáčkání" těsta na 1-2 mm zahneme okraje, uděláme pár dírek např. párátkem a přidáme tomat. Na jednu pizzu vychází asi 1 menší naběračka, je to jedno. Přidáme nastrouhaný sýr (nejlepší je asi parmezán nebo jakýkoli jiný italský sýr), popř. na kolečka nakrájenou mozzarellu. Na pizzu si dejte co chcete, houby, salám, šunku, ananas, tuňáka, je to jen na vás ;). Potom dáme pizzu na pečící papír a na rošt, doprostřed, do rozehřáté trouby na 250°C. Pečeme pár minut, hlídejme. Jakmile se začnou objevovat hnědočerná místa, je na čase pizzu vyndat. Nebojte se zahnědlin, ty nevadí.
12
Pizza hotova.
13
Tento recept vznikl na základě pečení všech různých kombinací, podle různých receptů, apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátová pizza s kozím sýrem

Špenátová pizza s kozím sýrem

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

Pizza chudobka

Pizza chudobka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Dietní Domácí pekárny Oběd Večeře Pečení Dietní Vegetariáni Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Droždí Hladká mouka Koření Olivový olej Rajčata Slanina Suroviny na oblohu Sýr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bublanina

Bublanina

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Bábovka tvarohovo-kokosová

Bábovka tvarohovo-kokosová

Volská oka speciál

Volská oka speciál

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Kakaovo-kokosové muffiny

Kakaovo-kokosové muffiny

Krkonošský hubník

Krkonošský hubník

Rizoto s vepřovou konzervou

Rizoto s vepřovou konzervou

Česneková krkovička na tymiánových bramborách

Česneková krkovička na tymiánových…

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
17
Rychlý salát s kozím sýrem
Rychlý salát s kozím…
16
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
16
Jednoduchý salát z červené řepy
Jednoduchý salát z…

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Hanychová a Feuereislová u soudu se Soukupem: Luxus za stovky tisíc!

Hanychová a Feuereislová u soudu se Soukupem: Luxus za stovky tisíc!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

  • Recepty.cz
  • Pizza IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact