• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Napište svůj komentář k receptu

Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 61
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3,50
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      hrnek pivo světlé, 10°
    • droždí 3/4 kostky
    • olej - 1x velký panák (frťan)
  • Dále
    • 1
      lžíce mléko
    • bílek
    • hrubá sůl
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Z trošky piva a droždí uděláme kvásek. Až bude dělat bubliny, je hotový.
2
Do mísy nasypeme mouku a sůl, uprostřed uděláme důlek, do něj dáme kvásek, olej, žloutek a zbylé pivo. Promícháme a necháme krátce odpočinout, pak vypracujeme těsto, které necháme v teple zhruba 45 minut kynout.
3
Pak těsto rozdělíme na 12 dílů, které vyválíme do trojúhelníků, které svineme, přeneseme na plech s pečícím papírem, potřeme bílkem, smíchaným s mlékem, posypeme hrubou solí a kmínem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 5-7 minut, pak přepneme na horkovzduch a dopečeme dozlatova. Já pekl v plynové troubě, po 5 minutách jsem troubu prostě zeslabil a dopekl.
4
Rohlíky jsem pekl podle receptu potravinového inspektora Ládi Hrušky z TV Nova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Bulky s Goudou podle Ládi Hrušky

Bulky s Goudou podle Ládi Hrušky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • veverka amanda | 18. 12. 2015 15:18

    moc chutnaly

  • Eva | 23. 8. 2015 17:33

    Vyborne, chutove presne jako v Albertu, jen s tim rozdilem, ze tam je maji rovne, nestocene do podkovy.

  • Andrea | 12. 3. 2015 13:11

    Dneska jsme měli k obědu buřtguláš a k němu jsem upekla pivní rohlíky, bylo to super, chutnaly nám.

  • Ivana | 15. 1. 2015 12:23

    peču je a když náhodou zůstanou do druhého dne tak si je rozpečeme v troubě a jsou jako nové :-))

  • Petra | 19. 11. 2014 20:05

    super recept. Přidala jsem koření na chleba. 8-) Dávám za 1. Levný a chutný a víme co jíme ;-) ;-)

  • allena89
    allena89 | 18. 10. 2014 20:58

    Rohlíky nám moc chutnaly. Z těsta jsem udělala 5 bochánků, pak každý vyválela na placku a rozkrojila, jako koláč na 8 dílů, plnila jsem slaninou, sýrem a šunkou. Nejlepší jsou se slaninou a sypané kmínem. Jsou krásně křupavé a druhý den měkoučké. Dávám za 1.

  • allena89
    allena89 | 18. 10. 2014 20:58

    Rohlíky nám moc chutnaly. Z těsta jsem udělala 5 bochánků, pak každý vyválela na placku a rozkrojila, jako koláč na 8 dílů, plnila jsem slaninou, sýrem a šunkou. Nejlepší jsou se slaninou a sypané kmínem. Jsou krásně křupavé a druhý den měkoučké. Dávám za 1.

  • Marek | 5. 7. 2014 11:18

    Dělám pdole ládi i další pečivo, viz http://www.receptyladihrusky.cz/recepty/pecivo a super !! :)

  • recepty73
    recepty73 | 16. 3. 2014 19:04

    ...o závist? ...čeho? ...někomu prostě chutnají a jinému ne ...já z nich třeba buchtovou chuť necítil, ale taky netvrdím, že jsou to nejlepší rohlíky na světě ;-)

  • danuše | 15. 3. 2014 10:40

    TEN KDO TU TVRDÍ ŽE ROHLIKY NEJSOU DOBRE , TAK AT SI CHODI DO OBCHODU KDE SI KOUPÍ TY CO NA NĚ LIDI NAKYCHAJI TY SVÝ SOPLE CHY CHY JSEM PŘESVĚDČENÁ ŽE SE JEDNÁ O ZÁVIST ROHLIKY JSOU JEDNA BÁSEN JSOU VYNIKAJICÍ JE TO LIDI RUKAMA!!!!!!! :-) :-)) <3

  • Katka | 5. 2. 2014 14:21

    Hruška peče levně, tak asi i tak chutnají. taky jsem zkusila a nám teda chutnaly. Jaký jsou druhý den nevím, protože se snědly hned a čerstvý. A pro ty co si chtějí ochutnat radím, vyzkoušejte a snězte je čerstvé :-* .

  • Mar.jan.ka | 5. 2. 2014 12:32

    Mě rohlíky podle tohoto receptu nechutnaly. Možná jsem někde udělala chybu, ale tyto rohlíky mají takovou "buchtovou " chuť. Prostě to není rohlík. Horký byl křupavý a jedlý, ale chuťově nic moc...Jakmile rohlíky vychladly, byly okamžitě gumové...hledala jsem všude na internetu recepty na rohlíky , ale není to ono...Myslím, že v pekárnách se pečou z hladké mouky, nedává se tam olej ani mléko...Nevím, prostě to není ono....

  • Mar.jan.ka | 5. 2. 2014 12:30

    Mě rohlíky podle tohoto receptu nechutnaly. Možná jsem někde udělala chybu, ale tyto rohlíky mají takovou "buchtovou " chuť. Prostě to není rohlík. Horký byl křupavý a jedlý, ale chuťově nic moc...Jakmile rohlíky vychladly, byly okamžitě gumové...hledala jsem všude na internetu recepty na rohlíky , ale není to ono...Myslím, že v pekárnách se pečou z hladké mouky, nedává se tam olej ani mléko...Nevím, prostě to není ono....dávám 4+

  • Romča | 2. 2. 2014 06:43

    Rohlíky jsou výborné , těsto jsem dělala v pekárně , chutnají líp než z obchodu , provoní celý byt . Já dala místo oleje , kousek normálního másla , je to pak super chuť , jako loupáčky . Doporučuji , mě se moc povedly , celé rodině chutnaly . Hodnotím 1 :-* :-* <3 ;-)

  • Petr Janásek | 1. 2. 2014 12:46

    Rohlíky podle Hrušky, nestojí za nic, tvrdé, škrábou v krku, typický výrobek z levného obchoďáku. Hodnotím s oběma přivřenýma očima 4+! NIC pro ty co si chtějí na jídle pochutnat.

  • Slámka | 1. 2. 2014 12:11

    Podařilo se,pochutnala si celá rodinka. :-\ Dávám za 2

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Housky a rohlíky Láďa Hruška Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Pečivo Z mouky/obilovin Bezmasá jídla Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Vegetariáni Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Droždí Hrubá sůl Kmín Mléko Olej Pivo Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablka v županu

Jablka v županu

Kuře na citronech

Kuře na citronech

Strouhaná tvarohová buchta

Strouhaná tvarohová buchta

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová buchta s čokoládou

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

15
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
13
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
10
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
9
Nejjednodušší jablečný koláč
Nejjednodušší jablečný…
9
Svařák
Svařák

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku  zničila vojna!

Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku zničila vojna!

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Nečekaná dohra Naked Attraction: Okamžitý konec po odhalení „tajné činnosti“

Nečekaná dohra Naked Attraction: Okamžitý konec po odhalení „tajné činnosti“

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Pivní pečivo
Pivní pečivo
Pivní pomazánka
Pivní pomazánka
Pivní preclíky, housky, rohlíky
Pivní preclíky, housky, rohlíky
Pivní salát
Pivní salát
Pivní sýr
Pivní sýr
Pivní sýr
Pivní sýr
  • Recepty.cz
  • Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact