• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pizza ala faktotum
Napište svůj komentář k receptu

Pizza ala faktotum

autor: faktotum
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pizza ala faktotum
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • hladká mouka
    • sůl
    • olivový olej
    • voda
    • oregáno
    • mozzarella
    • šunka
    • žampiony
    • hermelín
    • sýr niva
    • omáčka na pizzu

Postup přípravy receptu

1
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem dospěl k super pizze ala faktotum. Uděláme si těsto. Já osobně si dělám těsto dopředu a poté ho zamrazím. Pizzu mám posléze, když mám chuť, raz dva hotovou. Z kila hladké mouky, 1 dcl olivového oleje, 2 lžičky soli, 30 g kvasnic a vody vytvoříme těsto. Klasika kynuté těsto, jen poněkud tužší. S žádným kváskem se nematláme a kvasnice normálně nadrobíme do mouky. Necháme vykynout. Nijak extrémně, trochu.
2
Z těsta poté uděláme válec a rozkrájíme ho na 10-12 kusů, naděláme bochánky a pod utěrkou necháme ještě trochu dokynout. Pak si ponecháme počet bochánků, dle toho kolik chceme udělat pizzy a zbytek jednotlivě hodíme do mikroteňáků a šup do mrazáku. (V budoucnu pak, když máme chuť na pizzu, vytáhneme jen těsto a v mikrovlnné troubě na nejnižší stupeň rozmrazíme).
3
Tak a teď bochánek rozválíme na patřičný rozměr, dle toho jaký máme plech na pizzu (já osobně požívám průměr 30 cm = ideální). Těsto dáme na suchý, ničím nemaštěný ani nesypaný plech tak, aby nám zasahovalo tak 1 cm na okraje a dáme do trouby rozpálené na cca 250 °C. Necháme tak 2-3 minuty, až nám trochu zezlátne, otočíme a ještě na minutu necháme samotné péct.
4
Poté těsto zpět otočíme a začneme nakládat ingredience.Nejprve omáčku na pizzu, tu si buď připravíme z cibule, rajčat, protlaku, česneku, olivového oleje, cukru, bazalky, pepře a soli, a nebo, což je mnohem jednodušší a stejně dobré, koupíme ji např v Penny marketu za pár kaček (Heinz - tomato PIZZA & PASTA sauce). Tedy štětcem potřeme těsto, posypeme oregánem (nešetříme), posypeme 150 g nastrouhanou mozzarelou (lépe se strouhá, když je ztuhlá, vytažená z mrazáku). Poklademe na drobné kousky nakrájenou šunku (100-150 g), na tenké plátky nakrájené žampióny a 2-3 tenké plátky hermelínu a nivy. Celé můžeme ještě osolit či opepřit a šup s tou dobrotou do trouby na 10-12 minut při teplotě 250-270 °C.
5
Poznámka: to, čím si pizzu ochutíme je jen na nás. Dáme si na ni, co nám chutná, tak jak jsem to napsal já je pouze moje nejoblíbenější variace.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny se žampiony ala pizza

Těstoviny se žampiony ala pizza

Domácí hranolky ala McDonald

Domácí hranolky ala McDonald

Falafel ala dadas

Falafel ala dadas

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • m j | 16. 11. 2007 14:18

    Náhodou tím spíš že kvalitní pizza spočívá v detailech oceňuji tento podrobnější popis:-)

  • Lenka | 3. 8. 2007 08:20

    Vypadá to hezky, zkusím to, jenom kdyby tam nebyl tak dlooouhý komentář autora..:(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pizza
Chuťovky Pizza a langoše Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hermelín Hladká mouka Mozzarella Olivový olej Omáčka Oregáno Sůl Šunka Sýr Niva Voda Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lepenice

Lepenice

Palačinky Hana a Hana

Palačinky Hana a Hana

Bramborové pagáče

Bramborové pagáče

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Buchta z mléka

Buchta z mléka

Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

Jehněčí kotletky & karotky na…

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Noky se špenátem a ricottou

Noky se špenátem a ricottou

Jednoduché rajčatové těstoviny s tuňákem

Jednoduché rajčatové těstoviny s…

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

104
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
57
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
42
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
37
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
35
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Kevin Costner předložil jasné důkazy proti žalující kaskadérce: Netrpěla, navíc k sexu nedošlo!

Kevin Costner předložil jasné důkazy proti žalující kaskadérce: Netrpěla, navíc k sexu nedošlo!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

  • Recepty.cz
  • Pizza ala faktotum
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact