• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Napište svůj komentář k receptu

Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 60
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3,50
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      hrnek pivo světlé, 10°
    • droždí 3/4 kostky
    • olej - 1x velký panák (frťan)
  • Dále
    • 1
      lžíce mléko
    • bílek
    • hrubá sůl
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Z trošky piva a droždí uděláme kvásek. Až bude dělat bubliny, je hotový.
2
Do mísy nasypeme mouku a sůl, uprostřed uděláme důlek, do něj dáme kvásek, olej, žloutek a zbylé pivo. Promícháme a necháme krátce odpočinout, pak vypracujeme těsto, které necháme v teple zhruba 45 minut kynout.
3
Pak těsto rozdělíme na 12 dílů, které vyválíme do trojúhelníků, které svineme, přeneseme na plech s pečícím papírem, potřeme bílkem, smíchaným s mlékem, posypeme hrubou solí a kmínem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 5-7 minut, pak přepneme na horkovzduch a dopečeme dozlatova. Já pekl v plynové troubě, po 5 minutách jsem troubu prostě zeslabil a dopekl.
4
Rohlíky jsem pekl podle receptu potravinového inspektora Ládi Hrušky z TV Nova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Bulky s Goudou podle Ládi Hrušky

Bulky s Goudou podle Ládi Hrušky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • veverka amanda | 18. 12. 2015 15:18

    moc chutnaly

  • Eva | 23. 8. 2015 17:33

    Vyborne, chutove presne jako v Albertu, jen s tim rozdilem, ze tam je maji rovne, nestocene do podkovy.

  • Andrea | 12. 3. 2015 13:11

    Dneska jsme měli k obědu buřtguláš a k němu jsem upekla pivní rohlíky, bylo to super, chutnaly nám.

  • Ivana | 15. 1. 2015 12:23

    peču je a když náhodou zůstanou do druhého dne tak si je rozpečeme v troubě a jsou jako nové :-))

  • Petra | 19. 11. 2014 20:05

    super recept. Přidala jsem koření na chleba. 8-) Dávám za 1. Levný a chutný a víme co jíme ;-) ;-)

  • allena89
    allena89 | 18. 10. 2014 20:58

    Rohlíky nám moc chutnaly. Z těsta jsem udělala 5 bochánků, pak každý vyválela na placku a rozkrojila, jako koláč na 8 dílů, plnila jsem slaninou, sýrem a šunkou. Nejlepší jsou se slaninou a sypané kmínem. Jsou krásně křupavé a druhý den měkoučké. Dávám za 1.

  • allena89
    allena89 | 18. 10. 2014 20:58

    Rohlíky nám moc chutnaly. Z těsta jsem udělala 5 bochánků, pak každý vyválela na placku a rozkrojila, jako koláč na 8 dílů, plnila jsem slaninou, sýrem a šunkou. Nejlepší jsou se slaninou a sypané kmínem. Jsou krásně křupavé a druhý den měkoučké. Dávám za 1.

  • Marek | 5. 7. 2014 11:18

    Dělám pdole ládi i další pečivo, viz http://www.receptyladihrusky.cz/recepty/pecivo a super !! :)

  • recepty73
    recepty73 | 16. 3. 2014 19:04

    ...o závist? ...čeho? ...někomu prostě chutnají a jinému ne ...já z nich třeba buchtovou chuť necítil, ale taky netvrdím, že jsou to nejlepší rohlíky na světě ;-)

  • danuše | 15. 3. 2014 10:40

    TEN KDO TU TVRDÍ ŽE ROHLIKY NEJSOU DOBRE , TAK AT SI CHODI DO OBCHODU KDE SI KOUPÍ TY CO NA NĚ LIDI NAKYCHAJI TY SVÝ SOPLE CHY CHY JSEM PŘESVĚDČENÁ ŽE SE JEDNÁ O ZÁVIST ROHLIKY JSOU JEDNA BÁSEN JSOU VYNIKAJICÍ JE TO LIDI RUKAMA!!!!!!! :-) :-)) <3

  • Katka | 5. 2. 2014 14:21

    Hruška peče levně, tak asi i tak chutnají. taky jsem zkusila a nám teda chutnaly. Jaký jsou druhý den nevím, protože se snědly hned a čerstvý. A pro ty co si chtějí ochutnat radím, vyzkoušejte a snězte je čerstvé :-* .

  • Mar.jan.ka | 5. 2. 2014 12:32

    Mě rohlíky podle tohoto receptu nechutnaly. Možná jsem někde udělala chybu, ale tyto rohlíky mají takovou "buchtovou " chuť. Prostě to není rohlík. Horký byl křupavý a jedlý, ale chuťově nic moc...Jakmile rohlíky vychladly, byly okamžitě gumové...hledala jsem všude na internetu recepty na rohlíky , ale není to ono...Myslím, že v pekárnách se pečou z hladké mouky, nedává se tam olej ani mléko...Nevím, prostě to není ono....

  • Mar.jan.ka | 5. 2. 2014 12:30

    Mě rohlíky podle tohoto receptu nechutnaly. Možná jsem někde udělala chybu, ale tyto rohlíky mají takovou "buchtovou " chuť. Prostě to není rohlík. Horký byl křupavý a jedlý, ale chuťově nic moc...Jakmile rohlíky vychladly, byly okamžitě gumové...hledala jsem všude na internetu recepty na rohlíky , ale není to ono...Myslím, že v pekárnách se pečou z hladké mouky, nedává se tam olej ani mléko...Nevím, prostě to není ono....dávám 4+

  • Romča | 2. 2. 2014 06:43

    Rohlíky jsou výborné , těsto jsem dělala v pekárně , chutnají líp než z obchodu , provoní celý byt . Já dala místo oleje , kousek normálního másla , je to pak super chuť , jako loupáčky . Doporučuji , mě se moc povedly , celé rodině chutnaly . Hodnotím 1 :-* :-* <3 ;-)

  • Petr Janásek | 1. 2. 2014 12:46

    Rohlíky podle Hrušky, nestojí za nic, tvrdé, škrábou v krku, typický výrobek z levného obchoďáku. Hodnotím s oběma přivřenýma očima 4+! NIC pro ty co si chtějí na jídle pochutnat.

  • Slámka | 1. 2. 2014 12:11

    Podařilo se,pochutnala si celá rodinka. :-\ Dávám za 2

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Housky a rohlíky Láďa Hruška Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Pečivo Z mouky/obilovin Bezmasá jídla Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Vegetariáni Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Droždí Hrubá sůl Kmín Mléko Olej Pivo Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Guláš bez masa

Guláš bez masa

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Kořeněná panenka - grilovaná

Kořeněná panenka - grilovaná

Palačinkový Dort s ovocem

Palačinkový Dort s ovocem

Medová kuřecí stehýnka

Medová kuřecí stehýnka

Banánovo - čokoládové řezy

Banánovo - čokoládové řezy

Mrkvovo-kedlubnové placky

Mrkvovo-kedlubnové placky

Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

24
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
14
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
13
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Václav Neckář na setkání s fanoušky: Kormidloval loď

Václav Neckář na setkání s fanoušky: Kormidloval loď

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Další doporučené recepty:

Pivní pečivo
Pivní pečivo
Pivní pomazánka
Pivní pomazánka
Pivní preclíky, housky, rohlíky
Pivní preclíky, housky, rohlíky
Pivní salát
Pivní salát
Pivní sýr
Pivní sýr
Pivní sýr
Pivní sýr
  • Recepty.cz
  • Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact